Az, hogy az embereknél ennyire gyakori a nők elhalálozása orvosi ellátás nélkül szülés esetén azt bizonyítja, hogy nem természetes evolúcióval fejlődött ki a faj?
Mármint ekkora önpofont a természet hogyan hozhatna létre, hogy az utód túlélését egyedül biztosítható anya belehaljon a világra hozásába. Az állatvilágban ilyesmi nincs.
Ugyanakkor a kórokozók. Az ember dobja fel a lábár holmi kis vírus miatt, míg az állatok vírusok millióival élnek együtt vígan.
Hogy is van ez? Gyorsított evolúció?
#148: "A tény, hogy Einstein diszlexiás volt, a tanítói az gondolták, hogy buta."
Miért kellene a forrásba belekötni?
Mondd! Koma.
Te beleolvastál abba, amit beszúrtál?
Igen, leírják azt, amit te, hogy sokan Einstein életébe beleképzelik a diszlexiát (soha olyat senki se állított, hogy tény lenne a diszlexia, csak sokan arra gyanakodtak), majd leszögezik, hogy ezeket marhaságoknak és hamis feltevéseknek nyilvánítja ki Ronald W. Clark és Abraham Pais is, akik Einstein életrajzírói. Ők leírják, hogy kezdetben valóban nehezen tanult meg beszélni, de annak is más oka volt, nevezetesen hogy túlságosan magába zárkózó volt, ami a szüleiben feleslegesen aggodalmakat keltett, és a későbbi kisiskoláskori tanulmányi eredményei már minden ilyen gondot eloszlattak. Utána a cikk sorra cáfolja azokat az általánosan elterjedt indokokat is, ami miatt nehézkesen tanulónak vélték sokan Einsteint.
#148: "a tanítói az gondolták, hogy buta. A szülei speciális iskolába járatták"
Na, ilyen kapitális zöldségekre még az Einsteinről szóló legendákat megfogalmazó oldalakon se olvastam. Ezt te nem véletlenül a kisujjadból szoptad, valami delíriumos éjszakát követően? :D
Tehát kisgyerekként, Einstein, egy teljesen hagyományos Müncheni iskolába járt. Jó tanuló volt, és különösen a matematika terén mutatott fel kiváló teljesítményt.
Tudod, hogy mi itt a tény? Az, hogy már megint sikerült sülthülyeségeket összehordanod.
Kérdező, nem személyeskedni vagy sértegetni akarok vagy ilyesmi de van olyan dolog amit jól tudsz/ helyesek az ismereteid? Mert eddig ahány téma érintve volt kb mindnél írtál butaságokat.
Persze nem azt mondom ,hogy én aztán tudok mindent s mindent jól. Sőt, magamat kifejezetten buta/ hülye embernek tartom. Ne azt gondold ,hogy én most a magas lóról osztom az észt.
@Kérdező
Mielőtt valamit összezagyválsz, legalább az alapforrásokat nézd meg, mint pl. a Wiki.
Idézve: "Albert attended a Catholic elementary school in Munich, from the age of five, for three years. At the age of eight, he was transferred to the Luitpold Gymnasium (now known as the Albert Einstein Gymnasium), where he received advanced primary and secondary school education until he left the German Empire seven years later."
Szimpla katolikus általános iskolába járt Münchenben. Az egyetlen "probléma" az volt vele, hogy mint askenázi zsidó származású gyermek, kilógott a sorból - teszem ezt én hozzá önszorgalomból.
Még a wikieől: "Einstein excelled at math and physics from a young age, reaching a mathematical level years ahead of his peers. The 12-year-old Einstein taught himself algebra and Euclidean geometry over a single summer."
Már zsenge korában évekkel megelőzte matektudásban a kortársait, és az állítólag nehézkesen tanuló Einstein 12 évesen egy nyár alatt önállóan elsajátította az algebrát és az euklideszi geometriát.
Capisci? :D
#152: "Sőt, magamat kifejezetten buta/ hülye embernek tartom..."
Áhhhh...!!! :D
Gyerekek! Ezt ne!!! Most má' átmegy a topik valami neoflagelláns mozgalomba? Az okosok önostorozása?
A hülyéknek kéne beismerniük, hogy hülyék, de persze ahhoz hülyék... Így mivel elmarad az ostobák önmarcangolási előadása, az okosak kitalálták, hogy beugranak helyettük? - mert attól félnek, hogy a közönség visszakéri a jegyeket?
:D
Nem azért írtam mert másképp gondolnám s “ne legyenek a hülyék egyedül, beugrok helyettük” :D
Tényleg így gondolom s ha már téma volt megemlítettem 🤷 Amúgy nem fontos, ne tereljük el erre a témát.
Na a google kibabrált velem mert nem voltam figyelmes és azt gondoltam mindenki ismeri a tényeket és nem vigyáztam eléggé.
De itt van egy másik cikk, ezt már teljesen elolvastam linkelés előtt.
Tehát az a része tény, hogy diszlexiás volt, és az is, hogy azt gondolták róla értelmi fogyatékos az az iskolaigazgató azt tanácsolta járassák speciális iskolába.
De például Edisonról is azt gondolták hülye volt gyerekkorában.
Ma mind1. Kitartok amellett, hogy a tanulmányi sikerekhez elsősorban a tanulással töltött időnek van köze és nem valami superman képességeknek. Iskolában is azoknak voltak a legjobb jegyei akikről tudott volt, hogy komolyan veszik a tanulást és időt szánnak rá, gyakran éjjel is tanultak. Akik lógtak gyakran azok épphogy nem buktak meg. Úgy ahogy valaki maximális futási sebessége lehet 20-30%-al több mint az átlagé de nem 3-4-szerese úgy az értelmi képességek variációi sem mutatnak nagyobb értékeket. Egy faj elvégre.
#157 (@kérdező)
Emberke. Tehát tény???
Áruld már el, hogy mitől tényebb a te oldalad két-három rövidke megjegyzése, mint az én beszúrt oldalaim tartalma? Én hárommal is igazoltam az állításaimat, te meg csak egy kis szutyokoldallal.
Te az imént beszúrt bulvárnak hiszel, annak a két-három rövidke mondatnak, nem pedig a két életrajzi írójának??? Neked elment teljesen az eszed???
Ez az egyik: [link]
És a másik: [link]
Itt van még néhány:
1 Albert Einstein: A Biography by Albrecht Folsing.
2 Einstein 1905: The Standard of Greatness by John S. Rigden.
3 The Born-Einstein Letters,1916-1955 by Albert Einstein and Max Born.
4 The Einstein File by Fred Jerome.
5 Einstein on Politics by David Rowe and Robert Schulmann.
Miért nem keresel meg egy olyan oldalt, ami Einstein biográfiájával foglalkozik??? Legalább egy ilyenről igazold a hülyeségeidet. Elárulom, hogy nem fog menni.
Ilyen általad beszúrt bulvárhírek tömegével vannak (hányat mutassak még neked?). Kell ilyeneknek lenniük, és pont ezeket cáfolja, te általad félrenézett oldalad, te nagyon ostoba.
Itt egy korabeli újság, amivel bizonyítják, hogy a rengeteg tévhiedelemnek Einstein tanulási problémáiról semmi alapja nincs. Éppen ellenkezőleg! Szó szerint már akkor is csodagyerekként tartották számon, aki 11 éves korára már nem csak matematikából rendelkezett hatalmas tudással, de fizikából is bizonyította az egyetemi szintű felkészültségét, ahogy ezt a Princetoni publikációban is olvashatod. Már ekkor tudott kiválóan hegedülni pluszban, és belecsapott a görög és latin nyelvbe (viszont a franciát csak később tudta megtanulni). Összességében életében és mellékesen az állítólagosan nyelvekkel küszködő Einstein az alábbi nyelveken beszélt
Német, angol, francia, olasz, és latin.
A cikk azt is elmondja, hogy akkoriban a kiváló jegy az iskolában nem az 5-ös volt, hanem az 1-es, és mivel Einsteinnek ilyen jegyei voltak rendre, görögből és latinból is, vagyis csak 1-se és 2-se (mai jegyre fordítva 5-se és 4-se), ezt rengetegen félreértették, és elterjesztették, hogy mindenből megbukott, és buta volt szegény, mint a tök. Ott van publikálva a gyerekkori bizonyítványa is, hogy végre felejtse el már mindenki azt a sok marhaságot Einsteinről, amit összehordanak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!