Miért mondják a magyarok többsége az ázsiaiakra hogy csing-csang-csung?
Valóban a nyelv hangázására szokták ezt mondani.
Ami számomra furcsa, mert én maximum a kínait hallom ilyen hangzásúnak (nem rosszindulatból). Bár én pl. beszélek koreaiul és japánul, de a vietnámit, kínait, stb. is meg tudom különböztetni. A legtöbb embernek viszont marha egyformán hangzanak valamilyen számomra ismeretlen okból.
Főleg a nyelv hangzása nem indokolná,hisz akkor csak ak kínai jöhetne szóba.Ha jól tudom majd minden szavuk egy szótagos. valami jelentése lehet az adott nyelven amit a találkozásoknál mondhattak hisz akkor lehetnének ponk-pink-pank ok is.(meglepetés,köszönés,utalás az idegenre esetleg gúnyszó) Ezt az előző hozzászoló tölem jobban tudhatja.Mivel én nem beszélek kínaiul.
De más nyelvekben is el van terjedve a csing-csang-csung. Lásd http://www.youtube.com/watch?v=zo6rgbELLjI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!