Ha a fekete lyuk belsejében lévő szingularitás már egy semmi, akkor honnan van a nagy tömeg?
Megfogalmazom értelmesebben. Ismert csillagász mondta: " A közhiedelemmel ellentétben a szingularitás NEM egy picire összetömörödött anyag. NEM egy homokszem méretre összement csillag. Ott már nincs semmi, eltűnt, megszűnt."
Oké, ezt elhiszem. De anyag nélkül, tömeg nélkül hogy maradhat meg pusztán csak a gravitáció? Tehát a semminek, eltűnt anyagnak hogy nem tűnt el a gravitációja is?
A másik, hogy hová tűnik el az az anyag? A csillag magja + benyelt gázok, bolygók, stb.
Abszolút laikus vagyok, kérném egyszerűen elmagyarázni. Köszönöm!
Ergo a következő dolgot csináltad. Az egekbe repítetted magad, hogy Te mekkora ász vagy és mennyire értesz ehhez. - Képzeld én is tudom mi a kozmológiai állandó. Pld túle függ randevúzunk e az Andromédával. - De nem vagyok olyan mint te nem célom megvillantani azt amit mások raktak ki elém az asztalra és megtanultam. Szóval az egekbe repítetted magad a végén pedig beleokoskodtál már megint egy olyan témába amiről fingod sincs ne haragudj.
Eleve rosszul gondolkodsz és pont az az oka, hogy vért izzadtál amíg megtanultad. Mert akkor már csak profitálj belőle. Fejlődni fog a te nagy tudományod szépen megváltoznak az elképzelések és amit itt egyesek számára Kínaiul levezettél könnyen lehet meg fog dőlni. Nem kell bizonygatnod, hogy te mekkora ász vagy és mennyi ismerettel rendelkezel.
Pont előtted mondtam ki a lényeget gondolkodó ember legyél és ne tanuló. Alkoss. Csak így törhetsz igazán magasra.
Persze az átlag ember akinek nincs diplomája ebből az csak anyit ért, hoyg na ez aztán képbe van. Kicsit hasonlít a pszichiátriához ugye nekik el kell játszaniuk, hogy mindnet tudnak amikor semmit sem tudnak. Azért mert Einsteinel relativitáselméletekkel stb. példálózol az átlag számára érthetetlen módon. Majd bele kontárkodsz egy olyan dologba amiről azok sem tudnak semmit akik téged tanítottak sőt maga Einstein sem, nem bizonyítasz semmit. Jó értesz hozzá de ingoványos a talaj. Más témában nem is vitatkoznék veled de ebben igen mert tudom, hogy egy bizonyos határ után átmegy a dolog elméletekbe.
@61 és 62
A témához nem szóltál semmit, csak személyeskedtél, úgyhogy reagálni nem tudok rá.
"az átlag ember akinek nincs diplomája ebből"
Mert neked asztrofizikai diplomád van. Ahha.
Vakufénnyel világít ki a kommentjeidből.
Ja, nem.
Oltári nagy tévúton vagy és főleg Te Wadmalac. Meg a többség ahogy elnézem. AZ sem kizárt mindenki.:-)
Ha te a boldogsághoz vezető utat keresed kiteljesedéshez akkor az nem az az út, hogy mindennel teletömöd az agyad. Más gondolataival persze ha alapból buta vagy akkor nincs más választásod és jelen pillanatban ez áll fenn.
Az agyad úgy működik a leghatékonyabban ha a saját gondolataid vannak benne. Több ezer éves bölcsességet mondok hozzáteszem. Egyetemen nem tanítják. Minél üresebb az idegen gondolatoktól dogmáktól tudományoktól stb. ha okos vagy fel tudod fedezni magadtól a körülötted lévő világ hogyan működik. Nehéz ezt megmagyarázni mert persze tanulni szükséges csak nem mindegy, hogy egyesek ki tudják e engedni az információt majd üresen hagyni az agyat a saját gondolkodás szabadon áramlásához. De ez nektek már nagyon magas pálya. Egyből födhöz ragadsz, hogy de hát hova engeded ki. Inkább úgy fogalmazok elpakolod az útból. De megmondom őszintén nincs kedvem olyan embereket oktatni akik nem okosak csak jó a memóriájuk. A körülötted lévő világot magasabb tudattal kell érezni. A Dan kórosoknak vagy milyen betegség is az jó a memóriályuk valamelyik beletöm 18 ezer könyvet. Szóról szóra mégis hülye mint a segg. Egy épkézláb saját gondolata nincs. Na ilyenek vagytok ti is és nem célom titeket megváltoztatni vagy meggyőzni. A tudomány eddig csakis rosszat tett ezzel a világgal. Ugye a tudás fájáról szakítottunk és ezért lettünk kiűzve a paradicsomból. Neked nem az a célod, hogy tudj. Hanem, hogy minél teljesebb életet élj és fejlődj. Akár tudományban de nem olyan módon mint Te azt hiszed. Nem azért megyek el innen ha elmegyek mert nincs meg bennem a harci ösztön. Csak ez már nem vita hanem sz@rtaposás kioktatás etc.. Nem célom ember ellen felvenni a kesztyűt. Maradjatok csak olyanok amilyenek vagytok és akkor féltek majd, hogy elmegy felettetek az idő... :-) A haláltól is félni fogtok ami egy tortúra lesz számotokra. Szóval sok jó kínlódást majd halálos ágyon gondoljatok rá mit pofá4tam....
A tudás csak eltakarja előletek a valóságot. :-)
Az Univerzum a Jó és rossz harcáról szól.
A föld és ez az Univerzum a kiképzés része. Egyeseknek. Az élet az egy vég nélküli folyamat. Egész életünk folyamán meghalunk és újra születünk. Amikor az ember megszületik az első dolgok egyike, hogy levegőt vesz, az öregember a halálos ágyán végül kilélegzik. Amikor kifújod a levegőt magad mögött hagysz egy szelet múltat amikor beszívod belépsz a jelenbe ezáltal a jövőbe egyben közelebb kerülsz a halálhoz. Bennetek megakadt a levegő "nem mertek lélegezni" mert ezáltal közelebb kerültök a halálhoz. Ami amúgy az élet csúcspontja. Fináléja. A vég nélküli folyamatot a legnagyobbak elhagyhatják. Megpihennek. Egyúttal felkínálkozik a lehetőség, hogy átlépjen egy másik valóságba ahol már nem a kiképzés megy hanem a harc. Az Ő döntése beáll e. Be fog állni. Isten katonája lesz.
Ez a fantasy amire élveztek a game Cinematkokban....
Na ilyen dolgok azok amiket eltakar előletek a tudás. :-) Ami a gonosz eszköze, hogy minél kevesebb ember mehessen át harcolni.
Pont a jellemetek miatt vagyok én az aki nemsokára megy. Nem szavaztam le senkit. Ti mint a robotok dislike. További jó vég nélküli folyamatot az ördög markában. Sziasztok.
"Ha te a boldogsághoz vezető utat keresed kiteljesedéshez"
Hát, ha neked az a boldogság útja, hogy minél kevesebb tudást begyűjteni, aztán azokat, akik megteszik, hülyének nézni, te dolgod.
Csak akkor mi a frászt keresel a tudomány rovatban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!