Mit gondoltok magatokról magyarok? Milyennek látjátok saját magatokat?
Nem tett jót nekünk 50 év kommunizmus, és 20 év liberális fertő. Sőt az sem tesz jót nekünk, hogy még mindig idegen érdekeket képviselő, kizsákmányoló kormányunk van. Továbbá a szegénység és a cigány problémák is megkínozzák népünket. Ezek mind kihatnak a népességre, sok buta, depressziós ember lett.
Mindenesetre semmivel sem vagyunk rosszabbak, mint bármelyik nép a környékünkön. Ráadásul ide még nem ért el annyira a nyugati fertő és a csőd (ez utóbbi lehet viccesnek tűnik, de legalább nem jártunk úgy mint a görögök).
Rengeteg okos, szakképzett magyar van, de sokan közülük a pénz szaga után koslatva elhagyja az országot. Persze mondanám, hogy megértem őket. Viszont pont ez a cél, hogy a magyar önként és dalolva adja át az ősi földet.
Röviden ennyi.
Mindenre kíváncsi vagyok. Általánosságban gondoltam először, de mind1 akármilyen szempontból. Kíváncsi vagyok hogy ki hogy vélekedik a saját népéről.
Előző válaszoló, köszönöm a válaszod!
A válaszod mellé hozzá csatolhattad volna hogy Off.
Ha már ennyire elemezted a kérdésem akkor esetleg válaszolhattál is volna.
És am. magyar állampolgár vagyok (bár nem tudom neked mint jelent az hogy magyar).
A magyarok (lehet más nép is, sőőőt, de én mivel ezt látom és tapasztalom, erről tudok nyilatkozni) nem tudnak közlekedni. A többség tapló, udvariatlan, goromba gyökér. Általános iskolában kéne tanítani a tömegközlekedési etikettet. Nem "ismerjük" a jobbratarts szabályt, a metrókban olyanok "vagyunk" mint árral szemben a lazacok. "nekimegyünk" a másiknak, le se száll az utolsó ember a járműről, de már a felszálló utasok szállnak fel. Az esernyővel kinyomjuk a másik szemét. És még van, hajjjajjj. Ez csak töredék. Én igyekszem rendesen közlekedni. De ha mindenki elém tolakodik, és én hagyom, akkor ott veszteglek rengeteg időt a megállókban.
Nem szeretem a magyart, mint népet:S Tudom, van ennél rosszabb nép is, de bárcsak normálisabbak lennénk:((
hát, én magyar szemmel úgy látom, hogy egyre depisebbek. Vannak akik segítenek, kedvesek, de vannak, akik nem. Még a sérült embereket (pl. a nagyothallókat) nagyon lenézik. Lehet, hogy csak én látom így a dolgokat, de feltűnt, hogy egyre többen hiányolják a régi szép időket, a rendszerváltás nyomai fokozatosan eltűnnek.
A mai gyerekek meg nincsenek felnevelve, kevesebbet foglalkoznak velük a szülők.
Sokan továbbtanulnak és az jó. Csak azt sajnálom, hogy azok, akik külföldre akarnak költözni és ott leélni az életüket, azok nem lehetnek elég erősek ahhoz, hogy a szeretett szülőhazájukat megváltoztassák, jobb útra térítsék. És rengeteg emléket hagynak itt meg a szeretteiket, nem is beszélve azokról, akik a föld alatt nyugszanak.
Én a problémák ellenére szeretem Mo-ot és a magyarokat, csak legyenek kedvesebbek, erősebbek.
20:00
Ez nem éppen magyar sajátosság, merem állítani egy nagyobb, zsúfoltabb külföldi város sokkal rosszabb.
Viszont értem a problémádat, engem is zavar. Tanítani kéne általános iskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!