Magyarország 3 részre szakadását követően a magyar államiságot leginkább az Erdélyi fejedelemség őrizte meg?
"Magyarországnak volt királya? Nem. Magyarországot Bécsből irányították."
Egyedül II. Józsefet nem koronázták magyar királlyá, az összes Habsburg törvényes magyar uralkodó volt. Külön Pozsonyban koronázták őket.
A legtöbb európai uralkodó nem nemzeti király volt etnikai értelemben, ez pedig legtöbbször a dinasztikus házasságoknak volt köszönhető, ami a kora középkorban kezdett már elterjedni.
Nem nem nagyon voltak nemzeti uralkodók Európában.
33
Vegyél vissza, jó!?
Nézd csak:
I. Ferdinánd magyar király. Hoppá! Szóljunk már a wikis srácoknak, hogy nem úgy van, vagy tudod mit, regelj be, és javítsd ki te magad., Meglátjuk, milyen gyorsan vágnak ki, mint macskát szarni. :)
Bemásolom mit írtál nekem privátban hogy mindenki lássa:
"Szia oláh Hunyadi Mátyás!"
Tehát szerinted Hunyadi Mátyás nem magyar hanem oláh de a náci német őseidet magyrnak tekintd igaz?
"Ha idejön Putyin a hadsergével és magyar elnöknek nevezi magát akkor továbbra is beszélhetünk független Magyarországról te retardált"
Ha valaki ilyet ír, az nagyon buta, és semmi értelme vele veszekedni.
Nem vagyok német származású, sosem voltam az. Németellenesség Magyarországon csak pár fura idegen mongoloid fejű neo-kun kisebbségi képviseli Magyarországon. Egy apró kisebbség a teljes társadalomban.
Mátyást a korabeli források oláh származásúnak tüntetik fel apai vonalon, Magyarországon is. Egyes Hunyadi ellenes magyar nagyurak is folyton emlegették idegen származását.
"István magyar király volt. Mátyás szintén."
És mondjuk Szent László, akinek lengyel volt az anyja? Vagy III. András, aki Velencében született? A dinasztikus házasságok miatt szinte egyik Árpád-házi uralkodó sem volt "tiszta-vérű magyar". És jobb, ha tudod, Habsburg Ferdinándnak voltak Árpád-házi felmenői.
"I. Miksa császár még 1515-ben kötötte meg a Habsburg–Jagelló házassági szerződés értelmében a kettős eljegyzést vagy esküvőt II. Ulászló magyar és cseh királlyal, amelynek értelmében valamelyik unokája majd feleségül veszi Ulászló leányát, Annát. Ahogy ez ebben a korban gyakran előfordult, az ifjú pár nem is találkozott az esküvőig. A menyegzőt 1521. május 25-én tartották Innsbruckban. Anna pont egyidős volt Ferdinánddal, 1503. július 23-án született. Apai ágon ő maga, és a felesége ágán az utódai is az Árpád-ház leszármazottai voltak. A Ferdinándot követő összes Habsburg császár-király az ő leszármazottja volt, akik ezen házasságból kifolyólag többszörösen is rokonságban álltak az Árpádokkal."
"Nem vagyok német származású, sosem voltam az. Németellenesség Magyarországon csak pár fura idegen mongoloid fejű neo-kun kisebbségi képviseli Magyarországon. Egy apró kisebbség a teljes társadalomban."
Teljesen egyértelmű hogy valami náci fattya vagy aki gyülöl mindenkit ha nem szőke kékszmű. A multkor ízt írtad hogy akinek fekete a hajszíne az nem magyar.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!