A természettudósok azért nem hajlandók egyszerűen elmagyarázni a dolgokat, mert irigylik a tudást mástól?
"Nem lehet középiskolai szinten bedobni az elektron hullámfüggvényét."
Gödel tétele éppenhogy érthető középiskolai szinten, míg a hullámfüggvény nem. Ha szerinted Gödel tétele nem érthető középiskolás szinten, akkor a te matektudásoddal van a baj, nem az enyémmel.
Igen, az.
De szerintem más is megtalálja a kérdéseire a választ, csak UTÁNA KELL NÉZNI, és nem azon bosszankodni, hogy nem toltak mindent a szádba. Arról lehet felismerni az értelmes embert, hogy MEGSZERZI a szükséges ismereteket a célja eléréséhez.
Te pedig szemmel láthatóan olyan alap dolgokon akadsz fenn, amit gyorsabb megkeresni, mint kérdezz-feleleket játszani a Gyakorin.
Le merem fogadni, hogy az évfolyamtársaidnak nem okozott nehézséget a "csillaghalmaz" értelmezése, és egy átlagos képességű, műszaki beállítottságú egyetemistától elvárható, hogy megbírkózzon az 1. Gödel-tétellel is.
Legyél már egy kicsit önállóbb, és nézz utána annak, ami a szakmád gyakorlásához kell. Elvégre azért választottad, mert érdekel, nem???
Nem, hanem sztellárstatisztikáról...
De (milyen meglepő) annak is utána lehet ám nézni...
Egyébként a fene se akar téged kioktatni, arra vannak az egyetemi tanárok.
Én csak a meglehetősen dekadens nézőpontodat szerettem volna kissé javítani, de igazad van, ez is teljesen felesleges...
Ez már megint terelés. Sehol nem írtam, hogy bele kéne rakni a középiskolai tananyagba, hanem azt írtam, hogy középiskolás szinten is le szabad írni, akár egyetemi jegyzetben is. Nem szégyen, ha egy egyetemista is igényli a könnyebb érthetőséget (persze az itteni válaszolók úgy tesznek, mintha szégyen lenne, de a 28-as válaszoló jól statuálja ezeknek az embereknek az értelmi színvonalát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!