Sok ember miért gondolja a piramisokról, hogy mégsem az egyiptomiak építették, mikor be lett bizonyítva?
“ Mert ezt is pontosan lehet tudni.”
Annyira pontosan, hogy minden hiteles írás feltételes módban van.
A kérdés nem jól lett feltéve. Aki ilyesmit gondol, annak nem a piramisokról, hanem kimondottan a gizehi Nagy Piramisról vannak ilyen képzetei.
A többiről általában nem vesznek tudomást -és éppen ez a lényeg.
Arra a kérdésre, hogy "hogyan építették a piramisokat" a legpontosabb válasz, hogy "Melyiket?"...
Ugyanis szerkezetileg igen nagy eltérés van Dzsoszer lépcsős piramisa (ami eredetileg masztabának készült), a gizehi kőpiramisok, az V.-VI. dinasztia piramisai illetve a későbbi jelképes építmények között. És elég sok van belőlük ahhoz, hogy időrendben tisztán látható legyen a fejlődés. Ezenkívül vannak befejezetlen piramisok is, ahol az építés technológiája is látható; illetve egyes kész piramisok mellett is megtalálták már az építéshez szükséges eszközöket, a rámpák maradványait, stb...
Az igaz, hogy Hérodotosz leírása évszázadokkal később íródott, de a régészeti leletek szinte minden pontját igazolták.
Csak éppen ez egyesek számára túl egyszerű ahhoz, hogy elhiggyék...
Mit értessz az alatt, hogy be lett bizonyítva ?
Én nem tekintem azt bizonyításnak, ha valamit sokszor , nagyon szokszor elismételnek. Márpedig eddig én csak ezt tapasztaltam.
Csak mondják, csak mondják csak mondják.
Semmi valódi kutatás . Semmi valódi nézés, csak a duma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!