Mi a különbség a szociális és az altruisztikus viselkedés között?
Szociális más szóval: közösségi. Az egyén figyelembe veszi a közösség igényeit, elvárásait.
Altruisztikus: önzetlen. Az egyén másokért él, fontosabbnak tartja őket, mint saját magát.
Sokszor ellentmondásba kerül a... kétféle viselkedés.
Az altruista viselkedés - szociálisan - csak részben "célszerű". Persze azért sokan azt hiszik, hogy a "kettőnek" (altruista, szociális) egybe kellene esnie. Á-á. Nem. (A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve? :D)
Inerneten olvastam... :DDD Ja.
dellfil
P.s.: Most azt hiszitek antiszociális vagyok? Nem tudom. Ugyanis én, nem a "mások", "többiek" vagyok. (Gondolom. :D) De azért igyekszem olyat nem tenni "másokkal", amelyet nem szeretném, ha a "mások" tennének velem. ... Mondom igyekszem!... :D
Újabban a sok kinyitott oldal miatt elb...om a linkeket. Mindenkitől bocs. (Aki hülye, haljon meg, de ne posztolgasson... :D)
Na ez lett volna. A szociális viselkedés:
A fenébe. Még tanulnom kellene. vén fejjel... Vagy az inkább okozója... :) Demencia.
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!