Az ANTANT már 1916 végére teljesen becsődölt volna ami totál gazdasági összeomláshoz vezetett volna ha Amerikából nem kap óriási kölcsönöket és materiális segítséget?
The sheer cost of the war had meant that even using all the resources of the London financial centre and the enormous gold reserves of France and Russia there was still a shortfall in financing. Even before the war began the Rothschild Bank (Britan’s go to war financiers since the Napoleonic Wars) had contacted J. P. Morgan in the USA about war finance, and they in turn had approached the US Government about how to help the Entente without breaking formal neutrality. In the event J. P. Morgan co-ordinated the US side which resulted in 100 times more money going to the Entente than to the Axis Powers.
The initial response of the Stock Exchange after the Declaration of War in 1914 was extremely negative. The Dow Jones Index plunged 60%, but very quickly the demand for materials, iron, steel, chemicals, cloth etc. started a steep climb in the Market. For America this was going to be a profitable war.
It was not out of the goodness of J. P. Morgan’s heart that he made the pact with the Entente because it meant that all those loans were spent in the USA boosting US industry, and as a side effect putting the US in a position where it could join the war itself in 1917 with a fully functioning war industry. The US Banks made enormous profits both directly and indirectly through the boost to the US economy. Unfortunately for them the Wall Street Crash meant everyone stopped paying war debts in 1931 and even today the Entente Powers never have repaid those loans.
International Encyclopedia of the First World War (WW1)
How Wall Street bankers got the U.S. into WWI
Financial Markets in World War I (WWI) | Winton
Mondom neked hogy a "secondary school" középiskolát jelent csak. Ha máshogy nem megy neked, akkor nézzed meg egy klasszikus nyomtatott angol szótárban.
Hamis az a cseh próbálkozás, hogy egy kb. szakközép iskolákat szeretnének egyetemeknek bemutatni. Az okát ismerem, mivel a csehek valójában az egyik legkésőbbi ország amely műszaki egyetemet alapított a nyugati-keresztény világban.
Ez valójában csúsztatás, mivel egy középiskolának nem lehet egyetem a jogutódja, de még akkor sem, ha az földrajzilag azonos településen és épületben van az előző iskolával. Mivel az egy új alapítólevéllel rendelkezik, amely megalapítja azz az egyetemet. Csakhogy akkor már nem olyan patináns a cseheknek a dátum, ezért kell mindenképpen összemosni a kettő időpontot.
Ez hasonlít arra amikor a balkáni országok nagyobb városainak belvárosában a 20.sz elején megpróbáltak egy csomó olyan 19.századi Európai nagyobb épületet építeni, hogy azt a látszatot keltse hogy civilizáltabbak voltak a múltban. Vagy amikor a 20.század elejétől a közepéig Kanada nagyobb városait teleépítették középkori várszerű gótikus épületekkel, meg 18-19.századi stílust utánzó épületek magasabb verzióival, de belül modern vasbeton elemek tartják ezeket a kamu épületeket.
# 81
KOMOLYTALANOK A PRÓBÁLKOZÁSAID, MERT:
1.) Az osztrák, majd osztrák-magyar hadiipar és nehézipar hagyományos központja a cseh korona országaiban volt.
2.) Az osztrák, majd 1867-től osztrák magyar haderő tüzérségi és műszaki csapatainak zöme éppen a cseh korona országai által lett kiállítva.
3.) Elég arra gondolni, hogy például a Császári-Királyi Hadsereg 5 tábori tüzérezredéből 1848-ban 3 tüzérezredet a cseh koronai országaiból állítottak ki, azaz a tábori tüzérség 60 %-át a csehek adták.
LÁSD: Militär-Schematismus des österreichischen Kaiserthumes (1848)
Császári-királyi 1. Hermann von Künigl cseh tábori tüzérezred
Császári-királyi 3. Augustin von Vincenz morva tábori tüzérezred
Császári-királyi 5. Natalis von Bervaldo cseh tábori tüzérezred
"Az osztrák, majd osztrák-magyar hadiipar és nehézipar hagyományos központja a cseh korona országaiban volt."
Mellébeszélés (mi köze ennek a műszaki egyetemekhez?), szalmabábozás: azaz a soha el nem hangzott "állításaim" büszke és hangos cáfolása.
A Csehek a high tech iparban (robbanómotorok Dízelek) elektronika sehol sem voltak a magyarokhoz képest. Nem hallottam cseh turbinákról, turbógenerátorokról, se trafókról, se cseh rádiócsövekről vagy röntgencsövekről , de még villanykörtékről sem 1918 előttről. Még repülőt sem gyártottak, se repülőmotorokat.
Azok az ipari szektorok amiben a csehek domináltak a világháború előtt az 1850-1870 közötti korszakban született ipari ágazatai. Nem high tech iparágak a világháború előtt.
# 83
EZT ÍRTAD: "A Csehek a high tech iparban (robbanómotorok Dízelek) elektronika sehol sem voltak a magyarokhoz képest. Nem hallottam cseh turbinákról, turbógenerátorokról, se trafókról, se cseh rádiócsövekről vagy röntgencsövekről , de még villanykörtékről sem 1918 előttről. Még repülőt sem gyártottak, se repülőmotorokat."
# 83
EZT ÍRTAD: "A Csehek a high tech iparban (robbanómotorok Dízelek) elektronika sehol sem voltak a magyarokhoz képest. Nem hallottam cseh turbinákról, turbógenerátorokról, se trafókról, se cseh rádiócsövekről vagy röntgencsövekről , de még villanykörtékről sem 1918 előttről. Még repülőt sem gyártottak, se repülőmotorokat."
ERRE A MEGALAPOZATLAN ÁLLÍTÁSRA MÁR KORÁBBAN REAGÁLTAM ÉS CÁFOLTAM.
Volt például cseh turbinagyártás, pont a Škoda cégnél, amely 1904-től gyártott licenc alapján Rateau turbinákat, majd 1911-től már saját tervezésű Škoda turbinákat. [link]
"ERRE A MEGALAPOZATLAN ÁLLÍTÁSRA MÁR KORÁBBAN REAGÁLTAM ÉS CÁFOLTAM."
Semmit sem cáfoltál.
nincsenek generátorok, rádiócsövek, röntgen csövek, de még villanykörte, vagy egy nyomorult dízel se Csehországban... még repülőgépeket sem tudtak gyártani, nemhogy repülőgép motorokat.
Tehát a magyarok után egy évvel építettek a csehek egy gőzturbinát mutogatóba? A magyarok akkor már Ny-európai országokba készítettek komplett erőműveket akkor. Hová exportálták a csehek? Gondolom cári Ukrán területeken még meg is vették a szláv testvériség nevében.... Oda keletre megfelelt a cseh minőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!