Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A darwini evolúciónak mi a...

A darwini evolúciónak mi a tudományos alapja. (mert a kutyából nem lesz szalonna, ugye? ). (Mivel szerintem csak egy vallás, amiben lehet hinni. )

Figyelt kérdés

Mivel egy fajon belül lehetnek variációk. (Pl.: van több fajta kutya, van emberből is negrid, mongolid, europid.)

PL. az "abc"-ből nem lehet "abd" kirakni mert nincsen "d". De lehet "cba", vagy "cab".

2016. okt. 29. 14:12
❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯
 671/1223 A kérdező kommentje:

Ilyen elven nem Én vagyok a sátánista, hanem Gábriel. (A sátán keveri a hamisságot az igazsággal. Az evolúciót a bibliával.)

"Mert Ádám teremtetett elsőnek, azután Éva."-1Tim2,13.

2016. nov. 1. 23:23
 672/1223 anonim ***** válasza:
100%
Személyes véleményem pediglen leginkább az Őslakó c. film Jézusképével egyezik meg. Ezt linkeltem már. 2-en vissza is jeleztek, hogy köszönik szépen, és tetszett nekik. De te fogadjunk, hogy 10 percre se néztél bele.
2016. nov. 1. 23:25
 673/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Tehát Jézus is az emberszabású majmoknak a leszármazottja "

Jézus emberalakot vett fel. Ha akar, nyilván teve alakot is felvehet, vagy mikroorganizmus alakot is felvehet.

Tök mindegy, hogy én miképpen csinálok másolatot magamról. Gyurmázással, vagy evolúcióval, programozott egyedfejlődéssel, bármilyen módszerrel is, az eredmény semmilyen szinten nem lesz az én rokonom, és az én megjelenési módozatomra ebből következtetni nem lehet. Ha én a semmiből jelentem meg, akkor is lehet rólam a fenti módszerekkel másolatot csinálni.

Ha Jézusnak kedve szottyan egy megtermékenyített tevéből megszületni teve formájában, akkor sem lesz a teve rokona, és semmi köze nem lesz a teve evolúciós fejlődéséhez.

674/1223 anonim ***** válasza:
100%

Én is tudok idézgetni.

"A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen." (Róma 9:5)

Csak mert hogy a bűneinket megváltsa, 2000 éve leszületett közénk emberként, attól Jézus még Isten volt és az is maradt.

Ez már megint azt mutatja hogy nem sok közöd lehet a keresztény tanokhoz.

675/1223 A kérdező kommentje:
PencroftTivald- te okosabb és bölcsebb vagy mint Gábriel. (Különbséget tudsz tenni a bibliai világkép és a darwini evolúció között, mivel a kettő nem lehet egybeheggeszteni.) :)
2016. nov. 1. 23:26
 676/1223 A kérdező kommentje:
"Jézus emberalakot vett fel. Ha akar, nyilván teve alakot is felvehet, vagy mikroorganizmus alakot is felvehet. "- Hússá és vérré vált, nem alakot öltött.
2016. nov. 1. 23:28
 677/1223 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Pencroft!

Nekem tetszett a film, és korábban én is ajánlottam megnézésre más topikokban. De azért ebben nem igazi tudósok voltak. Elég sok tévedésbe csúsztak bele... Ettől függetlenül jópofa, elgondolkodtató film, bár sok vitathatót találok benne... de ezért jó.

2016. nov. 1. 23:28
 678/1223 A kérdező kommentje:

"Én is tudok idézgetni.

"A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen." (Róma 9:5)

Csak mert hogy a bűneinket megváltsa, 2000 éve leszületett közénk emberként, attól Jézus még Isten volt és az is maradt.

Ez már megint azt mutatja hogy nem sok közöd lehet a keresztény tanokhoz."- És szerinted kik az atyák? Homo erectus? Vagy a Neandervölgyi? Ábrahámig lehet vissza vezetni. Ábrahám pedi Noéig. Noé pedig Séthig, Séth pedig Ádám fia. (Embernek Fia, de érdekes dolog hogy Jézus így nevezte magát)

2016. nov. 1. 23:29
 679/1223 A kérdező kommentje:
Gábriel kik a bibliai atyák? Homo erectus? Neandervölgyi? ... a kis ebihal?
2016. nov. 1. 23:30
 680/1223 Jack the Ripper ***** válasza:
100%

Cerevisiae,

[Bocs, hogy csak most válaszolok]

"Növények. Igaz, de nem vitt magával

magokat, meg ilyesmiket is az Öreg? Most nem emlékszem, hogy... de mondjuk az feltételezhető, hogy sok növényt vitt magával a mindenféle állatoknak takarmány, ilyesmi... persze ez is képtelenség, de mindenesetre szárazföldi növény- és gombafajokból jóval kevesebb van, mint állatiból."

Igazából tökmindegy.

Ha jól tévedek kb. tizedannyi leírt növény és gombafaj van mint állat. De ez még mindig százezres nagyságrend (plusz ugye a le nem írt fajok). Valóban képtelenség, hogy ezt mind magával vitte. Na meg honnan szerzett pl. kaliforniai mammutfenyő magot? Az özönvíz után meg varázslatosan, kb. a semmiből regenerálódott a földi növényzet? Ez a baj a Noé bárkája sztorival...ahogy az angol mondaná: "So wrong on so many levels".

Ezenkívül a szivárványos dologról jut eszembe... már elnézést a blaszfémiáért, de szerintem még egy kereszténynek is nehéz lehet elhinni, hogy a Biblia 100%-ban isteni eredetű lenne. Az ókori ember persze joggal hihette, hogy a szivárvány egy különálló, isteni fenoména. De a jelen században, az a felvetés hogy szivárvány és fénytörés csak az özönvíz után lett, nos igazad van, enyhén szólva megmosolyogtató.

2016. nov. 1. 23:32
❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!