A tudományos közösség miért fél kimondani, hogy Isten valószínűleg nem létezik?
"ezt a tudományos közösség állítja"
𝐍𝐄𝐌!
Ezt, így, csak és kizárólag a kreacionisták emlegetik.
Mivel a tudósok nagyon jól tudják, hogy
1: ezt ők még nem tudják megbecsülni,
2: a kérdés értelmetlen, mivel egyértelmű, hogy az élet nem egyetlen lépcsőben jött létre.
"de van benne keringés és tágulás, új bolygók születnek és halnak"
stb. stb.
Csak az a kérdés, hogy ezek tekinthetők-e valamiféle életjelenségnek, és erre egyértelmű a válasz: NEM tekinthetők annak.
Csak szeretnéd, de a vágy az nem tudományos kategória.
utóbbi válaszoddal még egyet is értenék, de mint írtam nincs rá bízonyiték csak spekuláció. mivel Istenről szólt a kérdés meg arról lehetséges-e, erre is van ennyi esély.
2 viszont az előbbi válaszodat cáfolom. nagyon csekély esély volt az élet kialakulására. az egyértelmű hogy nem egy lépésben jött létre. de magának a folyamatnak az elindulásához is óriási szerencse kellett..
"Azonban felismerték, hogy bizonyos aminosav variációk lehetségesek néhány pozícióban
anélkül, hogy a fehérje elveszítené működőképességét. Annak ellenére, hogy a tudósok kiszámolták és kísérleti úton is igazolták ezt a fajta toleranciát, annak a valószínűsége, hogy egy
100 egységből álló működőképes fehérje magától kialakuljon, még mindig csak 1:1065.
15. Ez
a valószínűség még mindig túl kicsi ahhoz, hogy elég legyen a világegyetem ma ismert kora
egyetlenegy protein kialakulásához. "
"de mint írtam nincs rá bízonyiték csak spekuláció."
Az, hogy a világegyetem nem él, egyértelmű.
Ehhez pl. érdemes összevetni, hogy egy folyamat ideje benne hogyan alakul az "életidejéhez" képest, vagy pl. az anyagáramlás iránya, sebessége és rendezettsége (honnan hova mi megy) hogyan alakul a nagyságához képest.
"nagyon csekély esély volt az élet kialakulására. az egyértelmű hogy nem egy lépésben jött létre. de magának a folyamatnak az elindulásához is óriási szerencse kellett"
Pont az elindításhoz nem kellett semmi.
Még a világűrben is alakulnak ki szerves anyagok, az ősi Földön sok százféle.
Keletkeztek aminosavakkal és sok más szerves anyaggal töltött "sejtek" is, és kemotonok.
Spontán keletkezik RNS is.
Csak ebből valahogyan létre kellett jönnie a legegyszerűbb életnek, és ezt nem ismerjük még.
De tuti, hogy nem ilyen pici esély.
" annak a valószínűsége, hogy egy
100 egységből álló működőképes fehérje magától kialakuljon"
𝐄𝐆𝐘𝐒𝐙𝐄𝐑𝐑𝐄!
Mit nem lehet ezen felfogni?
Egyszerre!
DE NEM EGYSZERRE ALAKULT KI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!