A természettudósok azért nem hajlandók egyszerűen elmagyarázni a dolgokat, mert irigylik a tudást mástól?
"Én meg pont arra akartam rávilágítani, de ezek szerint nem akarod megérteni, hogy nem lehet ezt átlag középiskolai szinten leírni. Egyszerűen azért nem mert alapfogalmak hiányoznak."
Milyen alapfogalom hiányzik egy középiskolásnak a Gödel-tételek megértéséhez? A formális-axiomatikus elmélet? Hát ez pont egy olyan fogalom, ami nélkül nyugodtan el lehet magyarázni a Gödel-tételt. A Wikipédia szerkesztőinek a képességét viszont ez már megugorja.
Igen pontosan a formális-axiomatikus elmélet definiciója, hogy mire vonatkozik a tétel. Próbáld már meg elmagyarázni itt ezen fogalom használata és megmagyarázása nélkül a fent hivatkozott Gödel tételt.
Illetve a kérdés másik fele, hogy akiknek nem szükséges nagyon mélyen a vektortér ismerete miért kell ismerni a "csillagrendszer" vektortérben használt fogalmát (ráadásul nem is egy túlzottan elterjedt fogalom, mert én még eddig 1 esetben hallottam egyetlen egy előadótól ezt a fogalmat).
Az a feladat olyan, hogy én voltam az egyetlen a válaszolók közül, aki hajlandó volt hozzálátni. Szokás mondani, hogy csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit.
"Igen pontosan a formális-axiomatikus elmélet definiciója, hogy mire vonatkozik a tétel. Próbáld már meg elmagyarázni itt ezen fogalom használata és megmagyarázása nélkül a fent hivatkozott Gödel tételt."
Bármilyen axiómarendszerben megfogalmazható olyan állítás, amely se nem bizonyítható, se nem cáfolható.
"Illetve a kérdés másik fele, hogy akiknek nem szükséges nagyon mélyen a vektortér ismerete miért kell ismerni a "csillagrendszer" vektortérben használt fogalmát"
Na hát pontosan erről szól a kérdés ott felül fakózöld háttérben, hogy miért nem hajlandók a tudósok ilyen szavak nélkül elmondani a tudományt.
Igen, mert sokkal valószínűbb volt, hogy te is egy troll vagy mint előtted mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!