Mi a bizonyíték arra, hogy az agyunk visszafordítja a szemünk által megfordított képet?
A kérdésem még mindig nem erről szól. A kérdésem az, hogy miért állítják a tudósok, hogy az agy visszafordítja a szemünk által készített fordított képet.
Mert optikailag úgy képeződik le a kép, hogy megfordul mire a retinához ér.
Lencsével stb ha megcsinálnád ugyanilyen fordított képet kapnál.
19-es válaszodban még azzal támadtál, hogy nehézséget okoztak nekem az irányok, miközben pont, hogy más szövegét javítottam, mert neki okozott nehézséget.
Ilyen szövegértéssel meg agyi képességgel tőled semmilyen értékelhető választ nem várok a továbbiakban.
Ha ezek alapján nem èrted hogyan terjed egyenes vonalban a fény, és mitöl fordul neg, akkor ajánlom figyelmedbe a 8 elemi iskolát kezdésnek.
Ui.: fontos minden kérdést bojgatni, de te ezt nem tudományosan teszed, hanem bicskanyitogató módon…
Nagy bajok vannak. Csak tisztázzuk: az értelem fogalma relatív az emberiséghez képest, annak van értelme, aminek a többség számára értelmes, és a korábbi válaszolóknak ezért igenis van értelme. Más szóval hűlye vagy.
Megtagadhatsz mindent, ami megcáfol, a tudományt, a látást, a hallást, az érzékeket, de egy dolgot nem tagadhatsz meg: a matematikát.
Ha van két pont, és az egyik egy irányba mozog, akkor ahhoz képest a másik az ellenkező irányba fog mozogni. Erre mondatod azt, hogy a matematikát mi találtuk ki, tehát ha rossz irányba látunk, akkor azt bele fogjuk vinni a matematikába, de most jön az ULTIMATE ARGUMENT:(magyarul: érv)
A fényképező gép. Igaz, hogy amikor a fényképező gép képernyőjére nézünk, nem tudhatjuk, fel vagy le látunk, de attól FÜGGETLENÜL azt letesztelhetjük, hogy a fényképező gép képernyője nem fordult. Hogyan? Hát úgy, hogy ha megnézzük azt, amit fotózott, aztán a fotót, akkor akár jól látunk, akár nem, EGYMÁSHOZ KÉPEST nincsenek elfordulva.
És mivel így tudhatjuk, hogy a fényképező gép nem fordít, így letsztelhetjük, hogy ha egy irányba fordítjuk a kamerát, a kép az ellenkezőbe fog menni(ha jobra forgatod, akkor a kép jobb oldalát látod, mert a jobb oldala középre kerül, a közepe meg balra).
Most figyelj: HA a kép, amit látunk, fordítva lenne, akkor a szemünk a forgásnál nem úgy látna, mint egy fényképező gép, amiről tudjuk, hogy nem fordítja meg a végleges képet. De mivel a szemünk úgy viselkedik, mint egy fényképező gép, ezét az agyunknak vissza kell fordítani a képet.
Ha igazad van, akkor írd le, hol nem tévedtem?
Egyelőre nem értem amit írsz. Ha jól értem digitális gépről beszélsz, mert a simának nincs képernyője. A digitálisnak meg fogalmam sincs mi a működési elve. Gondolom a képernyő úgy jeleníti meg a képet, ahogy beprogramozták, nem pedig ahogy a valóságban az látszik.
Kérlek fogalmazd újra a mondanivalódat, lehetőség szerint hagyományos, szalagos géppel, ha azzal is megoldható.
Én nem tudom, nálad hogy van, nálam a kép ott van az arcomon, és a lent levő dolgok az orromhoz közelebb, a fent levő dolgok meg a homlokomhoz közelebb. Az agyam elhelyezi a képet a testemen, és pont fordítva, mint ahogy a receptorok vannak.
(Régen gyerek voltam, megnyomtam a szemem felül, és a várakozásaimmal ellentétben alul jelent meg a folt.. Az adott receptorokat az ellentétes helyre képzeli/várja, mint ahol van. Most nincs folt, hiába nyomogatom a szememet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!