Igaz, hogy a Föld nem lehet gömbölyű?
Ha gömbölyű lenne és forogna, akkor a Coriolis-erő miatt az esőnek el kéne térülnie, mégis azt tapasztaljuk, hogy a felhő alatt ér földet.
A forgó Föld légkörébe csapódó meteoroknak nem csak a haladási irányukkal ellentétesen kellene csóvával rendelkezniük, hanem a Föld forgásával ellentétes irányban is. Ugyanez még inkább igaz a Föld Nap körüli keringésével ellentétes irányra.
A forgó Föld felszínén konvektív áram jön létre, aminek Maxwell 4. törvénye értelmében mágneses teret kell keltenie. Ilyet azonban nem tapasztalunk.
"Valaki az összeesküvök közül hozzászólhatna, hogy teljesen el vagyok-e tévedve, vagy jól és logikusan látom-e a dolgokat a fizika tükrében."
Látod, még melletted se állnak ki. Szerintem hagyd őket a francba és állj át a jó oldalra.
"Ebben az esetben viszont kivettük a képletböl az egyik környezetet, és áthelyeztük azt egy másik környezetbe, tehát egy teljesen más viszonyítási rendszert hoztunk létre, ami matematikailag (és logikailag) függetleníti egymástól a két dolgot, értelmetlenné válik az alapfeltevés."
Tehát szerinted a tér egy pontjában lehet egyszerre 5 T és 15 T is a térerősség attól függően, hogy mihez képest nézzük a térerősséget? Vagyis szerinted a térerősséget nem lehet ábrázolni egy 3 dimenziós vektortérben?
"Látod, még melletted se állnak ki. Szerintem hagyd őket a francba és állj át a jó oldalra."
Mondta Palpatine
Ok, közelítsük meg máshogy a dolgot.
Az általad is említett sebességek:
" a Föld közel 500 m/s-mal forog (az Egyenlítőnél), a vezetékbeli elektronok meg mindössze 0,0003 m/s-mal mennek" -ezek tények.
Következö az állításod:
"Ha forog a Föld akkor a töltéseknek van egy vezetékbeli sebessége és egy, a forgásból származó sebessége. A vezetékbeli sebesség sokkal kisebb, mint a Föld forgásának sebessége. Vagyis ha az egyenes vezető a Föld forgásával párhuzamos, akkor úgy egymilliószor nagyobb mágneses indukciót kéne mérni Maxwell szerint."
Tudományosan bizonyított (tehát neked kell megcáfolnod, hogy nem) és általánosan elfogadott, hogy a Föld forog. Ezt Maxvell is tudta, Ohm is, mindenki, aki ezeket a méréseket és számításokat elvégezte.
Mindannyian egy forgó Földön végezték el a méréseiket. Tehát a vezeték jelenleg mérhetö mágneses impulzusa az maga az egymilliószoros mágneses indukció.
Állításom:
Ha a Föld nem forogna, akkor kb. egymilliószor KISEBB mágneses indukciót kellene mérnünk a vezeték körül.
"Ha a Föld nem forogna, akkor kb. egymilliószor KISEBB mágneses indukciót kellene mérnünk a vezeték körül."
Csakhogy a fizikusok nem ezt állítják. Középiskolában is az az állítás, hogy a vezeték körül annyi mágneses tér van, amennyit a konduktív áram gerjeszt. Sehol se mondják ki, hogy álló Földön más lenne az érték. Nem zavar téged ez a sumákolás?
"Sehol se mondják ki, hogy álló Földön más lenne az érték."
Minek mondanák?
Azt sem mondják, hogy ha Süsü, a sárkány fújná plazmalánggal, akkor is más lenne.
Sumákolás. Úristen.
Szövegértelmezés! Olvasd el még néhányszor! Ezért tagoltam a szöveget.
Hogy tudd pontosan mit kell megérteni belöle:
a fizikusok kimértek valamit forgó Földön, ez maga az alaphelyzet.
ÉN állítom hogy álló Földnél lenne kisebb, nem a fizikusok állítják.
(
Senki nem mondta hogy valaki rajtam kívül kimondott volna ilyesmit. Alapvetöen mi ketten "cáfolgatjuk egymás állításait", igaz egy teljesen értelmetlen témában, de maga a téma már elvesztette a jogosultságát, mert átsodródtunk a bizonyítás - cáfolás mibenlétének síkjára. Láthatóan ezzel sem vagy tisztában, és minden válaszoddal bizonyítod is ezt. Ha valóban folytattál volna fizika tanulmányokat felsöoktatásban akkor ezzel a részével tisztában kellene lenned, hogy hogy müködik. Jelenleg úgy néz ki, hogy még középiskolába sem jártál, ott már elég gyakran felmerül a bizonyítás fogalma. Az általad elöadott színvonal valahol az óvodakezdés környéki dackorszakkal mutat párhuzamot.
Hajlandó voltam hülyeséget állítani csak azért, hogy kiderüljön, hogy legalább egy módszertani szabályt betartasz-e, de erre sem vagy képes. Átgondolt, levezetett bizonyítást már nem is vártam, max annyit, hogy "Hmm, így még nem gondoltam rá, a kérdés valóban megfordítható de szerintem akkor sincs igazad"
Persze csinálhatnánk azt is, hogy mindketten fogunk egy-egy négyjegyü függvénytáblázatot, és "ki éppen hol nyitja ki" alapon írkálnánk, néhány "de nem - de igen" -nel megtüzdelve, és a végén megmondanánk egymást az óvónéninek :D
Ha jól értem magad is azt gondolod, hogy logikusan nagyobbnak kéne lennie a mágneses térerősségnek. Jól értem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!