Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az egyetemi tanárok (professzo...

Az egyetemi tanárok (professzorok) csak egy valamihez értenek nagyon, vagy a szélesebb általános felkészültségük, tudásuk, szakmai műveltségük is jellemzően (vagy elvárhatóan) nagyobb, mint a kevésbé sikeres kollégáiké?

Figyelt kérdés
ma 00:44
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Is-is, mindkettőre láttam már példát
ma 01:43
 2/9 anonim ***** válasza:
13%
Én leginkább azt látom, hogy ami le van írva, azt nagyon értik, de igazán semmihez értenek a gyakorlatban.
ma 03:55
 3/9 anonim válasza:
9%

Inkább : se.

Aki érti teszi, aki nem az tanítja

ma 07:42
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Az elsővel értek egyet, tehát az akadémiai szférában is megtalálható mindenféle állatfajta - még a legszélsőségesebb esetek is, melyek képesek jól meglapulni!
ma 08:32
 5/9 anonim ***** válasza:
72%

Ez előző igaz, azonban ez az állatfajta általánosan létezik és szeret meglapulni és kaszálni. Lehetőleg a másét.

Egyébként minden esetben válasszuk ketté a tudományt az emberi tartástól. Szélsőséges példaként megemlítem, Mengele jó szakember volt - és tömeggyilkos a legrosszabb fajtából.

Ami a tudományt illeti, az erősen hierarchikus. Tehát egy területen csak úgy lehet magasra jutni, ha ahhoz a tudáshoz közvetlenül szükségesben szélesebb körben elég magas, és így lefelé. Ami at jelenti, a legalsó szintű tudásnak meglehetősen szélesnek kell lennie, különben nem jut sehol a csúcsra. Ez itt és most nem igaz, ahol az előre jutást nem a szakma, hanem a tudatlan politika (politikus) határozza meg.

ma 13:03
 6/9 anonim ***** válasza:
84%

Amennyire látom, inkább a szűk, de mély jártasság jellemző rájuk.

A polihisztorok kora rég lejárt, egy sikeres akadémiai pályafutáshoz rengeteg-rengeteg energiát bele kell feccölni a szakterületedbe, értelemszerűen kevésbé marad időd és energiád, hogy más területeken fejlődj és képezd magad.

ma 13:27
 7/9 anonim ***** válasza:
46%
Hát nálunk volt 1-2 tanársegéd,aki egy valamihez biztosan nagyon értett, de annak nem sok köze volt a tananyaghoz.
ma 15:28
 8/9 anonim ***** válasza:
52%

"Ez előző igaz, azonban ez az állatfajta általánosan létezik és szeret meglapulni és kaszálni. Lehetőleg a másét."

Aki kaszálni akar, az eleve nem tanári pályában gondolkodik.

ma 16:03
 9/9 anonim ***** válasza:
54%
#2 vagyok. Kiegészítem a válaszomat. Akiket láttam és tényleges szakértelmet tudtak felmutatni és nem csak elméleti, idealizált dolgokat számolgatni, azok egyike sem egyetemi oktató volt, hanem óraadó, akiknek vagy sok tíz év ipari tapasztalat volt a háta mögött vagy oktatás mellett is az iparban dolgoztak. De a kérdés nem erről szólt, hanem az egyetemi oktatókról. Az ő életpályájuk teljesen más.
ma 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!