Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen bizonyítékok vannak...

Milyen bizonyítékok vannak arra hogy a tömeg "meghajlítja" a teret?

Figyelt kérdés
A gravitáción kívül.

#tér #térhajlítás #Térhajlítómű
2021. ápr. 5. 14:18
 51/102 anonim ***** válasza:

"Nézd.. ez most nesze semmi fogd meg jól..volt a részedről"

Nem, drága gyermekem.

Én szépen, érthetően és pontosan leírtam a tényállást, a te állításaid cáfolatát. Troll léted legalapvetőbb bizonyítéka ezen megnyilvánulásod- amikor rájössz, hogy a mazsolázgatásod, csúsztatásod, és szimplán nem igazmondásod, a tények el nem fogadása nem vezet sehova, és képtelen vagy további érveket felsorakoztatni, jön a teljes ignorancia. "Hát, ez most egy nesze semmi fogd meg jól olt!"

2021. ápr. 8. 10:26
 52/102 anonim ***** válasza:

"

"Ahol nincsenek ilyen – anyagi – pontok és testek, ott fizikai térről sincs értelme beszélni"

"Na hát erről beszélek én pajtás, ez is azt bizonyítja, hogy a tér semmi, egy misztikum. Ezért nincs a térnek még valódi saját fogalma sem."

Több idézetemmel is bizonyítom ennek ellenkezőjét, erre leírod ezt. Gratula, nagyon ügyesen csinálod! "

Ez volt az egyetlen dolog, amit nem bontottam ki abban a kommentemben, csak utaltam rá, mert már megtettem korábban.

Itt is fellelhető a mazsolázgatás és ignorancia(ami még csak részleges, nem teljes).

De leírom újból:

"általános relativitáselmélete szerint a tér szerkezetét (görbületét) a benne lévő anyag (mennyisége) határozza meg, amely tehát a newtoni abszolút tér elvetése, azonban a tér nála nemcsak hogy metafizikai konstrukció, hanem, lévén tulajdonságai kifejezetten és mérhetően az anyag tulajdonságaitól függenek, egészen valóságos dolog. „A teret egészen fizikai tárggyá tette, amely hatások kiváltására és elszenvedésére egyaránt képes."

A fizikai térről benne lévő anyagi pontok nélkül nincs értelme beszélni, hiszen azokkal definiáljuk azt, de, mint tudjuk, a tér egyaránt képes hatások kiváltására és elszenvedésére, tehát nem csak egy elméleti konstrukció.

2021. ápr. 8. 10:31
 53/102 anonim ***** válasza:

Ezzel pedig mindegy egyes, a bizonyított valóságnak ellentmondó

állításodat cáfoltam. Vagy szólj, ha maradt még!

2021. ápr. 8. 10:32
 54/102 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy egyiket sem cáfoltad.
2021. ápr. 8. 12:48
 55/102 anonim ***** válasza:

Segítek, ennél a kérdésnél járunk, mert gondolom eltévedtél:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

Kezdésnek egy kis anyag, ha érdekel a téma:

[link]

A témához közvetlenül kapcsolódók:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2021. ápr. 8. 13:19
 56/102 A kérdező kommentje:
Megértelek, de ne szabad mindent készpénznek venned amit a neten találsz, ezt tanuld meg, ez inkább jò tanács, de a szabadságodban persze senki sem korlátozhat. A címbeli kérdés amúgy már nem aktuális régen, csak jelzem, szinte rögtön utána jöttek az új kérdések, megértettem hogy arra nincs válasz, kivéve a linkelgetések. Az új kérdések megválaszolása tapasztalat, józan ész, és filozófiai megfontolások alapján lehetséges. Tehát itt gondolkodni kell, nem pedig a tudomány írásait biflázni. Na most elárultam mit nem vettél észre
2021. ápr. 8. 14:17
 57/102 A kérdező kommentje:
Még mindig ott tartunk hogy a tér az semmi, mert önmagában nem értelmezhető. És minthogy semmi mert nincs sem anyagi, sem semmilyen ismert tulajdonsága, ezért enyhén szólva is abszurd a felvetés, hogy a tér és az anyag kölcsönhatásba lépnének. Nem kell linkelgetned, én megfogalmazom az állításokat néhány mondatban. Na itt vannak lehet megcáfolni kispajtás, de légyszi ezúttal hagyd a wikit.
2021. ápr. 8. 14:21
 58/102 anonim ***** válasza:

"de ne szabad mindent készpénznek venned amit a neten találsz"

Nem veszem. Ezek mind tudományosan bizonyított tények.

" A címbeli kérdés amúgy már nem aktuális régen, csak jelzem, szinte rögtön utána jöttek az új kérdések, megértettem hogy arra nincs válasz, kivéve a linkelgetések."

A címbeli kérdést teljesen kielégítően megválaszoltuk, minden aspektusában, a második oldal első kommentjében.

"Az új kérdések megválaszolása tapasztalat, józan ész, és filozófiai megfontolások alapján lehetséges"

Nem. Az új kérdéseid megválaszolása a bizonyított tények ismeretében lehetséges.

"Tehát itt gondolkodni kell, nem pedig a tudomány írásait biflázni"

Ó, tehát hülye vagy. Nem nagy újdonság, de ismét megerősítetted.

"És minthogy semmi mert nincs sem anyagi, sem semmilyen ismert tulajdonsága"

Tehát ha én bebizonyítom neked, hogy de, vannak ismert tulajdonságai, el is mondom, hogy mik ezek (erről volt szó eddig),

akkor te azt úgy értelmezed, hogy nincsenek?

"Na itt vannak lehet megcáfolni kispajtás"

Megcáfoltam, méghozzá itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

"de légyszi ezúttal hagyd a wikit"

A wikipédia hivatkozásokon alapszik. Ha a wiki nem tetszik, olvasd el azokat.

"Nem kell linkelgetned, én megfogalmazom az állításokat néhány mondatban."

Bizony, megfogalmazod az állításaidat, amiknek épp ezért nincsen semmilyen alapja. Én meg megcáfolom, a hosszabb, linkelt forrásokat időnként egyénileg kiegészítve.

Ennyi.

Szeretnélek megkérni, hogy fáradj át az ezotéria kategóriába. Ott a helye a hozzád hasonlóknak, akiket a bizonyítékok és tények nem érdekelnek, csak egyéni meggyőződéseik és ezoterikus elképzeléseik.

2021. ápr. 8. 14:34
 59/102 anonim ***** válasza:

Úgyhogy a kérdésedet jelentettem is provokáció és trollkodás miatt.

Mert ha idejössz a tudományok kategóriába, akkor vagy a tudományos módszertan mentén viselkedsz, vagy trollkodsz.

2021. ápr. 8. 14:39
 60/102 A kérdező kommentje:

Úgyhogy a kérdésedet jelentettem is provokáció és trollkodás miatt.

Mert ha idejössz a tudományok kategóriába, akkor vagy a tudományos módszertan mentén viselkedsz, vagy trollkodsz.

Még szerencse hogy nem te fogod ezt eldönteni, én voszont még nem jelentettelek de érik.

A helyzet a következő. Én nem hülyézlek le, mint te engem, pedig kettőnk közül én gondolkodok, te pedig magolsz, meg linkelgetsz. Döntse el mindenki ki a hülye. Nem vagyok ovis. Most mondjam hogy nem is, mert te vagy a hülye. :) nem köszi. Érdekes én megtudom fogalmazni néhány mondatban a meglátásomat, és azok igen helytállóak, mit ne mondjak eleget vakarta ezért Einstein is a fejét, de haláláig nem tudott dülőre jutni. A mérések idővel igazolták Einsteint, de maga sem volt elégedett, jól tudta hogy kilóg a lóláb, mert a teret anyagiasítani netto hülyeség. Maga is csodálkozott amikor pl. egy tapasztalati megfigyelés őt igazolta, persze lehet annak még valószínű 561 magyarázata, de ez akkor már nem számított, mikor ünnepelt sztár lett. Nem azt mondom hogy neki, mert neki számított, de az úgynevezett tudósoknak akik szerint a tér az anyagik ér, na nekik nem számított.

2021. ápr. 8. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!