Miért mondják, hogy a Magyarok a Tudás népe?
"Ez baromság. Sose voltunk a tudás népe... 1000 körül, amikor idetoltuk a képünket, mi még javában fosztogattunk, és gyilkoltunk, amikor Európa már kultúrált vallással, és civilizációval rendelkezett. Badarság az egész, tipikus hungarista, önfnyező szöveg. Ne higgyj neki, mert NEM igaz."
Inkább 900 körül 'toltuk ide a képünket'. Kulturált(igen, rövid U) vallás? Fogadni mernék, hogy egy vallási témájú kérdésnél habzó szájjal szidnád a kereszténységet a sok keresztes hadjáratért, eretnek perekért...
Ne higgy(két gy-vel!) nekik? Mégis kinek? A 'hungarista' külföldinek, aki ilyet nyilatkozik? A 'hungarista' eredményeknek?
Kedves utolsó.
Az a szerencsés vagyok, akit idéztél.
Ha mi a "tudás népe" vagyunk, akkor svájciakra mit lehetne mondani? Vagy a németekre, osztrákokra?
Ne haragudj, de ha valóban olyan jók lennénk, akkor nem itt tartana az ország, ahol vagyunk...
Ez a 'tudás népe' kifejezés nyilván nem az egész társadalomra vonatkozik, hanem arra, hogy a népességhez mérten igen sok tudós származik innen. Nem arra, hogy az is professzori szinten áll, aki a 8 osztályt sem végezte el, mert úgy tartotta kedve.
Magyar gyökerekkel rendelkezik rengeteg olyan tudós, feltaláló, akiknek az eredményeit nap mint nap használod. Nem sok ekkora nemzetet találsz ennyi fontos találmánnyal. Nem azt mondom, hogy ezek csak és kizárólag magyar találmányok, de mindegyiknék kihagyhatatlan szerepünk volt. Vagy nézzük meg a Nemzetközi Matematikai/Fizikai Olimpiákat! Matekon idén 13-14., fizikán 6. lett Magyarország. Szerintem nem a remek oktatási rendszerünk miatt van.
"Ne haragudj, de ha valóban olyan jók lennénk, akkor nem itt tartana az ország, ahol vagyunk..."
Nem a tudástól, hanem a politikától tartunk ott ahol tartunk. Abban meg talán egyetérthetünk, hogy a magyar politika szinte mindig szégyenteljes volt.
Az utolsó hozzászolónak teljesen igaza van.
Az utolsó előtti nem tudom melyik oldalon áll és miért offol.
Az miért hungarizmus, hogy szinte minden hétköznapi eszköz magyar elmének tulajdonítható? Szerintem ez a szégyen, hogy a politika nem tartotta lényegesnek, hogy a magyar tudósokat különösképpen jutalmazza, ill. hirdesse nemhogy a világban, hanem még a saját országunkban sem. És olyanok mint te, hungarizmusnak titulálják a teljesen reális valóságot. De azért hadd világosítsalak fel, miféle találmányok (amik nélkül talán el se tudnád képzelni az életed) tulajdoníthatók a mi népünknek, amit te csak úgy szimplán lehordasz:
- mosógép
- cipzár
- nyugtató
- autómata seb.váltó
- számítógép
- atombomba (ez persze nem feltétlenül a büszkeséglistán van, de mindenképpen a tudást támasztja alá)
- rubik-kocka
- beszélő gép a 18 sz.-ban!
- otto-motor
- relativitáselmélet alapjai (Eötvös)
soroljam?
Ezek után mondd azt h a magyar nem a tudás népe. Ja, és keresd meg légy szíves a hungarizmust a hsz.-emben, ha egyáltalán találsz benne egy csöppnyit is.
17:31 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!