Tudományosan alátámasztható a gondolat ereje, de hogyan működik?
"Tudományosan alátámasztható, hogy a gondolat ereje hatással van a véletlen szám generátorra,..."
Nem tudom, hogy honnan vetted ezt a marhaságot, de ez garantáltan nem igaz.
Több, mint 30 éve foglalkozom adatbiztonsággal, rejtjelzéstechnikával, amibe bele tartoznak a véletlen generátorok is. Ha az amit írsz igaz lenne, akkor a világon nem létezne egyetlen matematikailag bizonyíthatóan biztonságos rendszer sem. Márpedig rengeteg ilyen van...
De egyébként logikai alapon is belátható a dolog, ha megismered a véletlen generátorok működési elveit. A "gondolatnak" garantáltan semmi szerepe nincs a véletlen számokra.
Sem a pszeudorandom generátoroknál (azok ugyanis a gondolataidtól függetlenül determináltak), sem a fizikai random generátoroknál (amelyek viszont teljesen zajszerűek, ha nem azok, nem tekintik véletlen generátornak).
Szóval a kiindulási alapod hibás.
Hibás kiindulásból pedig meglehetősen nehéz helyes következtetést levonni.
Akkor figyelemdbe ajánlom: http://www.youtube.com/watch?v=ArQvwI9tg1o
Igen is alátámasztott, és TÉNY.
"A valódi véletlen számokat általában valamilyen természeti jelenség alapján generálják, pl sugárzás mérés alapján, időjárás stb."
...vagy éppen egy félvezető sörétzaja alapján. (Ez a legkönnyebb, és legáltalánosabban használt eljárás.)
Profi felhasználáshoz fűtött félvezetőket használnak (így kevésbé hat rá a környezet), és két egyforma félvezető zajának különbségét használják. Így a rárakódó 50 Hz, és egyéb külső zavarok kiküszöbölhetők - még a gondolatok is! :-)
Pedro
Hát igen. Fő a HIT. Az hegyeket tud megmozgatni! :-D
És ellenáll minden logikus érvnek.
Pedro
Nos ha igazad lenne, már régen csődbe mentek volna a kaszinók, játéktermek. Ha a gondolatoddal befolyásolni tudnád a véletlent, akkor a rulett játék egy előre kiszámítható dolog lenne, és a világ tele lenne lottómilliomosokkal.
Én szeretem Morgan Freemant, nagyon jó színész. (De csak színész, és nem természettudós, főleg nem matematikus.)
Élvezettel szoktam nézni az egyéb filmjeit is, és a "Féreglyukon át" című sorozatát is. De azt tudni kell, hogy bár egy nagyon érdeklődő ember, messze nem a "nagy tudományos igazságokat" mondja el olyan meggyőzően ezekben a műsorokban. Ezek gondolatébresztőnek jók, de sajnos igen sok tárgyi tévedést is tartalmaznak.
Például azt, hogy a véletlen események gondolati úton befolyásolhatók - ez egyszerűen NEM IGAZ.
Még akkor sem, ha nagyon tetszetős dolog lenne...
Nézz utána máshol is, és próbáld elfogadni, hogy Morgan Freeman is tévedhet.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!