Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az, hogy a tudomány elveszi a...

Az, hogy a tudomány elveszi a spiritualitást az emberektől, nem rossz?

Figyelt kérdés

A hitnek tulajdonképpen az a lényege, hogy erőt adjon a nehéz időszakban. De ha a tudomány mindent megmagyaraz, akkor mi marad az marad az embereknek?

Azok, akik jól élnek, azoknak mindegy. De a szegényebb emberek az istenhitből, a vonzás törvényéből stb. merítenek erőt.

okt. 7. 16:06
1 2 3 4 5
 41/43 Psycho ***** válasza:
71%

"Amikor a tudományt képviseled nem sül le a pofádról a bőr?"

Nem.

"Egy porszem vagy egy egy jelentéktelen bolygón egy jelentéktelen galaxisban"

Ebben egyetértünk.

"ki mered állítani, hogy te tudod hogy keletkezett a világmindenség, és az nem teremtett?"

Nem, nem állítom, soha nem is állítottam, de még a tudomány sem. Ha esetleg a Nagy Bummra gondolsz, akkor téves az ismereted, mivel a Nagy Bumm (frissítettebb nevén Kozmikus Felfúvódás Elmélet) NEM a világmindenség keletkezését írja le - soha nem is állította magáról -, hanem a keletkezés pillanata UTÁNI időszakot.

"Van egy tudománypárti köntös amit magukra húznak, és nem akarják észrevenni a valóságot amiben él"

A tudománynak pontosan az a célja, hogy az objektív valóságot megismerje. Te voltaképpen szubjektív valóságról beszélsz - ennek sem kisebb a jelentősége, csak érdemes tisztában lenni a fogalmakkal, hisz a szubjektív valóság, azaz az egyén megélése és tapasztalása, mint a neve is mondja, szubjektív, vagyis egyénfüggő, és "torz" (az objektív valósághoz képest), hisz a valóságnak mindig csak egy szeletét látjuk.

"Hátradőlsz az értelmiségi pozícióba és bátran kijelented, semmire nem való a hit"

Ez megint szalmabáb érvelés, senki sem állította, hogy a hit semmirevaló. Igenis van funckiója, nem is kevés.

"Soha életedben nem tudtad mi az az élethelyzet amiben a hit útmutatast tud adni."

Voltam mélyen. Én is, mások is. A hit egy lehetséges mód a kiútra, de nem az egyetlen.

"Nem látod mit tud adni egy emberi közösség amikor rászorulóvá lettél."

Ez esetben nem a hit adja a szükséges pluszt, hanem a közösség ereje (társas támasz). A hit "csak" a kötőanyag, ami a közösséget összetartja. Ha alkoholistáról beszélünk, egy olyan közösség is tud segíteni, akik nem hívők.

"Hol ad ilyen válaszokat a tudomány?"

Nem tudom, pontosan értem-e, hogy mi a kérdés...? 🤔 De ha az, hogy a tudomány hol tud útmutatást adni a rászorulóknak, hát... elég kiábrándító a válaszom: rengeteg helyen.

Példánál maradva az alkoholista esetében egy leszoktató program, egy CBT terápia, netántán gyógyszeres támogatással is ugyanúgy tud segíteni. Természetesen CSAK AKKOR, ha az alkoholista is le akar szokni.

okt. 8. 13:39
 42/43 anonim ***** válasza:
18%
A tudomanynak a dolga, hogy a kerdesekre tudomanyos valaszt keressen, adjon. De a quantumfizika a spiritualitashoz nagyon közel all, es sok tudos hisz is abban, hogy nemcsak ez a földi elet letezik, stb, vagyis az egesz spiritualitasban. Ezek a tudosok a quantumfizikaval magyarazzak meg. En a vallasossagot es a spiritualitast nem tennem egy lapra, elegge különbözö dolgok. Sok templombajaro vallasos, de fogalma sincs, hogy mi is a hit igazabol. Erre pedig a spiritualizmus ad valaszt. Iszonyu nagy tema, en is csak erzem, hogy müködhet az univerzum ebböl a szempontbol, es hiszek abban, hogy a tudatunk örök, nem mulik el.
okt. 10. 11:38
 43/43 anonim ***** válasza:
22%
Ui.: Nem olvastam el a hozzaszolasokat, nem is fogom, mert a velemenyek különbözöek lehetnek, es sokan ezt a plattformot a frusztraciojuk levezetesere probaljak hasznalni.
okt. 10. 11:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!