A nőknek kisebb az agytérfogatuk ezáltal kisebb az intelligenciájuk? Forrás szerint lehozva.
A sciencedirect lehozza hogy "Women's brains are about 11% smaller than men's, in proportion to their body size"
Tudom, hogy ez vitás dolog, én nem állítok semmit csak amit lehoz a portál. Lehet nem esik szó arról, hogy mi meg ki így meg úgy vélekedik, hogy kevésbé intelligensek, vagy sem, vagy intelligensebbek, de a lehetetlent is meg kell próbálni.
Mit gondoltok erről a bizonyítékról?
10
a, Ez emberekre lett megallapitva
b, Felteteles valoszinuseggel emberek -> statisztikabol a ket emberi nem kozott kimutattak hogy a TESTHEZ aranyosan van elteres.
Az utolso mondatod meg jo lenne ha beillesztened "altalaban", mert vannak dominans ferfiak is es szubmissziv ferfiak is.
“Valami lehet benne, elég csak megnézni hogy szinte alig van női programozó vagy zenei stúdió szakember, kb. 97%-ban férfiak uralják ezeket a kreatív területeket.”
Orvosból pedig több a nő. Komolyan a zenei stúdió szakember és a programozó a mérce ? Ezek a legértelmesebb foglalkozások ? Azért van kevesebb női programozó, mérnök, stb., mert a nagy részüket nem ezek a témák érdeklik.
Az általad referált idézet nem állít ilyet, hogy ezáltal kevésbé intelligensek lennének a nők.Ez a te véleményed.
A tanulmányban azt is írják, hogy a kis és nagy fejű férfiak agytérfogata közt pont úgy megtalálható ez a méretbeli különbség, mint a férfiak és nők viszonyában.
Tehát ha már ragaszkodsz ehhez véleményedhez(mert a tanulmány még csak utalni sem utalt ilyesmire), akkor szerinted egy férfinél nagyobb fejű nő az okosabb?Mert vannak kistermetű férfiak és nagytermetű nők is.
Azok a területek ahol éppen a nők vannak többségben, soft sciencenek számítanak. Amikor átveszik a vezetést a férfiak, akkor lesz elismert,jol fizetett és nehéznek tartott a terület. Ez volt a számítástechnikával is; kezdetben abszolút női szakma volt, és annyira is tartották, míg a természettudományok/szociológia, azok bezzeg értékes, presztízst adó tudományok voltak, tele férfiakkal!! Aztán fordult a nemek aránya, és fordult a megítélés is. Ha holnap minden nő eldöntené hogy pl mérnök lesz, akkor ~50 év múlva az lenne a soft science.
Abban a 11% extra agytérfogatban nincs nektek más csak ego és istenkompexus.
És mi bizonyítja, hogy kisebb az agyuk?
Ugyanazon faj egyedei között mért lenne ilyen különbség?
Ugyan azok a gének. Ha ez igaz, akkor jogos lenne olyan emberek kijelentése, akiket most nem nevezek meg.
Azt állítod, hogy genetikailag kisebb agyuk van.
Nem. Nem az én véleményem. Valahol írtam ilyet? Hogy így gondolom? Utaltam erre? Sehol. Ellekezője. A véleményeteket akartam tudni erről mit gondoltok. Eleve nézd meg a kérdés leírást. Magam idézem "én nem állítok semmit csak amit lehoz a portál", az meg az alacsonyabb intelligencáit nem hozza le, csak az agy térfogatát.
Az, hogy megkérdezem hogy ez kapcsolatban van-e az intelligenciával, köze sincs ahhoz, hogy én azt állítom mint tény. Ne akarj ellenem uszítani vagy nem tudom micélod ezzel, de ne kamuzzál 13.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!