Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A nőknek kisebb az agytérfogat...

A nőknek kisebb az agytérfogatuk ezáltal kisebb az intelligenciájuk? Forrás szerint lehozva.

Figyelt kérdés

[link]

A sciencedirect lehozza hogy "Women's brains are about 11% smaller than men's, in proportion to their body size"

Tudom, hogy ez vitás dolog, én nem állítok semmit csak amit lehoz a portál. Lehet nem esik szó arról, hogy mi meg ki így meg úgy vélekedik, hogy kevésbé intelligensek, vagy sem, vagy intelligensebbek, de a lehetetlent is meg kell próbálni.

Mit gondoltok erről a bizonyítékról?

2023. szept. 23. 17:55
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:

10

a, Ez emberekre lett megallapitva

b, Felteteles valoszinuseggel emberek -> statisztikabol a ket emberi nem kozott kimutattak hogy a TESTHEZ aranyosan van elteres.

Az utolso mondatod meg jo lenne ha beillesztened "altalaban", mert vannak dominans ferfiak is es szubmissziv ferfiak is.

2023. szept. 23. 18:35
 12/50 anonim ***** válasza:
74%

“Valami lehet benne, elég csak megnézni hogy szinte alig van női programozó vagy zenei stúdió szakember, kb. 97%-ban férfiak uralják ezeket a kreatív területeket.”

Orvosból pedig több a nő. Komolyan a zenei stúdió szakember és a programozó a mérce ? Ezek a legértelmesebb foglalkozások ? Azért van kevesebb női programozó, mérnök, stb., mert a nagy részüket nem ezek a témák érdeklik.

2023. szept. 23. 18:46
 13/50 anonim ***** válasza:
53%

Az általad referált idézet nem állít ilyet, hogy ezáltal kevésbé intelligensek lennének a nők.Ez a te véleményed.

A tanulmányban azt is írják, hogy a kis és nagy fejű férfiak agytérfogata közt pont úgy megtalálható ez a méretbeli különbség, mint a férfiak és nők viszonyában.

Tehát ha már ragaszkodsz ehhez véleményedhez(mert a tanulmány még csak utalni sem utalt ilyesmire), akkor szerinted egy férfinél nagyobb fejű nő az okosabb?Mert vannak kistermetű férfiak és nagytermetű nők is.

2023. szept. 23. 18:50
 14/50 anonim ***** válasza:
66%

Azok a területek ahol éppen a nők vannak többségben, soft sciencenek számítanak. Amikor átveszik a vezetést a férfiak, akkor lesz elismert,jol fizetett és nehéznek tartott a terület. Ez volt a számítástechnikával is; kezdetben abszolút női szakma volt, és annyira is tartották, míg a természettudományok/szociológia, azok bezzeg értékes, presztízst adó tudományok voltak, tele férfiakkal!! Aztán fordult a nemek aránya, és fordult a megítélés is. Ha holnap minden nő eldöntené hogy pl mérnök lesz, akkor ~50 év múlva az lenne a soft science.

[link]

Abban a 11% extra agytérfogatban nincs nektek más csak ego és istenkompexus.

2023. szept. 23. 18:55
 15/50 anonim ***** válasza:
0%
12: igen, azok a legértelmesebb foglalkozások, és a legtöbb nő nem ér fel ezekhez a szakmákhoz. Ez tény.
2023. szept. 23. 19:11
 16/50 anonim ***** válasza:
3%

És mi bizonyítja, hogy kisebb az agyuk?

Ugyanazon faj egyedei között mért lenne ilyen különbség?

Ugyan azok a gének. Ha ez igaz, akkor jogos lenne olyan emberek kijelentése, akiket most nem nevezek meg.

Azt állítod, hogy genetikailag kisebb agyuk van.

2023. szept. 23. 19:26
 17/50 A kérdező kommentje:

Nem. Nem az én véleményem. Valahol írtam ilyet? Hogy így gondolom? Utaltam erre? Sehol. Ellekezője. A véleményeteket akartam tudni erről mit gondoltok. Eleve nézd meg a kérdés leírást. Magam idézem "én nem állítok semmit csak amit lehoz a portál", az meg az alacsonyabb intelligencáit nem hozza le, csak az agy térfogatát.

Az, hogy megkérdezem hogy ez kapcsolatban van-e az intelligenciával, köze sincs ahhoz, hogy én azt állítom mint tény. Ne akarj ellenem uszítani vagy nem tudom micélod ezzel, de ne kamuzzál 13.

2023. szept. 23. 19:26
 18/50 anonim ***** válasza:
76%
Ha így van, az befolyásolja az intelligenciát.
2023. szept. 23. 19:27
 19/50 anonim ***** válasza:
7%
Mért lenne egy faj egyedein belül ilyen testi különbség?
2023. szept. 23. 19:29
 20/50 anonim ***** válasza:
70%
Viszont magasságban is van különbség, akkor ebben is lennie kell.
2023. szept. 23. 19:34
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!