Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A természettudósok azért nem...

A természettudósok azért nem hajlandók egyszerűen elmagyarázni a dolgokat, mert irigylik a tudást mástól?

Figyelt kérdés
Már sokszor tapasztaltam, hogy egyszerű dolgokat csak nagyon bonyolultan hajlandók elmondani. Most például Gödel nemteljességi tételéről világosodtam meg. Eddig nem értettem, de most, hogy már értem, úgy gondolom egy középiskolásnak is simán el lehetne érthetően mondani.
2020. nov. 23. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 A kérdező kommentje:
A villamosmérnök vagy? Meglepődnék ha nem.
2020. nov. 23. 21:12
 22/79 A kérdező kommentje:
Ez a 20.-nak ment.
2020. nov. 23. 21:12
 23/79 A kérdező kommentje:

"Nem lehet középiskolai szinten bedobni az elektron hullámfüggvényét."

Gödel tétele éppenhogy érthető középiskolai szinten, míg a hullámfüggvény nem. Ha szerinted Gödel tétele nem érthető középiskolás szinten, akkor a te matektudásoddal van a baj, nem az enyémmel.

2020. nov. 23. 21:14
 24/79 A kérdező kommentje:
A 20-as szerint még az idézett mondatot is megérti egy középiskolás, át se kell azt fogalmazni.
2020. nov. 23. 21:16
 25/79 Shai-Hulud ***** válasza:
83%

Igen, az.

De szerintem más is megtalálja a kérdéseire a választ, csak UTÁNA KELL NÉZNI, és nem azon bosszankodni, hogy nem toltak mindent a szádba. Arról lehet felismerni az értelmes embert, hogy MEGSZERZI a szükséges ismereteket a célja eléréséhez.

Te pedig szemmel láthatóan olyan alap dolgokon akadsz fenn, amit gyorsabb megkeresni, mint kérdezz-feleleket játszani a Gyakorin.

Le merem fogadni, hogy az évfolyamtársaidnak nem okozott nehézséget a "csillaghalmaz" értelmezése, és egy átlagos képességű, műszaki beállítottságú egyetemistától elvárható, hogy megbírkózzon az 1. Gödel-tétellel is.

Legyél már egy kicsit önállóbb, és nézz utána annak, ami a szakmád gyakorlásához kell. Elvégre azért választottad, mert érdekel, nem???

2020. nov. 23. 21:22
 26/79 A kérdező kommentje:
Szerintem ne te oktass a csillaghalmazról, aki valószínűleg még mindig nem jött rá, hogy nem a csillagászati fogalomról van szó.
2020. nov. 23. 21:24
 27/79 Shai-Hulud ***** válasza:
90%

Nem, hanem sztellárstatisztikáról...

De (milyen meglepő) annak is utána lehet ám nézni...

Egyébként a fene se akar téged kioktatni, arra vannak az egyetemi tanárok.

Én csak a meglehetősen dekadens nézőpontodat szerettem volna kissé javítani, de igazad van, ez is teljesen felesleges...

2020. nov. 23. 21:30
 28/79 anonim ***** válasza:
"formális-axiomatikus elmélet" pontos definiciója és egészen egzakt matematikai jelentése minden csak nem középiskolai anyag. Egyetlen egy helyen említenek (nagyjából) axiomatikus rendszert ez az euklideszi geometria. De egészen pontosan nem fejtik ki, hogy ennek milyen további következménye van, és hogy vannak más axiomatikus rendszerek is, és egészen pontosan meg sem magyarázzák. Nyilván lesznek olyan "ászok" akik megértik, de azoknak a középiskolásoknak (és tömegével vannak ilyenek) akiknek már a számelmélet alpjai is magasok (pl. az, hogy egy természetes számot csak egy féle képpen lehet primtényezős alakra bontani), nem fogják megérteni a formális logikai alapjait ami kell a hivatkozott Gödel tétel megértéséhez. Lehet, hogy egy-egy osztályban lesz 2-3 gyerek aki erre képes, de nem ez lesz az általános.
2020. nov. 23. 21:33
 29/79 A kérdező kommentje:

Ez már megint terelés. Sehol nem írtam, hogy bele kéne rakni a középiskolai tananyagba, hanem azt írtam, hogy középiskolás szinten is le szabad írni, akár egyetemi jegyzetben is. Nem szégyen, ha egy egyetemista is igényli a könnyebb érthetőséget (persze az itteni válaszolók úgy tesznek, mintha szégyen lenne, de a 28-as válaszoló jól statuálja ezeknek az embereknek az értelmi színvonalát).

2020. nov. 23. 21:37
 30/79 A kérdező kommentje:
Már rég elvégeztem és a mesterszakot is.
2020. nov. 23. 21:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!