Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért mondják, hogy a Magyarok...

Miért mondják, hogy a Magyarok a Tudás népe?

Figyelt kérdés
2010. dec. 27. 20:01
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
Meg amivel naponta meggyújtod a gázt: a gyufa. Több ha eszembe jut, nem írom le.
2010. dec. 28. 19:35
 22/62 anonim ***** válasza:
0%

Hát ez kész... Ne haragudj, de ezen a listán hangosan felnevettem itthon. :)Nem szeretnék semmit megcáfolni, hiszen Te magad is tudod, hogy ezek közül, körübelül a Rubik-Kockát, Cipzárt és a Gyufát találta fel magyar ember.

Az összes többi dolognak csak igen kis hányadát(vagy annyit se, mert az Otto-motorhoz semmi az ég adta világon közünk nincs)... Előbb bizonyíts, utána írkálj tényeket kérlek.

De értsd már meg, hogy ha mi vagyunk a tudás népe, akkor a németek, franciák,svájciak,stb. mit mondhatnak el magukról? Ahhoz képest mi semmit nem tettünk le az asztalra.

2010. dec. 28. 20:23
 23/62 anonim ***** válasza:
100%
kérlek mondj néhány osztrák találmányt! netet ne használj, fejből, ha annyival több van, mint magyar, biztos nem esik nehezedre írni 20-25-öt.(akár svájciból is írhatsz ennyit, ha tudsz)
2010. dec. 28. 20:28
 24/62 anonim ***** válasza:
Miért kéne nekem fejből tudnom?Szerinted Ők tudnak akár egy magyra találmányt is? Az igazat megvallva erősen kétlem...
2010. dec. 28. 20:50
 25/62 anonim ***** válasza:
100%
te biztos vagy benne, hogy nagyságrendebbel okosabbak, több találmányuk van. akkor csak a szokásos levegőbe beszélés megy a hungaristázás mellett? azt hittem ha ennyire biztos vagy benne, hogy sokkal több találmányuk van, akkor fel tudsz sorolni párat.
2010. dec. 28. 20:52
 26/62 anonim ***** válasza:
Csak meg kell nézni az építészetüket, utcáikat, meg úgy általában az egész országot. Érdekes, náluk rend van, és valakinek ezt is "fel kellett találni", hogy hogyan csinálják mind ezt... És ezt tapasztalatból mondom, ugyanis nem egszer fordultam meg Svácjban,Ausztriában.
2010. dec. 28. 21:12
 27/62 anonim ***** válasza:
aham akkor értem már. szövegértelmezési gondjaid vannak, azért beszélsz ennyire mást. szerinted ha 'tiszta udvar rendes ház' akkor biztosan tudós lakik benne, de legalább professzor. érdekes következtetés, de biztosan hibás.
2010. dec. 28. 21:20
 28/62 anonim ***** válasza:

Igen, valószínűleg szövegértelmezési gondjaim vannak, avagy máshogy látom a világot, nemde? Visszatérve az eredeti kérdéshez. Amiket linkelt a kérdező oldalakat, érdekes módon, mintha enyhén elfogultak írták volna, de javíts ki, ha tévedek.

Namármost, magamra én is tudom mondani, hogy szép vagyok, okos vagyok, de ettől függetlenül nem biztos, hogy más is ezt mondja rám. Sőt, egészen biztosan nem. Valami hasonló lehet ez a szituáció is érzésem szeirnt...

2010. dec. 28. 21:26
 29/62 A kérdező kommentje:

Utolsónál a pont.

Egyébként a "Tudás népe" kifejezés, úgy tudom, szakrális jelentéssel is bír.

2010. dec. 28. 21:28
 30/62 A kérdező kommentje:

21:20-asra gondoltam.

Nála a pont, csak közben írtak.

A tiszta, rendezett portához tényleg nem kell tudás.

2010. dec. 28. 21:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!