Mi a bizonyíték arra, hogy az agyunk visszafordítja a szemünk által megfordított képet?
"A lencsét nem úgy kell elképzelni, mint egy optika elemet. Nincs pontos analógia, de olyan, mint amikor a számítógépen megfordítom a képet. A byte-ok sorrendje cserélődik fel."
Nem is úgy képzeltem el. Ettől még ti azt gondoljátok, hogy az agyban fut valami folyamat, ami megfordítja a képet. Ha meg felveszel egy furcsa szemüveget, akkor ez a folyamat nyugodtan leállhat, és semmi szükség nem lesz rá.
Evolúciósan se indokolja semmi, hogy az agy megfordítana bármit is. Nincs semmilyen jelentősége a tájékozódásban, hogy a háztető fent vagy lent van. Azt kell tudni mi mihez képest hol van.
Egy űrállomáson értelmét veszti a fent, lent, elöl, hátul. Legfeljebb a mindenkori, állandóan változó testhelyzetemhez képest.
De te azt mondod, hogy nem a Földön állunk, hanem fejjel lefelé lógunk róla? Vagy hogy a talpunkkal tartjuk a gombócot felettünk? Izé, alattunk. Vagy hol is?
"Leginkább (a vita tanulságát levonva) azt gondolom, hogy irányok nem léteznek"
Hol van hozzád képest a padló, amin állsz?
Szerintem egy szót se értettél a problémából, ha még mindig itt tartasz.
Milyen még mindig? Csak a legutóbbi kommentedbel vetetted fel ezt a hülyeséget, hogy ne léteznének irányok...
De tessék, akkor definiáld magadhoz képest a padló helyét irányok nélkül! Vagy merre van a lábad a fejedhez képest? A szemed a szádhoz képest?
Úgy tünik, hogy ilyen magas intellektusú lény gondolatait mi primitív emberi lények sosem fogjuk megérteni. Én hiszek neki, a matematikai és fizikai kísérletek, eredmények nem érnek semmit.
A több évi tanulás ami végül azt hittem értelemként csapódik le a szürkeállományomban mind oda…se elektron, se irányok, a háttérhatalmak és a gyíkemberek akarták velem az ellentettjét elhitetni!
"Mi a bizonyíték arra, hogy az agyunk visszafordítja a szemünk által megfordított képet?"
Az, hogy ugyanarra látjuk mozogni a kezünket, lábunkat, stb., mint amerre érezzük, hogy mozognak. Márpedig tudjuk, hogy a szemlencse fordított állású képet vetít a retinára, tehát ha az agy nem fordítaná vissza a képet, akkor a kezünkenk pont ellentétes irányban kéne azzal mozognia, mint amerre látjuk, hogy mozog.
"Lehet, hogy nem fordítja vissza, és valóságban a fent az lent van."
A "lent" arra van, amerre a gravitáció vonz minket, a "fent" meg pont ellentétes irányban. Mivel a gravitációt nem a szemeddel érzékeled, szerintem elég kevés köze van annak meghatározásához a látásnak, hogy merre van a fent és lent.
"Sehogy se lehet bizonyítani, hogy ne így lenne."
🤣🤣🤣
"Komolyan, hogy akartok tudományos kérdésre válaszolni, ha még azt a nagyon egyszerű dolgot se vagytok képesek felfogni, hogy a kérdésemnek semmi köze a szemüveges kísérlethez."
Ha nem vagy képes felfogni a kérdésedre adott válaszokat, az nem a válaszolók hibája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!