Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért mondják, hogy a Magyarok...

Miért mondják, hogy a Magyarok a Tudás népe?

Figyelt kérdés
2010. dec. 27. 20:01
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
29%

Huhú, kedves kérdező, ez az utolsó röfögésed elég durva volt azért. De nem is fárasztom magam, inkább csak azt tudom javasolni, tölts el egy hónapot Svájcban, és utána okádj ki magadból ilyeneket, hogy "tiszta portához nem kell tudás".

Érdekes módon fényévekkel jobban állnak, mint mi valaha is leszünk/voltunk. ÉS miért? Valószínű azért, mert semmihez nem értenek, tiszta alja népe, mi pedig a hatalmas tudás népe vagyunk! Szánalom a köbön...

2010. dec. 28. 21:38
 32/62 A kérdező kommentje:

Itt felvetődik egy újabb kérdés:

Miért pont a Magyar az egyetlen nép mely nem büszke önmagára? Tisztelet a kivételnek persze.

Valószínű nagyrészt az elmúlt 500 év elnyomás az oka.

A habsburgok mindent megtettek azért hogy elvegyék az önbecslésünket, valjuk be sokaknál elég sikeresen.

2010. dec. 28. 21:57
 33/62 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 56%-os, az értetlenséged sajnos nem ismer határokat, de ne haragudj meg a sértésért. Pontosan ahogy a Kérdező mondja, teljesen más a politikai múltjuk a nyugati országoknak mint nekünk. A magyaroknál az a gáz, hogy minden korban állandóan a hintapolitikát választottuk, és ez tette szerencsétlenné az országot. Hidd el, hogy a tiszta udvar, a gyönyörű városok, a modern épületek nem a tudósok bőségét vagy hiányát írják le, hanem a politikát minősítik. És teljesen egyértelmű, hogy a magyar nép kiemelkedően sok tudóst adott a világban, politikában azonban szinte mindig szarak voltunk, és ez tette ránk a csúf bélyeget.

Ami a motort illeti: Ismerős neked Csonka János neve? Vagy Galamb Józsefé? Aztán. Tranzisztor. Enélkül nem tudnál mp3 lejátszót hallgatni. Bláthy Ottó, Déri Miksa, Zipernowszky Károly. Elég hülyék a magyarok? Öregem, vegyél már elő valami töri vagy fizika könyvet, és kezdd el tanulmányozni, mennyire okos is a mi népünk.

2010. dec. 28. 23:54
 34/62 anonim ***** válasza:

Igen ismerős nekem mind két ember neve, de valahogy azért túlzás lenne azt állítani, hogy mi találtuk fel az Otto-motort :) És ugyan ez igaz a legtöbb általad felsorolt találmányra. Ez természetesen nem az Ő érdemüket kisebbíti, hiszen nagy tudósok voltak mindannyian, amihez kétség sem fér. De minden országnak megvannak a saját tudósai, akik szintén kisebb-nagyobb dolgokkokal tették jobbá eme oly csodás életet.

Azt próbálom elmagyarázni, hogy nem egy külső szemlélő mondta ránk, hogy a "tudás népe", hanem elfogult, hungarista oldalak. És ilyen alapon badarság lenne elhinni, hogy mi vagyunk a tudás népe, mert valaki külső személélő ezt meghallja, hogy mi így nevezzük magunkat, szerintem kuncogna magában, mert nem ez az általános kép. Ez nem egy elterjedt elnevezés. Inkább az az elterjedt, hogy... hagyjuk. Én itt azt hiszem befejeztem, természetesen igazatok van túlnyomó részben, és örülök, hogy egy "jót" vitázhattunk, ám gondoljátok meg azt is, amit én írtam, mert ha csak egy kicsi is, de van igazság tartalma.

Maradok tisztelettel, Szebb Jövőt !

2010. dec. 29. 10:33
 35/62 anonim válasza:

hi

nem tudom mért hivhatnának minket igy...szerintem van egy sajátos tulajdonságunk:kicsit túlmisztifikáljuk magunkat ebben az országban,legtöbb helyen azt se tudják kik vagyunk.az ókorban is (pl.görögök)meg utána is sok kulturált okos nemzet volt.mi általában átvattük a tudást másoktól,nem is ki fáziskéséssel.nem tudom mért kell ez..más országokban is voltak/lesznek nagytudású emberek,ugyanúgy mint itt...ennyi.se jobbak se xarabbak nem vagyunk,csak nem kell túlozni a magyarok képeségeit illetően

2010. dec. 29. 11:12
 36/62 anonim ***** válasza:
Utolsó igazad van,mert a tudatlan emberek ugyan összekevernek minket a románokkal,de azért aki egy kicsit félanalfabéta,az be tud minket sorolni európába, az iskolázottabbak középeurópába,és azt is tudják,hogy fővárosunk nem Bukarest, hanem Budapest.Ez nincs misztikifálva,túlhörögve ezek tények.A tények pedig adatok,amik rögzitve vannak.Ragozzam még.Nem vagyok jobbikos, sem gárdista csak szürke magyar marha, akivel azt csinálnak amit akarnak.Bocsika
2010. dec. 29. 11:25
 37/62 anonim ***** válasza:
Ezt próbáltam sugallni én is, amit az utolsó előtti mond...
2010. dec. 29. 11:33
 38/62 anonim válasza:
ezert tart itt az ország: egy ilyen xaron is képesek összeveszni..szerintem senki nem fikázni akarja a magyarok érdemeit csak néha be kellene látni hogy pont olyanok vagyunk mint más nemzet..ennyi.itt is vannak okos emberek meg máshol is.ez olyan mint a "világhírű"dolgok amiket hangoztatunk,pl,bor,szép lányok,paprika stb.,hát ilyenek máshol is vannak,nem olyan nagy számok vagyunk,csak lehet más nemzet nem képzeli magát ennyire mindenki felett állónak(vagy legalábbis nem mások képébe mondják)egyébként "okosan" érdekes módon soha nem tartjuk itthon az okos feltalálóinkat,tudósainkat.és ezt nem lehet csak a pénzre fogni,egyébként meg látni kéne a fától az erdőt,nem biztos h anyagilag is az fogja megérni h minden tehetség elmegy innen,mert rosszak a kutatási feltételek.sok helyen ezt jobban felérik ésszel.félreértés ne legyen nem akarok senkit szidni,ócsárolni,csak nem szabad így lebecsülni más nemzetek tudását sem.
2010. dec. 29. 11:38
 39/62 anonim ***** válasza:
Ezt probálom sugallni már jó pár hozzászoláson keresztül, de Te fogalmaztad meg pontosan. Ebben minden benne van, és ez így, ahogy van igaz. Ha már fölhoztad a bort, ahhoz még hozzáfűznék annyit, hogy amikor Svájcban töltöttem el pár hónapot, nem messze laktam a Genfi tótól, ahol szintén hatalmas bortermelés megy. Azelőtt én soha nem hallottam volna, hogy a Svájci bor híres. Ez lehet a Magyar borral is. Itthon mindenki nagyra van vele, külföldön meg azt se tudják, hogy egyáltalán termelünk valamit is...(Azt pedig csak zárójelben jegyezem meg, hogy itthon megnézek egy borültetvényt azt látom, hogy ápolatlan, rendezetlen, hanyag, míg a Genfi tó partján mm pontos sorokban álltak,ápoltan, rendezetten. Dehát itt egyesek szerint ahhoz nem kell tudás, hogy tiszta legyen az udvar...)
2010. dec. 29. 11:51
 40/62 anonim ***** válasza:

Lehetséges hogy a nehéz nyelv az oka mindennek. A szókincsből le lehet mérni a tudást. Nem vagyunk különlegesek, de a japánokkal együtt nagyon komplikált és nehéz nyelvet beszélünk, ami már kiskorunkba elég rendesen megmozgatja az agyunkat.

Persze csak akkor ha lelkiismeretesen tanuljuk.

És a politika azért szar mert mindíg ügyeskednek a politikusok és úgy gondolják hogy a hűség a birka sajátossága.

JustFeelGood

2010. dec. 29. 13:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!