Mit gondoltok magatokról magyarok? Milyennek látjátok saját magatokat?
A magyarok nagyon szeretik az idegen népeket, sokszor még jobban mint a sajátjukat. Ma is megfigyelhető, hogy a külföldieket jobban becsülik az itt élőknél bármilyen országból is való. Ezért is integratív az egész társadalom és genetikailag is nagyon heterogén. Mindig befogadtuk az idegeneket, mindig mindenkinek örültünk.
A magyar inkább csak a közösség megnevezése volt, hiszen a nyelv és a magyarság tudata jelentette a közösséget, akár az Amerikai Egyesült Államokban a különböző nációk közt. Akik ma az országban élnek a legkülönbözőbb középeurópai etnikumok keverékei és mégis mind magyarok, ez az integráció és keveredés ma is megvan. A magyar egy idegenszerető kifele nyitott közösség. Ma is megfigyelhető a nyitottsága minden új eszmére áramlatra. Tud gazdagodni, befogadni.
Azt mondják, hogy a kevert népesség adottságaikban is erősebb, ellenállóbb, mint a homogén, például északi népek. Nézzünk körül az országban, nincs jellegzetes magyar arc, mert az iráni jászoktól, a török kunokon át az északi bajorokig és tovább itt rengeteg népcsoport keveredik. Úgy gondolom a társadalomnak az ég világon semmi baja sincs a zsidósággal sem, ezt csak valamilyen érdekeknek áll elhitetni, szeretettel gondolunk a magyar zsidókra, ahogy az ide települt arabokra is.
Ez a sokszínűség és nyitottság jellemző az egész kultúrára is.
08:51
"a magyar dolgos, becsületes, és ha kell ki áll az országáért"
Te melyik orszákban élsz ember? Eleve a magyar gazdaság a csalásra, becstelenségre épül. Aki meg bescületes azt eltapossák, hülyének nézik!
08:51
"a magyar dolgos, becsületes, és ha kell ki áll az országáért"
Te hol élsz ember? A magyar gazdaság eleve a csalásra, becstelenségre épül. Aki meg bescületes azt eltapossák, kiröhögik!
"a mai napon aradi vértanúinkra emlékezünk.."
Ez valahogy kimaradt a hírekből. Helyette Steve Jobsra emlékeztünk.
Az intelligenciánk hiányos,az oktatási rendszerünk pocsék,primitív.(Nézzetek meg a tv-ben egy vidéki "egyszerű" emberrel készült beszélgetős riportot)El bunkósodott ez a nép.Hiába épültek korábbban művelődési házak, jöttek létre könyvtárak.
Már Hofi is megmondta egy magyar emberre két bunkó jut, de lehet, hogy azóta ez már három.
Mii, ezt komolyan gondolod, hogy hiányos az oktatás Magyarországon? Mindenki csak sóvárog, hogy itt egy sz*r, meg mennyivel jobb külföldön, meg több pénzt keres stb .. igen, tökjó, hogy Németországban a dupláját/tripláját tudnád keresni, de az tuti, hogy egyikünk se tudna "német precizitással" dolgozni.
Szerintem nagyon sok értékes dolog van itt is, ha már az oktatás, akkor az orvosi egyetemek nagyon erősek.. A primitívségre pedig, azokban a riportokban általában romák vannak az idős nénik, bácsik, akik nem feltétlen primitívek, csak más körülmények között élnek és ez egyáltalán semmilyen összefüggésben nincs az oktatással .. ne fikázzuk már azt is, ami jó ..
Mindenki véleményét végigolvasva azt gondolom, majdnem minden hozzászólónak igaza van.
1.)
Igen, bunkók vagyunk, érdektelenek, érzéketlenek egymással szemben. Tolongunk a metrón. Érthető, hiszen mindenki (azaz a nagy többség) a megélhetésért küzd. Ez nem a magyarság hibája, hanem a rossz gazdasági körülmények következménye (nincs pénz, nincs autó..stb) Mellesleg 8 hónapos kismamaként szinte soha nem adják át a helyet, holott én is az utolsó hétig dolgozni fogok...
2.)
Az oktatási rendszer jó! De nehéz bekerülni. Ha valaki nem szín ötös tanuló, akkor már csak költségtérítésesre tud menni a magas ponthatárok miatt. Vannak hírek, mely szerint egyes szakokon megszüntetik az állami finanszírozást.
3.)
A külföldi befogadása sem magyar tulajdonság. Az, hogy régen,nagyon régen keveredtünk más népekkel, igaz. Mert elindultunk valahonnan (nem feltétlenül az Uráltól - a legújabb kutatások szerint :)) és közben felszedtünk ezt azt, emellett voltak leigázásban töltött korszakaink. Tehát ez rendben van. DE!! hogy manapság tele vagyunk idegenekkel, az nem a magyarság, mint nép hibája. Megint csak az államvezetésre tudok gondolni, aki megköti a külföldi multikkal az államnak tök kedvezőtlen szerződéseket, elnézi, hogy a kínaiak luxusautóval járnak, piacokon árulnak és elcsalják az adót, míg ránk, magyar munkavállalókra és munkaadókra olyan mértékű adót vetnek ki, hogy felkelni nincs kedvünk... mindenhol csak elveszik tőlünk a pénzt, míg a kínai adózatlan jövedelemből gazdagodik, a külföldi multi éhbérért dolgoztat és még WC-re sem akkor enged ki, amikor szükséges.
4.)
Mert igenis a magyar intelligens, okos nép. sok feltaláló, orvos, kutató, fizikus és még sorolhatnám milyen csodás embereink vannak. Pl. láttam egy riportot egy kisfiúval (kb. 16-18 éves lehetett) Svájcban Cernben működő részecskegyorsítóban informatikus-kutató, megbecsülik és megfizetik a tudását. Az orvosok, tanárok, közgazdászok, persze, hogy külföldre mennek, mivel itt még egy lakást, vagy autót sem tudnak fenntartani a fizetésükből. Lehet, hogy kint sem lesz 1 éven belül lakásuk, de legalább nem nélkülöznek. Én is oda megyek, ahol megbecsülnek, megfizetik a munkámat.
Végre befejezve, hagyom a rizsát. A magyar nép okos, intelligens, kedves, szerető nép (lásd.népdalok,népmesék,népművészet,költészet..) de nem az önmaga ura, hanem mint minden más nép a kormányzat alá tartozik és mivel a hatalom nagy úr, kénytelen követni azt. Lehetne összefogni és sztrájkolni kiállni magunkért, de a többség beletörődik a sorsába.
Sziasztok!
Magyar vagyok és büszke a magyarságomra, ez nem volt mindig így és be kell vallanom külföldre kellett jönnöm mielőtt erre ráébredtem volna mivel a szülőhazámban a jelenlegi gondolkodás és élet és még csak a többi orszák felé mutatott képünk nem éppen ad okot a büszkeségre!
Oktatásról:
Magyarország oktatási renszere jónak mondható(volt),igaz hosszú ideje csak foltozgatják és szinte a butítás irányába kezd ez elfajulni amelynek oka a média a kormány és mi magyarok vagyunk!Arra is rájöttem hogy azért valahol még mindig tisztelik azt a tudást amit elsajátíthattunk főleg a műszaki és a egészségügyi területeken én utóbbi csoport képviselője vagyok és viszonylag könnyen tudnék dolgozni a szakmámban itt is(megjegyzem pont intézem a vizsgát)!Ami egyre jellemző még sajnos nem csak a hazánkra hanem szinte minden országra hogy az olvasűst kezdjük hanyagolni így csak azt tanuljuk meg amit eldöntenek az oktatási mnisztériumban és ha hiszünk abban hogy az állam nem éppen az érdekeinket képviseli akkor miért is hadjuk hogy ő alakítsa gondolkodásunkat személyiségünket!Tessék lehet lázadni ezellen OLVASS!
Történelmünkről:
Sajnos a történelünket bizonyos értelemben nem mi írtuk(azaz amit tanítanak velünk az sajnos nem minden területen épp a valóság),láttam "beszélgetést"indiai történész és magyar társa között és az indiai kérdezte a magyart hogy ti miért tagadjátok Hun mivoltotokat(a Hun gyüjtőnév utalva arra hogy valóban nagyon kevert nemzet vagyunk és ez az erősségünk),elmonta továbbá hogy az indiai értelmiségi réteg és a nóbeldíjasok is szinte mind azokról a részekről szérmaznak ahol a Hun-ok telepedtek le.A kinai történelemkönyek is leírják hogy az első dinasztia Hun dinasztia volt és special a kinaiak nem különítenek el Skita-kat és Hun-okat csak Hunokról beszélnek!Attila több nyelven beszélt mivel a birodalma területén az alatvalók több nyelven beszéltek és Kínáig elért a keze.Láttam talán Kazakh videót a Hun népról ahol meglepően szinte az első képkockákon a nyagyarok jelennek meg a népviseletünk és mint a Hunok utolsó országáról beszélt..nem tudom ki tudja hogy a Hun birodalom volt alegnagyobb s a legtovább fennálló birodalom(egyes történészek szerint)...ezt lehetne tovább részletezni.
Sok adat subjektív és részben biztos részrehajló egyes utalások több iránybol lett megrősítve némely meg csak "olvastam valahol"kategória!
Amikre büszkék lehetünk az nagyon sok találmány amely a kicsiny országunk területéről elindult emberek adtak a világnak!
Amire nem vagyok büszke hogy gyülölködéssel és butítással annyira rossz irányba vezetik az országot érdekek hogy szörnyű!Utáljuk a nyugati társadalmak szabadságát utáljuk a keleti társadalmak kötöttségét útáljuk azokat akik "ingyenélnek"(mondjuk velük van gondom nekik is mivel sehol máshol nem fizetnek többet tudtommal azért hogy ne dolgozz mint azért ha dolgozol,de ez sem társadalmi pröbléma hanem politikai),de azt is útéljuk aki munkával vagy ésszel elért dolgokat, útáljuk mert más a bőre akcentusa van vagy csak mert más zászló lengett a kórházon ahol született.
Egy nyertes nemzetet megtanítottak félni ekkor megállt fejlődni aztán megtanítják csak létezni nem tündökölni majd elkezdik szétszabdalni népcsoportokra miközben a történelmét is elveszik és megtanítanak gyülölni mindent és mindenkit hogy végezetül sehol ne legyünk büszkék magunkra!Útálom azt aki "nemzettestvérem"-ezik a közösségi portálon mivel ez a szó pont nem arra való amire használja...
Ne zsidózzunk, cigányozzuk, parasztozzunk, svábozzunk...stb senkit legyen értékes és értéktelen MAGYAR mind aki magát magyarnak vallja!
ez az én véleményem 29/f
ui.:A vélemény a legolcsóbb értéke mindenkinek hiszen ingyen osztogatja ha kell ha nem!
Nem olvastam végig az utolsó oldalt csak az első felét.
Sajnos kiábrándító amit írni fogok, de a magyar kórházak se különbek.. a nagymamám még élhetne ha a kedves nővérke nem szarja le hogy nem kap levegőt az orrán, és bevisznek egy Afrikából terjedő vírusos beteget, 4-en mentek el mamám előtt 1 napon! NÉGYEN! És ő volt a következő..:S még élhetett volna:S
A haldokló anyámhoz nem engedett be az orvos mert kiskorú voltam.. ne is haragudjanak, de ehhez semmi de semmi közük!
Az újabb adók is "csipszadó" stbstb minden csak zsebre megy.. az iskolában megkérdezte a tanár tőlünk, milyen jövőképünk van, mit gondolunk a jövőkről. nem volt ember aki azt mondta volna, becsületesen és rengeteget küzdve megélhetünk boldogan, nem dőzsölve, de hogy 2-nél több gyereket nem vállalna el senki lassan erre is fény derült.
Egyik nap egy idős néni elesett Csepelen. Egy "hévnyi" ember ment el mellette, én és a barátnőm voltunk ketten egyedül akik odarohantak hozzá, felsegíteni. (nagyon nagyon csattant szegény, de hál' Istennek nem lett nagyobb baja, kicsit fájt neki.:))
A kettes villamoson nem tudtunk leszállni, mert az aranyos kedves utasok beálltak az ajtóba, épp átverekedtük magunkat a tömegen, 2 cigány csaj akart minket megverni, hogy mi miért ugrunk eléjük.
Az idős nénikének feljebb állt, hogy előbb akartam leszállni a buszról, mint ő fel.
Egy iskolai tanárnőnek szóltak be a héven úgyszint, mert rájuk szólt, halkítsák le a telefonjukat, és ne vandálkodjanak.
Ez a folytonos "örülj, hogy egyáltalán..." meg kikészít, mindenki pesszimista. Ezzel meg nem old meg semmit.
Sajnos ilyen ez az ország. Viszont szép, csak kár, hogy sok a szemét, és nem valami "jók" az utak. A zebránál meg majdnem elgázoltak egy idős hölgyet, mert nem futott át az úton...
Ez amit én látok.:S De bízzunk benne, hogy egyszer másképp lesz minden. ha nem is nagy mértékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!