A természettudósok azért nem hajlandók egyszerűen elmagyarázni a dolgokat, mert irigylik a tudást mástól?
Nem talált kérdező, matematika szakra jártam.
Csak tudod egy rohadt bonyolult definíciókat meg tételeket először érdemesebb egyszerűbben magyarázni, hogy az ember valahogy meg tudja fogni, aztán lehet szépen mélyen feldolgozni, megérteni.
Az eddigi reakcióidból viszont egyértelmű, hogy veled nem érdemes foglalkozni.
Sehol nem is mondtam, hogy matematikailag teljesen ekvivalens állítást fogok mondani a tételre, hanem azt, hogy középiskolás szinten elmondom nagyjából miről van szó.
Egy másik kérdésnél kritikáimat fejeztem ki, hogy az ismeretterjesztő filmekben szereplő szemléltetések mennyire rosszak. Ott bezzeg az volt az állításotok, hogy de, azok nagyon is jók.
Élvezitek a nekem való ellenkezést mindenáron?
63/63 A kérdező kommentje:
"Sehol nem is mondtam, hogy matematikailag teljesen ekvivalens állítást fogok mondani a tételre, hanem azt, hogy középiskolás szinten elmondom nagyjából miről van szó."
De még csak nagyjából sem sikerült, mert a te egyszerűsítésedből csak az állítás lényege hiányzik. És érdekes egy másik vitában (ahhoz nem szóltam hozzá) meg pont azt vártad el, hogy mindenki már óvodáskorban a legprecízebben a legtudományosabban fogalmazzon meg állításokat, és aki csak egy picit egyszerűsített abba belekötöttél,pont ott ahol egyszerűsített.
"És érdekes egy másik vitában (ahhoz nem szóltam hozzá) meg pont azt vártad el, hogy mindenki már óvodáskorban a legprecízebben a legtudományosabban fogalmazzon meg állításokat, és aki csak egy picit egyszerűsített abba belekötöttél,pont ott ahol egyszerűsített."
Én ilyenre nem emlékszem, belinkelhetnéd a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!