A tudomány és spiritualitás egyesítése a megoldás?
Üdv!^^/
Van egy olyan elképzelésem, hogy a XVI.-XVII. században azzal, hogy az ember elválasztotta a spiritualitást és a tudományt, hibát követett el. Hisz így két partra szakították a szerintem egy partot. Mind a kettő oldal keresi az igazságot, de szerintem sosem fognak rájönni, amíg egy értelemes működő képes konszenzus létre nem jön.
Előre is Köszönöm a Válaszokat ! ^^/
"Mind a kettő oldal keresi az igazságot,"
Erről az jutott eszembe, hogy az egyik oldal vasvillával rakja a szénát, a másik meg lapáttal. Mindkettőnek ugyanaz a célja, csak az egyik eszköze alkalmatlan hozzá.
Mellesleg, a tudomány nem igazságot keres, hanem megérteni szándékozik a világ működését. Szerintem ebben is különbözik a két oldal.
Mind a kettő keresi az igazságot, de annyira más szempontok alapján, hogy képtelenség a kettőt egyesíteni.
A tudomány mérésekkel keresi az összefüggéseket, a spiritualizmus meg az emberi hitre alapoz.
"Hmm"
- Geralt of Rivia
Olyan szempontból igazad lehet kérdező, hogy a tudomány a "látható dolgokon" keresztül akar előrébb jutni, viszont a spiritualitásos dolgok maximum begombázva láthatóak. Azért érezhető, hogy ez utóbbi nem egy betonbiztos világmegismerési mód.
Hogy én is hozzak egy párhuzamot; kocsival is el lehet jutni A-ból B-be, meg mopeddel is, mégsem gondolja senki, hogy ha a két járműből összeeszkábál egy harmadikat, akkor az hatásosabb lenne a közlekedésre. Ugyanez a helyzet a tudományokkal és az ezotériával is. Mindenki "kutassa" a maga módján a világot, csak a többieket ne zavarja vele fölöslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!