Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a bizonyíték arra, hogy az...

Mi a bizonyíték arra, hogy az agyunk visszafordítja a szemünk által megfordított képet?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy nem fordítja vissza, és valóságban a fent az lent van. Sehogy se lehet bizonyítani, hogy ne így lenne.
2022. ápr. 6. 10:26
 81/101 sadam87 ***** válasza:
100%

"Nekem egyelőre az az álláspontom, hogy a két egyenrangú magyarázat közül nem tudni melyik a helyes"

Pontosan milyen alternatív magyarázatról beszélsz? Vagy a "fent lent van, a lent meg fent" lenne az "érved"?

"de Occam borotvája miatt nem tulajdonítok az agynak egy olyan műveletet, mely nélkül ugyanolyan jól megmagyarázhatók a dolgok."

Nagyon szép érvelés. Kár, hogy a fordítószemüveges kísérlet egyértelműen bizonyítja, hogy az agy képes megfordítani a képet. De igazad van, semmiképp sem volna jó az agynak olyan műveletet tulajdonítani, amire bizonyítottan képes. 🤣🤣🤣

2022. ápr. 6. 22:14
 82/101 A kérdező kommentje:

Fasztverni is képes vagy, mégse lenne célszerű azt gondolni, hogy folyamatosan a faszodat vered.

"Pontosan milyen alternatív magyarázatról beszélsz?"

Na, így valóban legjobb ha befejezzük. Köszönöm, hogy a kilencedik oldalon végre közölted velem, hogy eddig semmit se olvastál abból, amit írok.

2022. ápr. 6. 22:17
 83/101 A kérdező kommentje:

Gondolom ha leírnám az alternatív magyarázatot, akkor is az lenne a következő kérdésed, hogy mi az alternatív magyarázat.

De tegyünk egy próbát:

Az alternatív magyarázat az, hogy AZ AGY NEM FORDÍTJA MEG A KÉPET. Felfogtad végre???

2022. ápr. 6. 22:19
 84/101 sadam87 ***** válasza:
100%

Igazán költői hasonlatukat tudsz. Méltók hozzád.

"Na, így valóban legjobb ha befejezzük. Köszönöm, hogy a kilencedik oldalon végre közölted velem, hogy eddig semmit se olvastál abból, amit írok."

Valóban, csak a kérdést olvastam el. Mea culpa, hogy korábban nem mentem végig az összes őrült agymenéseden! (Megjegyzem - bár tudom, neked még nem tűnt fel - ez az oldal arra való, hogy ha valakit érdekel valami, akkor arról feltegyen kérdést, amit mások megválaszolnak. Nem arra, hogy az agymenéseit idefossa.)

Most megtettem. Ez is elpazarolt idő volt az életemből, de na!

Na jó, azért nem teljesen. Idézetek tőled:

"Nem olvastam végig amit írsz, mert már az eleje is hülyeség." (#43)

Bámulatos, hogy azon hisztizel, hogy nem olvassa valaki végig az összes kommentedet (aminek a nagy része semmi érdemigondolatot nem tartalmaz), de te egyetlen választ sem vagy jépes végigolvasni!

"Leginkább (a vita tanulságát levonva) azt gondolom, hogy irányok nem léteznek, ahogy elektronok sem." (#53)

Ja, hogy az elektrontagadó trollnak tetszik lenni! Kérlek, legközelebb írd már ezt ki a kérdésben! Akkor nem fárasztanám magam érveléssel, úgyis tudom, hogy az ilyesmit nem tudod befogadni!

"Az alternatív magyarázat az, hogy AZ AGY NEM FORDÍTJA MEG A KÉPET. "

Fú öcsém, ezt odatetted keményen!!!! Majdnem magam alá csináltam!!!! Most már kérlek, tényleg csak azt magyarázd meg, hogy magyarázza meg ez azt, hogy amikor felfele (a gravitációval ellentétes irányban, hogy neked is egyértelmű legyen) emelem a kezemet, és azáltal a kezem képe a retinán lefele (a gravitáció irányával ellentétesen) mozog (hiszen oda fordított kép vetül), akkor úgy látom, hogy a kezem felfele (az eredeti mozgással azonos irányban) mozog???

(Pro tipp: amit te írtál, az minden, csak nem magyarázat.)

2022. ápr. 6. 22:33
 85/101 A kérdező kommentje:

"amikor felfele (a gravitációval ellentétes irányban, hogy neked is egyértelmű legyen) emelem a kezemet, és azáltal a kezem képe a retinán lefele (a gravitáció irányával ellentétesen) mozog (hiszen oda fordított kép vetül), akkor úgy látom, hogy a kezem felfele (az eredeti mozgással azonos irányban) mozog???"

Amikor a gravitációs iránnyal ellentétes irányba mozgatod a kezed, akkor az agyadban is a gravitációs iránnyal ellentétes irányba látod a kezedet mozogni. Az ismereteid alapján mindössze ennyit állíthatsz.

Az, hogy ez a két irány azonos, nem bizonyítható.

2022. ápr. 6. 22:42
 86/101 sadam87 ***** válasza:
100%

"Az, hogy ez a két irány azonos, nem bizonyítható."

Uram atyám, te miről beszélsz???? Most komoylan??? Szerinted az agyamban valóban mozog egy kéz, amikor látom mozogni a kezemet????

Igen, azon, hogy ugyanabban az irányban mozog, azt értettem, hogy a fejemben levő képen is a gravitáció irányával ellentététesen mozog. Értelmszerűen csak ilyen értelemben értelmezhetünk irányokat egy a valóságban nem létező képen.

De annak nagyon örülök, hogy abban egyet értesz, hogy a kéz a fejemben levő képen is a gravitáció irányával ellentétesen mozog, amikor felemelem. Azt is leírtam, hogy a kéz képe a retinán pont ellenetétesen, a gravitáció irányába fog ekkor mozogni. Szóval akkor elmagyaráznád, ebből neked hogyan jön ki az, hogy az agy NEM fordítja meg a képet????

2022. ápr. 6. 22:55
 87/101 A kérdező kommentje:

"Értelmszerűen csak ilyen értelemben értelmezhetünk irányokat egy a valóságban nem létező képen."

Szóval az agyadban lévő kép, bárhogy is nézzen ki, egyállású? Ha evolúciósan úgy alakult volna, hogy fejjel lefelé látod a világot, akkor is egyállású lenne a te definíciód szerint, ugye?

Sőt pontosítanék: A te gondolatmeneted szerint logikailag értelmetlenség az, hogy egy agyban a valósággal fordított állású kép alakul ki.

2022. ápr. 6. 23:03
 88/101 sadam87 ***** válasza:
100%

"Szóval az agyadban lévő kép, bárhogy is nézzen ki, egyállású?"

Ez a kérdés teljesen értelmetlen. Nincs olyan, hogy egyállású kép. (A matematikában vannak egyállású szögek, de annak ehhez semmi köze.)

"Sőt pontosítanék: A te gondolatmeneted szerint logikailag értelmetlenség az, hogy egy agyban a valósággal fordított állású kép alakul ki."

Pontosít bármilyen hüyleséget ha akarsz. Csak majd ha befejezted, akkor esetleg nézz bele egy csillagászati távcsőbe, vagy mikroszkópba. Hasznos tapasztalat lesz.

2022. ápr. 6. 23:06
 89/101 A kérdező kommentje:

Szerintem neked lenne szükséged egy kis nyelvtanórára, ahol elmagyarázzák, hogy az egyenes állású szó mit jelent. Helyesen a lencsék képalkotásánál egyállású vagy azonos állású kép jön létre.

Az érveket meg nem találom a hozzászólásodban.

2022. ápr. 6. 23:11
 90/101 sadam87 ***** válasza:
100%

"Az érveket meg nem találom a hozzászólásodban."

Akkor pont annyi van benne, mint neked bármely hozzászólásodban. ¯\_(ツ)_/¯

Egy élmény volt mint mindig...

2022. ápr. 6. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!