Ha a fekete lyuk belsejében lévő szingularitás már egy semmi, akkor honnan van a nagy tömeg?
Megfogalmazom értelmesebben. Ismert csillagász mondta: " A közhiedelemmel ellentétben a szingularitás NEM egy picire összetömörödött anyag. NEM egy homokszem méretre összement csillag. Ott már nincs semmi, eltűnt, megszűnt."
Oké, ezt elhiszem. De anyag nélkül, tömeg nélkül hogy maradhat meg pusztán csak a gravitáció? Tehát a semminek, eltűnt anyagnak hogy nem tűnt el a gravitációja is?
A másik, hogy hová tűnik el az az anyag? A csillag magja + benyelt gázok, bolygók, stb.
Abszolút laikus vagyok, kérném egyszerűen elmagyarázni. Köszönöm!
"azt hitted hülye."
Jobban örülnék neki, mert ha nem az vagy, akkor becstelen vagy. Az rosszabb lenne.
Te minden normális embert zavarsz.
Mondjuk az igaz, hogy egy normális társadalomban te nem fordulhatnál elő... de hol van ilyen mostanában?
A gy.k kicsiben jól mutatja a társadalmunk problémáit is.
@Mojjo
Hagyd, Alllien egy beteg troll. Nem veszi észre magát.
Több ezer youtube lájkkal a telómon valóban hülye vagyok ami nagyrészt angol. Itt van az ész a Gyak. kérdések.hu - n
Nem becstelen vagyok hanem rosszat akarok Neked. Meg a normálisnak kikiáltott embereknek itt.
A normális dolog veled kapcsolatban az lenne, ha egy pszichológushoz mennél, aki kideríti, mi veled a probléma. A németeknél például ezt el is várnák tőled.
Ha ezt nem teszed meg, akkor valamilyen szükségmegoldást kell keresnünk.
Ilyen az, ha lepontozunk, és kijavítunk.
Nem kell hozzá összebeszélni, ez annyira természetes.
Ja: még több bejegyzést tudnál írni, ha minden mondatodat külön küldenéd el.
Akkor aztán tényleg úgy néznél ki, mint aki 2 gondolatot se tud egyszerre összeszedni.
Minek írnék hosszú megjegyzést a vitát már megnyertem azzal, hogy nem tudod mi a szingularítás meg úgy általában a fekete lyukról igen keveset. Ami természetes. Hiszen senki sincs így ezzel. Ennek ellenére ki jelentesz, okoskodsz nyomod a rizsát olyan dologról amiről semmit nem tudsz.
A vita lényege az volt maradhat e a lyukba a gravitáció.
A lényeg, hogy rengeteg olyan dolog változtathat meg ott gravitációt mindenféle módon, hogy te nem vagy birtokában annak az információnak ami a kijelentéseidet alátámaszthatná. Nem is iskola hanem józan paraszti ész. Amúgy meg pont sötétség, hogy annak ott kell lennie. Nem tudjuk mi van ott. Azt sem mennyi anyagot fogyasztott. Mérünk vagyis megbecsülünk egy bizonyos nagyságú gravitációt Milliárd meg 100 Millió fényévekről. A miénket kivéve de nem vagy birtokában annak mi történt a múltban. Te mindig a pillanatnyi állást látod. ami a semmivel egyenlő. Ha messzire tekintesz akkor is. Hiszen azt látod milyen volt x Milliárd éve... De azt nem tudhatod, hogy közben mi történt csak találgathatsz meg következtethetsz. Ha nem volna ami szabályozza a fekete lyuk gravitációját felbomlana az egyensúly. Megenné a galaxist. Erről Te semmit nem tudsz csak 100 év alatti történéseket. Mi van ha változik??? Akkor azt te tudni fogod??? NEM!!!! Remélem kezd leesni miért nincs igazad. Szinte a semmiből következtetsz 14 milliárd éves dolgok működésére. Ennél jobban nem rágom a szádba, hogy nem látod a fától az erdőt mert megtanítottak és hát sok volt vele a munka és biztos szent. Hát nem az!!!! Nem tudsz szinte semmit erről. Csak a jelenlegi működéséről és az "evolúciójáról" KÖVETKEZTETHETSZ dolgokra. Nyilván az első gondolatom Nekem is az, hogy bizony az a gravitáció ott van. Csak mivel van fantáziám tovább gondolom mert nem vertek bele a fejembe olyan dolgokat amik egyáltalán nem bizonyítottak. Regényt írok erről ha karok bszod. Bizony erre egy hülye troll bármikor képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!