Milyen bizonyítékok vannak arra hogy a tömeg "meghajlítja" a teret?
Bocsánat 29re reagáltam.
Látom a 28ast is érdekli a téma.
Egyébként arra kezdek rájönni hogy nem lesz válasz itt.
Egyébként 28as ha a tér nem semmi, mondj róla valamit. Várok.
"-A gumilepedőnél nincs térhajlás, az anyag hajlik, méghozzá egy erő, a gravitáció hatására, most meg a gravitáció okát keressük nem a hatásait, ezért ez a példa egy nesze semmmi fogd meg jól. Annyira sem érted mint én sajnos."
Édes jó Istenem, bakker, hogy lehetsz ENNYIRE sötét?
Tudod, hogy mi a fenét jelent az analógia? Hasonlóságon alapuló bemutatás, minden felsősnek már tudnia kellene.
Gondolkozz el egy kicsit rajta, én akkor talán megérted.
Na jó, segítek: a gumilepedő görbülete a beletett nehéz tárgy körül
egy 2D-s ANALÓGIA arra, ahogyan a tér hajlik, vagy ahogyan megpróbálhatjuk elképzelni.
Mindegy, én hagyom, elegem van az ilyen "kérdezőkből", akik a saját világukat sem tudják, de nagyon okosnak képzelik magukat...
A térben megadhatjuk a dolgok viszonylagos helyeit. Azta..wikit másolsz mert a kérdést se érted..
Ne is írj helyes, mivel sokra nem jutunk veled
Mindegy, én hagyom, elegem van az ilyen "kérdezőkből", akik a saját világukat sem tudják, de nagyon okosnak képzelik magukat...
Én épphogy azt mutatom be hogy nem értem, te vagy aki okosnak képzeli magát. Ez tipikus bagoly mondja.. tehetsz egy szivességet ne reagálj..mert a vitatott dologhoz hozzászólni kicsit enyhén szólva gyenge képességűnek tűnsz
Tehát olyan alapvető szavak jelentését sem érted, hogy analógia,
többszörösen általunk elmondott dolgokat nem fogsz fel, de képes vagy magadat bárkinál értelmesebbnek beállítani.
Mondd, mit nem értettél meg MÉG abból, amit mondtam, hmm?
Van egyéb kérdésed, amire nem adtam választ?
Szívesen válaszolok,.
Összegezve: eddig csak arra futotta, hogy alacsony szintű értelmi képességeidet demonstráld egy egyszerű hasonlat meg nem értésével, az egyéb dolgokat a neked szóló válaszban pedig ignoráltad, esetleg egy nagyon hangzatosnak tűnő "sértést" odavágtál rá.
Tehát troll vagy.
Troll esetleg te vagy mert igenis te rontottad el itt a hangulatot, ahelyett hogy próbáltál volna együttgondolkodni mint a 28-as. Azonkívül lehet hogy nem mindig a legjobban fejezem ki magam, de ez nem jelenti hogy igazad van.
Mit nem értek? Semmit. Mert te nem válaszolsz hanem kicsűröd csavarod a kérdést, és nem arra válaszolsz hanem tankönyvekből másolgatsz be.
Azért szabhatnánk egy határt az analógiának is. Az analógiában az anyag hajlik meg. Mikor fog végre leesni hogy a tér az nem anyag? Ez a főproblémám, hogy ezt nem akarod elfogadni, hogy a tér és az anyag nem egy kategória, sőt mindent kategorizalhatunk, de a térrel még ezt sem tehetjük meg, kilóg a lóláb, hát ez itt a probléma, előbb utóbb neked is leesik
"Mert te nem válaszolsz hanem kicsűröd csavarod a kérdést, és nem arra válaszolsz hanem tankönyvekből másolgatsz be."
Válaszoltunk többször is a kérdésre, mindent kielégítően.
Pl. 11-ben.
"
Azért szabhatnánk egy határt az analógiának is. Az analógiában az anyag hajlik meg. Mikor fog végre leesni hogy a tér az nem anyag"
Javasolnám az általános iskola újbóli elvégzését, hátha a szövegértési ismereteidet sikerül egy kicsit felturbózni.
Pont azért analógia, bakker, mert a gumilepedő hajlása bizonyos szinten a téréhez HASONLATOS.
"Ez a főproblémám, hogy ezt nem akarod elfogadni, hogy a tér és az anyag nem egy kategória,"
Hol állítottam, hogy egy kategória lenne?:)
"Annyit tudunk a térről, hogy abban foglal helyet minden létező, nem tudjuk elképzelni hogy nincs tér, de azt is nehéz elképzelni hogy van, mert nem tudjuk elképzelni hogy milyen a végtelen, márpedig a tér végtelen. Nincs semmilyen fizikai vagy bármilyen jellemzője."
Milyen bizonyítékod van arra, hogy a tér végtelen?
"A. Einstein Mach kritikájának hatására ugyan, de közel sem pozitivista módon adott megoldást a kérdésre, általános relativitáselmélete szerint a tér szerkezetét (görbületét) a benne lévő anyag (mennyisége) határozza meg, amely tehát a newtoni abszolút tér elvetése, azonban a tér nála nemcsak hogy metafizikai konstrukció, hanem, lévén tulajdonságai kifejezetten és mérhetően az anyag tulajdonságaitól függenek, egészen valóságos dolog. „A teret egészen fizikai tárggyá tette, amely hatások kiváltására és elszenvedésére egyaránt képes.”"
"A fizikai tér definiálása azt jelenti, hogy a benne elhelyezni kívánt pontok és kiterjedt testek méreteit és egymáshoz viszonyított távolságait definiáljuk"
"Ahol nincsenek ilyen – anyagi – pontok és testek, ott fizikai térről sincs értelme beszélni"
Forrás:
Tehát ezen kijelentésed: "A tér nem addig tart ameddig az anyag, a teret nem érdekli van-e ott anyag" cáfolva lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!