Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Igaz, hogy a Föld nem lehet...

Igaz, hogy a Föld nem lehet gömbölyű?

Figyelt kérdés

Ha gömbölyű lenne és forogna, akkor a Coriolis-erő miatt az esőnek el kéne térülnie, mégis azt tapasztaljuk, hogy a felhő alatt ér földet.

A forgó Föld légkörébe csapódó meteoroknak nem csak a haladási irányukkal ellentétesen kellene csóvával rendelkezniük, hanem a Föld forgásával ellentétes irányban is. Ugyanez még inkább igaz a Föld Nap körüli keringésével ellentétes irányra.

A forgó Föld felszínén konvektív áram jön létre, aminek Maxwell 4. törvénye értelmében mágneses teret kell keltenie. Ilyet azonban nem tapasztalunk.

2021. jan. 24. 00:37
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/265 anonim ***** válasza:
94%
A vezetékemben konduktív áram fog mágneses teret kelteni akkor is ha messze vagyok mindentől, tehát annak a mágneses indukcióvektora mindenképpen a vezeték( ill. a benne folyó áram) irányába fog mutatni, ha forog a Föld ha nem.
2021. jan. 27. 21:01
 112/265 anonim ***** válasza:
44%
Örülök, hogy nálad a mágneses indukcióvektor a vezeték irányába mutat. És még hogy én találok ki alternatív fizikát.
2021. jan. 27. 21:05
 113/265 anonim ***** válasza:
48%

Te most arra kérsz komoly hivatkozást, hogy a töltések mozgását tényleg áramnak hívják-e?

2021. jan. 27. 21:09
 114/265 anonim ***** válasza:
94%

Egyébként a kérdésedben szerepel:

"Ugyanez még inkább igaz a Föld Nap körüli keringésével ellentétes irányra."

Tehát szerinted is a Nap körül kering a Föld.

Ha a Föld nem gömbölyű lenne, és nem forogna, akkor vagy fél év sötét és fél év világos lenne a Föld minden pontján ugyanannyi ideig, vagy a Nap folyamatosan a horizonton vándorolna körbe-körbe, vagy sosem lenne nappal.

Ezt hogy hozod össze azzal, hogy egy évben 365-ször kel fel a Nap, és ugyanennyiszer megy le(tekintsünk el a sarkoktól, és a forgástengely dőlésétől)?

Esetleg most jön az hogy lapos, de két oldala van? Vagy az hogy lapos, egyoldalú és billeg miközben kering?

2021. jan. 27. 21:15
 115/265 anonim ***** válasza:
0%

"Ha a Föld nem gömbölyű lenne, és nem forogna, akkor vagy fél év sötét és fél év világos lenne a Föld minden pontján ugyanannyi ideig, vagy a Nap folyamatosan a horizonton vándorolna körbe-körbe, vagy sosem lenne nappal."

Miért lenne csak ez a két lehetőség? A Nap a lapos Földön keleten felkel és nyugaton lenyugszik minden nap.

2021. jan. 27. 21:19
 116/265 anonim ***** válasza:
100%
Te tényleg elmebeteg vagy. Ne haragudj. Nincs értelme további "beszélgetésnek".
2021. jan. 27. 21:23
 117/265 anonim ***** válasza:
0%
Egyáltalán nem feltűnő, hogy pont akkor elmebetegezel le, mikor kiderült, hogy nem is értesz a fizikához.
2021. jan. 27. 21:25
 118/265 anonim ***** válasza:
100%
:D ...ember ....hát ez qrva nyomasztó, baszdmeg .... :D
2021. jan. 27. 21:26
 119/265 anonim ***** válasza:
100%
A jobbkéz-szabályban igazad volt, azt én néztem be. Viszont nem írtad hogy nézne ki ha forog a Föld. Eltekeredne a Coriolis erő hatására?
2021. jan. 27. 21:32
 120/265 anonim ***** válasza:
100%
de a kelet-nyugatot nem értem, akkor ezek szerint a Föld naponta megkerüli a Napot?
2021. jan. 27. 21:33
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!