A Covid és hasonló új vírusok megoldás lenne a “klímaváltozásra”, azt tekintetbe véve, hogy a születéskor várható élettartamot csökkentik?
Ez alapján már jócskán csökkent.
Ha az emberek kevesebbet élnek, tegyük fel max 60 évet azzal már bekövetkezne a Bill Gates által megálmodott 15%-os populáció csökkenés?
"És az, hogy nincs bizonyíték egyelőre a COVID mesterséges voltára, az nem jelenti azt, hogy elvetendő lenne a gondolat."
Ez az állítás igaz. Viszont elég sok közvetett bizonyíték van a SARS-CoV-2 mesterséges volta ellen. Úgyhogy elég nagy bizonyossággal ki lehet jelenteni, hogy nem mesterséges eredetű.
"A természetes anyagok is vegyi anyagok... (Amúgy akár erre is hozhatnál valami forrást.)"
Nyisd ki a hűtődet és vegyél ki egy tetszőleges terméket, kezdd el olvasni az összetevőket.
""A szervezetünket olyan szinten nem rendeltetésszerűen használjuk, hogy ez katasztrófa."
Bármi forrás az állításod alátámasztására?"
Ember, gondolkozz már, nem kell ehhez forrás!!
Például Budapest.
Olyan mérgező levegő, hogy konkrétan mindegy, hogy dohányzol-e. Ha igen, akkor legalább nem ájulsz el az alacsony vérnyomástól és jobban tudsz ismerkedni a munkahelyeden.
Egész nap ülsz, semmit se mozogsz.
Tömegnyomor van, a lélekre tuti nem hat jól.
Zaj van, idegeskedés, zárt helyen lét, hősziget.
A boltban mesterségesen előállított kajákat veszel.
Erre való az ember teste?
"Bármi forrás az álításod alátámasztására? (Csak mert egyébként egész minimális növekedés van legfeljebb, megint csak UK adatok alapján. Ja, és nagyjából minden ötszázadik-ezredik ember rákos ebben a korosztályban.)"
Egyre több ember rákos, pl. én is a jelek szerint. De mások is. És a többség meghal. Amúgy a 10 év se biztató.
"A pi kerekítve 3,14."
Úristen, félreírtam, mert vizsgára tanulnék, mialatt fel...itek az ember agyát. Most mi lesz, hogy félreírtam?
"Ha az orvostudomány annyira jó, akkor miért nem tudnak kezelni egy alacsony vérnyomást, egy refluxot fekéllyel, egy szívbillentyű-elégtelenséget, kalciumanyagcsere-zavart és a magas koleszterinszintet?"
Egyrészt így általánosan nem igaz, hogy ne tudnák kezelni. Az a kiváltó októl függ, hogy kezelhető-e, és ha igen milyen módon. Például az alacsony vérnyomás hátterében elég sok minden állhat. (És hadd súgjak: az emberi test az egy igen bonyolult rendszer. Kicsit nehezebb "megszerelni", mint egy ébresztőórát.)
Másrészt azért van, mert az orvostudomány nem csodát tesz. Hanem ismereteket gyűjt és ez alapján próbálja a betegségeket kezelni, gyógyítani. Nem tudom, mennyit szenvedtél például kanyarótól. Valószínűleg nem sokat. Amit az orvostudományak köszönhetsz. Vagy a múlt század közepetáján még nem kevés olyan emberrel lehetett talákozni, aki lebénult, miután átesett a gyermekbánulásan. Ma valahogy nem nagyon lát ilyet az ember Magyarországon. De ennek biztos semmi köze az orvostudományhoz.
A középkorban tényleg 30 év körül volt a várható élettartam. És sokszor azokat az éveket sem egészségben töltötték. És itt nem arra kell gondolni, hogy van egy krónikus betegség, amivel együtt lehet élni, hanem inkább azon, hogy örülhettél ha túlélted a járványt félig lebénulva vagy hegekkel, vegy egyéb maradandó károsodásokkal.
Azt állítani, hogy az orvostudományak semmi haszna, igen nagy tudatlanságra utal.
"Az egészségesen várható élettartam jó 30 évnek is (őszintén irigylem őket....)."
Lehet állítani kamu adatokat ex has, csak nincs sok értelme...
sadam87
Jó, tény, hogy így, hogy 29 évesen fekélyem és rákgyanúm van, gyógyszereket szedek és hetente orvosnál vagyok, irigykedem az egészségesekre, DE mégis mi a t.ömtől lenne bárki is egészséges, ha mérget lélegzik be, mérget eszik és nem mozog, holott mozgásra vagyunk valóak?
Valahogy eddig elkerültétek az erre való válaszadást.
Oké, hogy nem csodát tesz az orvostudomány. De akkor ne vizionáljunk 70+ -os matuzsálem élettartamokat, mert i.r.r.e.á.l.i.s.
Először mozogjanak az emberek, de a konditerem és a futás nem az, azok nettó ártanak mindennek.
Egyenek olyan zöldségeket, amikben van vitamin, ásványi anyag.
Az élelmiszerek ne 10%-ban tartalmazzák azt, amilyen "ízűek", hanem abból álljanak.
Ne legyen ennyi személygépkocsi.
És akkor már legalább elkezdeni lehet a beszélgetést erről.
"Nyisd ki a hűtődet és vegyél ki egy tetszőleges terméket, kezdd el olvasni az összetevőket."
Látom, nem ment át, amit írtam...
"Ember, gondolkozz már, nem kell ehhez forrás!!"
Nem tudom feltűnt-e, hogy a tudományok rovatban vagyunk, nem a mindenki ossza meg a saját agymenését rovatban.
Amúgy nem kétlem, hogy a légszennyezés káros az egészségre, és évekkel rövidítheti meg az életet. (Ezt konkrétan bizonyították is.) Ezzel az állítással semmi gond nincs. Csak azzal, hogy a civilizáció egészséget segítő vívmánaait (egészségi ellátás, oktatás/felvilágosítás, sportolási lehetőségek, stb.) úgy ahogy van, figyelmenkívül hagyod, és teljesen megalapozatlanul azt állítod, hogy csökkenni fog a várható élettartam.
"Egyre több ember rákos, pl. én is a jelek szerint. De mások is. És a többség meghal."
Látom, a bizonyítékokkal való alátámasztás, és a nem egyedi példákkal való érvelés nem az erősséged.
"Amúgy a 10 év se biztató."
Legalább 10 év. Az nem egyenlő a 10 évvel. Egyébként ajánlom figyelmedbe, hogy a rákkal diagnosztizált emberek túlnyomó többsége idős ember.
"Úristen, félreírtam, mert vizsgára tanulnék, mialatt fel...itek az ember agyát. Most mi lesz, hogy félreírtam?"
Nyilván az egy apróság, hogy ezt elírtad. De azért jól mutatja a válaszod minőségét.
""Nyisd ki a hűtődet és vegyél ki egy tetszőleges terméket, kezdd el olvasni az összetevőket."
Látom, nem ment át, amit írtam..."
Miért, mit írtál, ami ezt cáfolja?
"Nem tudom feltűnt-e, hogy a tudományok rovatban vagyunk, nem a mindenki ossza meg a saját agymenését rovatban."
Az már évekkel ezelőtt feltűnt, hogy ebben a kategóriában csak a már bizonyítottat és elfogadottat szabad birkaként majmolni.
"Amúgy nem kétlem, hogy a légszennyezés káros az egészségre, és évekkel rövidítheti meg az életet. (Ezt konkrétan bizonyították is.) Ezzel az állítással semmi gond nincs. Csak azzal, hogy a civilizáció egészséget segítő vívmánaait (egészségi ellátás, oktatás/felvilágosítás, sportolási lehetőségek, stb.) úgy ahogy van, figyelmenkívül hagyod, és teljesen megalapozatlanul azt állítod, hogy csökkenni fog a várható élettartam."
Az egészségi ellátás....? Ami egy refluxot vagy egy koleszterint nem tud kezelni?
(Amúgy az is egy vicc, hogy a cigizést rizikófaktornak tekintik koleszterinnél és előbb adnak gyógyszert, a sok sávos út mellett való élést pedig nem. Nevetséges.)
Oktatás, felvilágosítás miről, hogy jön az ide?
Sportolási lehetőség? Ha mondasz olyan sportot, ami a természetes, ősi fizikai munkához hasonlóan mozgat át és minimálisan árt, akkor a vizsgaidőszak után elkezdem.
"Legalább 10 év. Az nem egyenlő a 10 évvel. Egyébként ajánlom figyelmedbe, hogy a rákkal diagnosztizált emberek túlnyomó többsége idős ember."
De egyre több a fiatal.
"Nyilván az egy apróság, hogy ezt elírtad. De azért jól mutatja a válaszod minőségét."
Miért is?
"Jó, tény, hogy így, hogy 29 évesen fekélyem és rákgyanúm van, gyógyszereket szedek és hetente orvosnál vagyok, irigykedem az egészségesekre, DE mégis mi a t.ömtől lenne bárki is egészséges, ha mérget lélegzik be, mérget eszik és nem mozog, holott mozgásra vagyunk valóak?"
Részvétem a betegségeid miatt. Ugyanakkor nem tudom, feltűnt-e, hogy te is egészséges emberekről írsz?
"De akkor ne vizionáljunk 70+ -os matuzsálem élettartamokat, mert i.r.r.e.á.l.i.s."
Magyarországon jelenleg több, mint 1,3 millió legalább 70 éves ember él. (A népesség 13,5%-a) Mondd nekik, hogy irreális. (Oké, ebben az is benne van, hogy abban a generációban lényegesen több gyerek született. Így lehet az is, hogy jelenleg több 70 éves ember él az országban, mint 4 éves. De akkor is tény, hogy például az 1950-ben születettek nagyjából 60%-a megérte a 70 éves kort.)
"Először mozogjanak az emberek, de a konditerem és a futás nem az, azok nettó ártanak mindennek."
Ezt megindokolnád? Mert hogy nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem ártelmesek...
"Az élelmiszerek ne 10%-ban tartalmazzák azt, amilyen "ízűek", hanem abból álljanak.
Ne legyen ennyi személygépkocsi."
Ezekkel egyet értek.
"Jó, tény, hogy így, hogy 29 évesen fekélyem és rákgyanúm van, gyógyszereket szedek és hetente orvosnál vagyok, irigykedem az egészségesekre, DE mégis mi a t.ömtől lenne bárki is egészséges, ha mérget lélegzik be, mérget eszik és nem mozog, holott mozgásra vagyunk valóak?
Valahogy eddig elkerültétek az erre való válaszadást."
35. komment
""Az élelmiszerek ne 10%-ban tartalmazzák azt, amilyen "ízűek", hanem abból álljanak.
Ne legyen ennyi személygépkocsi."
Ezekkel egyet értek."
Akkor ezek szerinted nem rövidítik az életet egy rakás évvel?
Futás ártalmas hatása pl:
Azon kívül, hogy nem erre való a test és tönkremennek ízületek, sarok stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!