Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A természettudósok azért nem...

A természettudósok azért nem hajlandók egyszerűen elmagyarázni a dolgokat, mert irigylik a tudást mástól?

Figyelt kérdés
Már sokszor tapasztaltam, hogy egyszerű dolgokat csak nagyon bonyolultan hajlandók elmondani. Most például Gödel nemteljességi tételéről világosodtam meg. Eddig nem értettem, de most, hogy már értem, úgy gondolom egy középiskolásnak is simán el lehetne érthetően mondani.
2020. nov. 23. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
69%

Bocsi, hogy nem értek mit hablatyolsz össze-vissza.

Kifejtenéd a problémádat érthetően? Akkor talán tudunk segíteni, ezért van az oldal.

2020. nov. 23. 20:46
 12/79 Shai-Hulud ***** válasza:
62%

[link]

Nagyszerű, mostmár ezt is tisztáztuk, ezután a földtudósok is érteni fogják a matematikát.

Jól kicsesztünk az egyetemmel!

2020. nov. 23. 20:47
 13/79 A kérdező kommentje:

#11-12

Te egy profi analfabéta vagy.

2020. nov. 23. 20:49
 14/79 anonim ***** válasza:
92%
Tehát volt egy nem túl jó matek tanárod, tehát az összes tudós hülye.
2020. nov. 23. 20:54
 15/79 Shai-Hulud ***** válasza:
87%

Nem, villamosmérnök vagyok.

Tudom, hogy ez hátrány, de én ennek ellenére megtanultam használni a keresőt, így ki is kerestem neked a megfelelő fogalmat a Wikipédiából.

Hát lehet, hogy ezta földtudományi szakon nem oktatják, de nyugodtan sajátítsd el te is, hidd el sokkal könnyebb lesz az életed.

És még esetleg a matematikát is meg fogod érteni.

Ja, azt azért nem....

2020. nov. 23. 20:56
 16/79 anonim ***** válasza:
92%

Ne vonj engem egy kalap alá a villamosmérnök kollégával. Tényleg szeretnék segíteni, de a stílusodat látva egyre kevésbé.

1-es és 11-es válaszoló vagyok.

2020. nov. 23. 20:58
 17/79 A kérdező kommentje:
Bocs, egyperces különbséggel jött a válasz, és a pipátok is ugyanannyi, szóval logikus volt, hogy ugyanazok vagytok.
2020. nov. 23. 20:59
 18/79 A kérdező kommentje:

Nem egy tanárról van szó, hanem az egész tudós társadalomról. Én most gyorsan beírtam Googleba, hogy Gödel első nemteljességi tétele, és egy weboldalt nem találtam, ahol középiskolás szinten le lenne írva.

2020. nov. 23. 21:00
 19/79 Shai-Hulud ***** válasza:
93%

Tessék:

"Minden ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó, formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan állítás, mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható."

[link]

Teljesen érthetően le van írva, és ezt a mondatot egy középiskolás is megérti.

Nem értem, mi a problémád?

Vannak olyan matematikai tételek, amelyekhez nem elégséges a középiskolai matematika. De az egyetemeken, azokon a karokon, ahol ezeket használni kell, oktatják is a hozzá tartozó matematikát.

2020. nov. 23. 21:08
 20/79 anonim ***** válasza:
95%
Mert nem középiskolai anyag. És egy-egy példát kiragadsz és azon lovagolsz. Mint a rossz matek tanárod, meg a Gödel tétel. Ezen kívül a tudományban van 2 millió dolog. És nem értem, hogy egy földtudomány alapszakon nem értetted az analízist elég nagy bajok lehetnek a fejedben. Tehát inkább nálad van a baj, mint a tudósokban. És van rengeteg olyan dolog amit nem lehet középiskolai szinten megmagyarázni (vagy utána jönnek a megmondó emberek, főleg itt divat), hogy hát az mennyire rossz mert nem vette figyelembe, hogy...(ld. pl. atommodellek, elektron részecsketermészete). Nem lehet középiskolai szinten bedobni az elektron hullámfüggvényét. Egyszerűen nincs meg hozzá a kellő matektudás és absztrakciós képesség. Ugyanígy pl. a húrelméletet igen kevesen értik a tudósok közül is. De ugyanez volt a XX.sz. elején amikor kialakult a "modern fizika". Vagy ott volt az Eötvös féle tömeg törvény, gyakorlatilag sokáig porosodott amíg Einstein nem talált rá, és igazán Einstein volt az első aki megértette, hogy miről szól, ma már totál természetes, és nem is tanítják külön az iskolában, hanem "átlépnek felette". És még sorolhatnám hosszan-hosszan. Ilyen a tudomány. Tényleg vannak olyan tudósok akiknek nem képesek normálisan oktatni, mert túl elvontak. És vannak akik meg képesek erre. Nem mnden tudós született tanárnak.
2020. nov. 23. 21:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!