A nőknek kisebb az agytérfogatuk ezáltal kisebb az intelligenciájuk? Forrás szerint lehozva.
A sciencedirect lehozza hogy "Women's brains are about 11% smaller than men's, in proportion to their body size"
Tudom, hogy ez vitás dolog, én nem állítok semmit csak amit lehoz a portál. Lehet nem esik szó arról, hogy mi meg ki így meg úgy vélekedik, hogy kevésbé intelligensek, vagy sem, vagy intelligensebbek, de a lehetetlent is meg kell próbálni.
Mit gondoltok erről a bizonyítékról?
A két nemiség változataitól független és az ismeretségi kör sem mindegy. Ez egy hülyeség. Az már helyesebb kifejezés ha azt mondjuk más területen jobbak a nők, mint a férfiak, és vice versa.
Volt egy lány, aki matematikai géniusz volt, sorra nyerte a matek versenyeket, programozóként kezdett el dolgozni, de rájött, ez nem az ő világa, inkább gyerekekkel, virágokkal, természettel kezdett el foglalkozni.
Szóval ne unatkozz ennyire.
Férfiként írom vagyok.
Nem. Én intelligens nőnek tartom magam, vannak nálam intelligensebb férfiak, és természetesen kevésbé intelligensek is.
Ez a helyzet akkor volt, amikor nem engedték a nõket egyetemre járni, tanulni. Ha nem fejlesztik magukat, akkor természetes, hogy alább maradnak. Ismerek ilyen nõket, akik nem tartják fontosnak a tanulást, csak hogy legyen férj, aki eltartja õket. Ezeket a háziasszonyokat kevésbé tartják intelligensnek, mint az élettársaikat.
De normálisan olyan helyeken, ahol férfi-nõ számára fontos a karrier, ott nincs különbség, mert mindkét nemnek fontos, hogy képezze magát.
Háát.. ha ezen múlna...
Van egy csomó olyan ember akitől tuti intelligensebb mondjuk egy csimpánz. Csak nézz meg egy két c-t.
Ha az agy nagysága és az intelligencia között lenne korreláció, akkor az elefántok/bálnák lennének a legintelligensebb faj.
A férfiak pedig nem intelligensebbek,csak dominánsabbak a hormonaik miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!