Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Teremtve van-e az idő?

Teremtve van-e az idő?

Figyelt kérdés
Szerintem igen, nem keletkezhetett az idő a végtelenben, mert az esetben nem lehetne ma. (Ha végtelen, akkor sohasem érhetett volna ide a mába, mert nincs meg az eleje, azaz a kiinduló pontja.) Az ősrobbanás elmélet itt csődöt mond.
2011. okt. 24. 09:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/104 anonim ***** válasza:

"Ki állapította meg? Mi a bizonyíték erre?"

Ha gonosz lennék, én is kérdezhetném, hogy mi a bizonyíték, hogy az idő végtelen ideje létezik? :)

(10:34 voltam.)

2011. okt. 24. 10:56
 22/104 A kérdező kommentje:
10,48 Ha nem tudsz érveket felhozni, nem szükséges sértegetned. Ezzel önmagadat minősíted csupán, a kérdés lényegéhez nem szóltál.
2011. okt. 24. 10:59
 23/104 A kérdező kommentje:
10,56 Valószínűleg nem figyeltél. Pontosan ez a kérdés lényege, hogy az idő nem lehet végtelen.
2011. okt. 24. 11:00
 24/104 A kérdező kommentje:
10,44 Semmiből nem manifesztálódhat, csak a semmi. A semmi nem cselekszik, a semmi az semmi. A teremtés sem a semmiből van.
2011. okt. 24. 11:03
 25/104 anonim ***** válasza:
Szóval Te nagyjából azt állítod levezetésed által, hogy végtelen egyáltalán nem létezik. Ehhez így nem nagyon lehet mit hozzátenni, gratulálok. :)
2011. okt. 24. 11:03
 26/104 anonim ***** válasza:

"Teremtve van-e az idő?"

Az ateisták szerint nem. Akik hisznek valamilyen teremtő istenben, azok szerint igen. Ez közismert, lerágott csont.

"Szerintem igen, nem keletkezhetett az idő a végtelenben, mert az esetben nem lehetne ma. (Ha végtelen, akkor sohasem érhetett volna ide a mába"

Ezt Szent Ágoston leírta 1700 évvel ezelőtt, ha egy vallásos szerző érdekel.

"Az ősrobbanás elmélet itt csődöt mond"

Pont hogy emiatt működik az ősrobbanás-elmélet.

2011. okt. 24. 11:04
 27/104 A kérdező kommentje:
11,03 Nem. Olvasd el, hogy mit állítottam.
2011. okt. 24. 11:05
 28/104 anonim ***** válasza:
Oké, akkor isten miből lett? Őt is teremtette valami? Vagy csak úgy lett a semmiből? :)
2011. okt. 24. 11:09
 29/104 anonim ***** válasza:

"Szerintem igen, nem keletkezhetett az idő a végtelenben, mert az esetben nem lehetne ma. (Ha végtelen, akkor sohasem érhetett volna ide a mába, mert nincs meg az eleje, azaz a kiinduló pontja.) Az ősrobbanás elmélet itt csődöt mond."

1. A végtelen általában pont azért végtelen, mert nincs se kiinduló pontja, se vég pontja. Tehát badarság a kiindulópontot keresni végtelenben, hiszen az végtelen.

2. Tegyük fel, hogy az időt teremtették. Akkor feltehetjük a kérdést, hogy mikor teremtették, és hogy előtte mi volt? De hiszen akkor még nem volt idő, hiszen nem lett megteremtve, akkor hogyan teremthették? Ennek ugyanúgy nincs semmi értelme, mint egy végtelen skálán kiindulópontot keresni.

Ez olyan mint nullával osztani, nincs értelme.

2011. okt. 24. 11:14
 30/104 anonim ***** válasza:

"10,56 Valószínűleg nem figyeltél. Pontosan ez a kérdés lényege, hogy az idő nem lehet végtelen."

Na jó, akkor még egyszer: azt mondod, az idő nem lehet végtelen a múltban. Mire én azt mondom, jelen tudásunk szerint nem is az. Volt kezdete. De hogy teremtve volt-e, az egy más kérdés, azt ezzel az "érvvel" nem fogod tudni igazolni. Az, hogy valaminek volt kezdete, nem azt jelenti, hogy akkor azt valakinek létre kellett hoznia.

2011. okt. 24. 11:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!