Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Sok ember miért gondolja a...

Sok ember miért gondolja a piramisokról, hogy mégsem az egyiptomiak építették, mikor be lett bizonyítva?

Figyelt kérdés
2020. febr. 22. 01:55
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
74%

# 19

Azt kérdezted, hogy azt a sok kastélyt, amit a világban felújítottak ki finanszírozta. Mindezt úgy, hogy ez előző mondatban még a KORABELI technikákról és szerszámokról hadoválsz.

A piramisok azért nem lesznek felújítva, mert ha valaha jártál mondjuk Gízában akkor tudhatod, hogy kívülről jó állapotban vannak, belülről pedig kb. semmi látnivaló nincs bennük, az egyetlen vonzerejük, hogy régi. Egy árva turistával nem hozna többet, ha újra bevonnák őket fehér márvánnyal. Ráadásul a világörökség részei, tehát tilos minden jellegű munka rajtuk. A sivatagba lévő több tucat romos piramist meg évente 3 db turista látogatja, mert a turisták 99%-ának a piramis = Gíza.

Amúgy te most tényleg azt sugallod, hogy ne tudnánk felújítani egy piramist mai technikáva? Mert akkor szerintem sürgősen vonulj át az ezotériába, mert oda való vagy...

Amúgy teszel fel ismét a kérdést - minek? Pont nulla értelme lenne bármilyen felújításnak a fenti magyarázatom alapján. Az emberek a romos kőkupacra kíváncsiak úgy, ahogy ott áll 4500 éve.

2020. febr. 22. 10:22
 22/53 anonim ***** válasza:
24%

“ Azt kérdezted, hogy azt a sok kastélyt, amit a világban felújítottak ki finanszírozta.

Mindezt úgy, hogy ez előző mondatban még a KORABELI technikákról és szerszámokról hadoválsz.”

Nem hadoválok, annyit mondtam hogy szívesen látnék erről videót. Leszállhatnál a fellegekből.

De ezt a mondatot lezárta egy pont. Az új mondat arra vonatkozott, hogy valaki állította hogy nem tudná finanszírozni senki.

De ha abból, hogy szívesen látnék egy videót a korabeli módszerekről, neked csak hadoválás jut eszedbe, nem vagyok biztos hogy nincsenek problémáid a magyar nyelvvel. Kezdd el a mondatot aláhúzogatni, tudod, alany állítmány tárgy. Akkor nem tűnik hadoválásnak.

Nem akarom sugallni, hogy nem lennénk képesek rá, de mint minden tudományban, akkor hiszem el, ha nem csak elméleti síkon van bizonyítva.

Egyébként kőkupac? Nincsenek benne sírkamrák? Láttam évekkel ezelőtt a ng-n műsort, hogy kis robottal mentek be valami szűk járatba, ahová ember nem fér be, sírkamrát meg tudomisén mit kerestek. Már rég volt. Meg így is tanultuk, hogy a fáraók temetkezési helye. Valóban csak kőkupac?

2020. febr. 22. 11:17
 23/53 anonim ***** válasza:
78%
Na jó, itt gondok vannak. Nem azt állítottuk itt páran, hogy nem az egyiptomiak készítették a piramisokat, csak a HOGYAN a kérdés. Korabeli tehnikával nem értjük, hogyan sikerülhetett. Rengetegen próbálták kitalálni.
2020. febr. 22. 11:31
 24/53 anonim ***** válasza:
32%

Oké, akkor egyezzünk meg abban, hogy félreértettem és nem a korabeli technikáról beszéltél. Azt meg, hogy miért nem lenne semmi értelme felújítani egy egyiptomi piramist részemről levezettem.

Cserébe viszont szerencséd van, mert ha eltekintünk attól, hogy a teljes tudományos világ egyértelműen egyet ért abban, hogy mikor és nagy vonalakban hogyan építették a piramisokat a meglévő bizonyítékok alapján, akkor fizikailag rekonstruált a NOVA csapat a 90-es években régészek, mérnökök és kőfaragók segítségével egy lehetséges folyamatot egy kis méretű piramissal (annyira azért nem is picivel). Ugyan a kísérlet nem volt teljesen korhű (pl. használtak modern eszközöket is) azért, mert nem volt elég idő és pénz a teljesen korhű kivitelezésre, de a bizonyítás kedvéért minden munkafolyamatot leteszteltek fa és bronz szerszámokkal, valamit csak emberi erővel, majd megállapították, hogy mennyivel több ember, idő és anyag kellene a teljesen "kőkorszaki" kivitelezéshez. És ahogy azt már korábban beszéltük ha valaki 1-et tud lépni akkor 1000-et is, csak befektetett munka és idő kérdése... Nyugodtan nézz utána, készült róla dokumentáció, publikáció és dokumentum film is.

És igen, a piramis csak egy nagy kupac kő. Ha maradunk csak a nagy piramisnál akkor a hatalmas építményben (ami egyébként a közhiedelemmel ellentétben a legújabb kutatások szerint nem is tömör kő, hanem részben a fennsík természetes anyagába faragás, jelentős részben pedig egyszerű helyi homokkal van feltöltve, ami nagyon lecsökkentette anno a szükséges munkamennyiséget...) összesen 3 db sírkamra valamit a "nagy galéria" van, valamint az azt összekötő szűk járatok. Vagyis kb. 95%-a tömör, kihasználatlan tér.

Öööö azzal mit akarsz mondani, hogy van benne egy szűk folyosó, amit nagy dirrel durral kifúrtak olyan 20 éve? És? Nyilván van több is benne, de ennek mi a jelentősége? Bonyolult szűk járatot építeni?

2020. febr. 22. 13:11
 25/53 anonim ***** válasza:
27%
13- Engem nem győzött meg a 2. Video meg a stonehengeről szól!
2020. febr. 22. 13:12
 26/53 anonim ***** válasza:
69%

# 23

Nem? #4 aki szerint ez még ma is kihívás lenne (nem, nem lenne az), vagy #12 aki explicit azt mondja, hogy szerinte nem emberek építették? (lol)

Ha nem érted javaslom nézz jobban utána, pl. a feljebb említett rekonstrukciónak. Meg valójában már 2-3 módszert is kitaláltak és kiteszteltek, amivel mozgathatóak a kövek. A Faragás nem is kérdés, feltételezem azt nem vonod kétségbe, hogy lehetséges volt. A szállításról leírások és hieroglifák maradtak fenn, ergo az bizonyított. Azt meg tudjuk, hogy a műszaki és matematikai ismeretei az egyiptomiaknak bőven meg is haladták azt, ami egy piramis felhúzásához kell. Akkor mi az amire nem tudjuk még a választ?

2020. febr. 22. 13:15
 27/53 anonim ***** válasza:
76%

# 25

Anyám borogass. Dél-angliában másképp kell felemelni egy 20 tonnás követ mint Egyiptomban?

2020. febr. 22. 13:18
 28/53 anonim ***** válasza:
63%

24

"fizikailag rekonstruált a NOVA csapat a 90-es években régészek, mérnökök és kőfaragók segítségével"

Igen, csak sokkal kisebb kőtömbökkel dolgoztak,mint az eredeti nagypiramisnál és még így is jóval több idö alatt raktak a helyére egy követ,tehát a piramist felépítették,de az elmélet megbukott,ugyanis a nagypiramisnál 2 percenként kellett egy jóval nagyobb kőtömböt a helyére rakni napi 8 órában,20 évig! Akkor még nem beszéltünk a kibányászás,megmunkálás,odaszállításról,mindezt 2 percenként egy kő!

"Nyugodtan nézz utána, készült róla dokumentáció, publikáció és dokumentum film is."

Hol találom a dokumentumfilmet erröl?

2020. febr. 22. 13:22
 29/53 anonim ***** válasza:
23%

27

Tudtommal tudományos oldalon vagyunk,a hiteltelenités nem érvelés!

2020. febr. 22. 13:26
 30/53 anonim ***** válasza:
31%

24: “ Bonyolult szűk járatot építeni?”

Ezzel nem akarok semmit mondani. Ez csak zárszó volt arra hogy nem értettem egyet azzal hogy csak kőrakás.

Nem kétséges hogy lehet mozgatni a köveket. De ezekkel a módszerekkel nem juttatták olyan magasra. A stonehenge-et pl én sosem vitattam, mondjuk nem értem mi ösztökél embereket ekkora távra köveket mozgatni erőn felül.

A másik ami beugrott még, ha sok ember meg is tudja csinálni az a sok lépést, hogyan koordinálták? Mert pontos számokat nem tudok, de sacc 2 generáció kihalt, mire felépült. Manapság is gond volt, amikor elő kellett egy több megawattos motor eredeti terveit bányásztatni a siemenssel, pedig több eszköz van a kezünkben, archiválás, adatbankok stb. Nem volt lehetetlen, de hiányos dolgokat lehetett csak előkaparni hónapok alatt. Hogy működhetett ez a része régen?

Az egy ember egy lépésről az jutott eszembe, hogy ha egy nő 9 hónap alatt hord ki egy gyereket, akkor 9 nő egy hónap alatt megoldja? (Csak vicc, de tényleg nem lineáris a skála)

2020. febr. 22. 14:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!