Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az internet és szociális...

Az internet és szociális média korában valóban megnehezedett a férfiak számára a párkeresés?

Figyelt kérdés
2021. szept. 28. 08:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 anonim ***** válasza:
100%

A kisugárzáshoz pont nem sok köze van az arccsontoknak. Abban az öltözködéstől kezdve a testtartáson át a viselkedésedig minden benne van. Ha részedről a kisugárzásod egyetlen eleme sem pozitív, akkor benned van a hiba, magadon kéne változtatni.

"Így az egyetlen enyhítő megoldás a siránkozás, kibeszélés."

Tekintve hogy mióta csinálod, kijelenthető hogy semmire nem megoldás, semmi előrelépést nem hoz az, hogyha siránkozol, és közben semmit nem teszel a helyzet ellen.

2021. szept. 29. 10:44
 72/78 A kérdező kommentje:

71

“Tekintve hogy mióta csinálod, kijelenthető hogy semmire nem megoldás, semmi előrelépést nem hoz az, hogyha siránkozol, és közben semmit nem teszel a helyzet ellen.“

Nem értek mindennel egyet amit az incelek írnak, de ők szerintük két megoldás van: rope or cope. Amennyiben tudtok angolul, remélem érhető.

2021. szept. 29. 11:56
 73/78 Wadmalac ***** válasza:
93%

"A való életben nem kezdeményezek, mert egyrészt nem mozgok annyi nő között, másrészt vadidegent az utcán, üzletben nem szólítok meg mert az zaklatás."

Megszólítani nem zaklatás. Ha azonnal randit akarsz kérni, az sem zaklatás, hanem hülyeség.

Szólítottam már le lányt az utcán, aki tökidegen volt. Persze nem rányomulással, hanem teljesen hétköznapi okalapon. És beszélgetés lett belőle, majd randi is.

És nem kell vadidegen. Neked nincsen baráti köröd? Nulla?

A legjobb ismerkedési alap a közös ismerős közös társaságban.

Persze ha otthon sajnálod magad, akkor ez nem fog menni.

"Hiába na, a belépő a klubba minimum az elfogadható külső."

Azt hadd állapítsák már meg ők, mi az.

Ha koszos vagy, büdös, igénytelen, az bukta. De semmi más.

"Milyen csajokkal futsz össze? Munkatársakkal?"

Munkatárssal nem kezdenék. Kényszerhelyzet, akkor is nézni kell tovább egymást, ha a kapcsolat bukik és az mindenkinek rossz.

Neked tényleg ennyi az életed?

Munkahely meg otthon a számítógép?

Nulla társasági élet, haverok, kimozdulás?

Mert akkor ne csodálkozz.

Azért nincs nőd, mert nulla emberi élő kapcsolati, kommunikációs tapasztalatod, rutinod van.

Azt sem tudod, hogy szólalj meg.

Nem a nőkben van a hiba.

2021. szept. 29. 12:00
 74/78 Wadmalac ***** válasza:
100%

"ők szerintük két megoldás van: rope or cope"

Pont ez az. Inkább maradni az önsajnálatban, mint változtatni azon, amit rosszul csinálsz, még saját magad előtt is letagadni, hogy volna kiút, csak ne kelljen tenni semmit.

2021. szept. 29. 12:01
 75/78 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam el minden választ. De alapvetően én úgy látom, hogy akiknek kicsit mondjuk az önbizalmuk, annak javítania kéne ezen. mondom ezt én úgy, hogy én is ilyen gondokkal küzdök. Inkább vagyok olyan, aki hagyja elmenni a dolgokat. Inkább, mint megsérülni. Rossz felfogás, de ebből nem mindenkinek könnyű kitörni. Sajna egyre több ilyen ember van. Néha én is igazságtalannak érzem ezt az egészet. De amikor logikusan, ésszerűen gondolkodom, akkor látom, hogy nem feltétlenül a világ a szar. Igazságtalan sokszor? Ez igaz. De a nők között is csomó hasonló gonddal küzdő van. Őket is el lehet érni valahogy. Nem azt jelenti ez, hogy nagyon le adnád a szintet. Hiszen akkor saját magad is leírnád.
2021. okt. 22. 11:59
 76/78 Wadmalac ***** válasza:
100%

#75: Pontosan így van.

Amikor az ember látja, hogy egy bizonyos úton nem éri el a célját, vagy a módon, vagy a célon kell változtatni.

Mert mindkettőből van több, nem csak egy.

Azok maradnak a gödörben, akik nem tudnak változtatni, be sem látják, hogy lehet.

2021. okt. 22. 12:06
 77/78 A kérdező kommentje:

75, 76

25-30-35 évesen egy teljesen új személyiséget kiépíteni? Hát nem tudom ha ez lehetséges, hiszen az ugye 10-18 éves korodban fejlődik ki, az a személyiségfejlődésednek fő korszaka, az adja meg az alapod felnőtt korra. A fő beidegződések és világlátásmód is ekkor alakul ki. Talán kemény terápiával lehet valamit finomítani a dolgon, de nem hiszem, hogy gyökeresen meg lehet változtatni a személyiséget. Tehát ha valaki például alapból melankólikusabb típus abból nem lesz szangvinikus stb. Ha valaki erősen introvertált alapból, abból sem lesz extrovertált. Ezek ugye hátrány az ismerkedésben amikor szemtől szemben történik.

Csak mivel el van tolódva az online irányába az egész ezért szerintem a külső is felértékelődött, jobban mint előtte. Így ha nem nézel ki jól és még introvertált/ melankólikus is vagy akkor szerintem lőttek.

2021. okt. 22. 12:14
 78/78 Wadmalac ***** válasza:
100%

"25-30-35 évesen egy teljesen új személyiséget kiépíteni?"

Minden egészséges embernek folyamatosan változik a személyisége. Akár úgy, hogy észre sem veszi. Érdeklődése, látásmódja, ízlése stb.

És a személyiséghibák is javíthatóak. Ha ismered őket, csiszolhatóak.

"nem hiszem, hogy gyökeresen meg lehet változtatni a személyiséget."

Általában nem is gyökeres változtatás kell,l csak pár olyan rögeszmés beidegződést kel elengedni, aminek nagy kihatása van a komplett viselkedésre.

Pl. egy ember önbizalmát EGYETLEN jelentősebb siker valamiben teljesen át tudja szabni.

"Ha valaki erősen introvertált alapból, abból sem lesz extrovertált. "

Nem is kell. Elég, ha az extrém végletből közép felé tolódik. Nem kell sarokban ülésből a buli közepévé válni, csak nyitni a kommunikációban mások felé. És ezt a pozitív reakciók jobban tudják erősíteni, mint a negatívak rontani.

"Csak mivel el van tolódva az online irányába az egész...2

Igen, ez tényleg baj.

Igazán a baj az, hogy sokan kifejezetten belemenekülnek, éppen a személyes kontaktusok elől.

Pedig az online ismerkedés tényleg egyrészt külsőre orientált, másrészt rendkívül hamis képet tud adni.

Nagyon sok ember nem önmaga, hanem egy önnön eszményképének próbál látszani.

És sokan pont azért vesztenek önbizalmat, mert elhiszik, hogy ezek tényleg azok, akinek mutatják magukat.

Nem azok.

Sok közülük éppen a saját önbizalom-hiányát próbálja azzal kompenzálni, hogy sikeresnek, szépnek, boldognak mutatja magát.

És sokan ezért a nem valós pozitív képért irigylik őket, pedig nem is igaz.

Mindenkinek hullámzik az életsikere, a hangulata, vannak mélypontjai. Csak ezeket a közösségi médiában nem reklámozzák, nem látszik.

Ez meg másokban alaptalan kisebbségi érzést kelt.

Ezt kell felfogni, mindenkinek, hogy senki sem tökéletes és mindenki tud önmagában értéket találni, amire önbizalma lehet.

Ignorálni kéne első körben a közösségi médiát és pozitívan kilépni a való életbe.

2021. okt. 22. 13:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!