Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Opció, hogy egyszer elektromos...

Opció, hogy egyszer elektromos polgári repülőgépek járják az eget?

Figyelt kérdés
A magasban rengeteg fényt kapnak, ezek elektromos áramot generálnak. A surlódási energia egy része is elraktározható. Ha nem is teljesen elektoromos, de hibrid repülőgép elképzelhető?

ma 16:39
A kérdező szavazást indított:
Igen!
Nem!
7 szavazat
 1/4 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Már az elején hozzáteszem, hogy nem vagyok kimondottan jártas a témában, de amennyire tudom egy utasszállító repülőgéphez túl nagy akkumulátor kellene, ami a jelenlegi repülőgépek súlyának majdnem a fele. Vagyis a jelenlegi technológia nem teszi lehetővé az elektromos utasszállító repülőgépeket.
ma 16:45
 2/4 TappancsMancs ***** válasza:
És csak írtam valamit... lehetséges, hogy majd megoldják.
ma 16:47
 3/4 anonim ***** válasza:
84%
Valamikor olvastam olyasmit, hogy a szilárdtestes akkumulátorok kutatása akár vezethet olyan kis méretű és nagy teljesítményű akkumulátorokhoz, ami alkalmazható lehet a repülőgépekben (a cikket sajnos már nem tudom társítani). A mai technológiával biztosan nem tudják megoldani, de 70 éve még az okosórát sem tudták elképzelni.
ma 17:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez nagyon nem valószínű, ugyanis a repülésnél teljesítménnyel kell fizetni a tömegért. A kimerült akkumulátor ugyanolyan nehéz mint a teli, ezért alapból egy kettes szorzóval jobb a hatékonysági mérlegük.

Lehetséges, hogy lesznek hatékony elektrokémiai cellák külön tartályokba elosztott reagensekkel, amely nagyon hatékonyan kizárja az akkumulátortűz nagyon súlyos veszélyét, de az energiasűrűséggel akkor is még problémás maradhat a helyzet.

Az egyetlen reményt az adja, hogy bár a klasszikus tüzelőanyagok energiasűrűsége óriási, de a mechanikai munka kinyerése hőerőgépek segítségével szintén nagyon veszteséges. A kémiai cellák és az elektromotorok elméletileg elérhető nagy hatékonysága ezt a jövőben erősen kompenzálhatja, így lehetővé téve a nem hőerőgépes repülőgép hajtásokat.

Én inkább a nagysebességű globális gyorsvasúthálózat jövőjében hiszek (akár vákuumcsőben is) - mely mint a személy, mint a teherszállítás terén messze hatékonyabb lehet a légiközlekedésnél.

ma 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!