Szerintetek nem ijesztő, hogy ennyire terjed a robottechnológia?
Tévében láttam, hogy már egyes országokban léteznek 100 százalékig robotok által működtetett raktárak, gyárak, üzemek.
Páldául a Heinz gyárban is csak robotok vannak! Van ott egy gép is, ami a tojást feltöri és külön választja a fehérjét a sárgájától! De, mindent gép csinál ott!
Volt egy raktár is, ahol robotok szedték ki az árut, robotok is csomagolták be. Sőt! A targoncák is mind robotok voltak!
Meg Olaszországban is létezik már olyan étterem, ahol robot pincérek vannak. Ez azét ijesztő, nem?!
Nyilván, a vezérigazgatóknak, tulajdonosoknak jó, mert egy robotnak nincsenek igényei: nem eszik, nem iszik, nem megy szabadságra, 0 - 24 - ben dolgoztatható, hiszen nem i fárad el! A járulékokról, fizetésről már ne is beszéljünk! Egy robotnak nem kell kell fizetést adni!
Az IT - soknak meg az egyéb informatikai szakembereknek ez jó, mert sokkal nagyobb lesz a piacul, mint most. Viszont, az a kétségbe ejtő, hogy előbb - utóbb minden betanított munkát vagy egyszerűbb szakmunkát robotok fognak elvégezni. De, az emberiség nő! Egyre több az ember, viszont így idővel rengeteg szakma fog megszűnni, ami munkanélküliséghez, háborúkhoz fog vezetni!
A munkásembereknek, gyári munkásoknak, betanított munkásoknak ez nagyon nagy baj lesz! Tehát, az egyszerű embereknek, akik nem értenek a számítógépekhez, csak ahhoz sz egyszerű munkához, amit csinálnak.
#76: Kábé erre gondolok én is.
Lévén itt azért mondjuk 100 éves, több generáció alatti változásról beszélünk, a társadalmi önszabályozás ki fogja alakítani az optimális módot a mozgásban tartásra.
Semmi köpködés.
Nagyon nagy szerepe van a nevelésnek.
Téged munkára neveltek, ez a természeted része lett.
Egy olyan generáció, amelyik csak VAN - és szerepe nincs - ehhez is alkalmazkodik.
Olvastad ezt?
"100 éves, több generáció alatti változásról beszélünk, a társadalmi önszabályozás ki fogja alakítani az optimális módot a mozgásban tartásra."
Lehetséges.
Nyilván létezik rá megoldás - csak én nem bízom benne, hogy ez jól fog működni.
Azt 100%-nak tartom, hogy unatkozó, dologtalan tömegeket senki sem fog eltartani soha.
Születhet rá pozitív, negatív vagy spontán megoldás is. Utóbbi a rombolást jelenti, mindkét oldalról.
A negatív meg a majomház.
"Semmi köpködés."
A turkálással összerakva eléggé annak tűnt, de ha félreértettem, akkor leplet rá.
"Nagyon nagy szerepe van a nevelésnek.
Téged munkára neveltek, ez a természeted része lett."
Ez biztos, hogy így van. Én speciel úgy nőttem fel, hogy amit kiadok a kezemből, azt ne kelljen szégyellnem, tehát vagy rendesen csináld, vagy sehogy.
De most is rengetegen vannak, akiknek a munka csak elviselt kényszer, nem azért csinálják, mert erre nevelték, hanem mert vagy ez vagy az éhkopp (vagy a lopás). És bizonyennek megfelelően tessék-lássék csinálják.
Na ezek nagyrészt abban a szent minutumban tojni fognak bele, amint nem lesz muszáj.
De egy részük simán váltani fog olyanra, amit szívesen csinál.
Remélhetően éppen a robotosításnak hála az utálós melók nagy része nem is fog már létezni.
"Egy olyan generáció, amelyik csak VAN - és szerepe nincs - ehhez is alkalmazkodik."
Nem merném tippelni az arányokat, mennyi ember fog alapjövedelemből léhűteni.
Szerintem ez nem jellemzően az a kreatív réteg, akik a fejlődést igazán mozgatják.
A holnap megoldásai a ma jelenségeiből nőnek ki.
Jelenleg pl. a munkaképes lakosság fele dolgozik "normális" munkahelyen.
De közülük sokan a tüdejüket kiköpik.
Meg lehetne ezt úgy is oldani, hogy sokkal több embert vennének fel, 4 vagy 6 órás munkaidőben.
Ez ugye a segélyek problémáját is megoldaná.
Valami miatt mégsem csinálják ezt nagy tömegben - méghozzá a cégek és az állam KÖZÖS, RÖVID TÁVÚ érdeke az, hogy ez ne így legyen.
Hosszú távon más lenne a helyzet, de arra ki tervez?
Tehát, ezek után én továbbra is esélytelennek tartom azt, hogy valaha is széles tömegek munka nélkül éljenek legális életet. Egyszerűen a dolgok nem errefelé mozognak.
"Lehetséges.
Nyilván létezik rá megoldás - csak én nem bízom benne, hogy ez jól fog működni."
Én optimistább vagyok.
"Azt 100%-nak tartom, hogy unatkozó, dologtalan tömegeket senki sem fog eltartani soha."
Remélhetőleg a láblógatók nem lesznek sokkal többen annál, akiknek a robotizálás révén alapból nem lesz szükség a betanított csimpánz szintű munkájára.
És még ezek közül is sokról kiderülhet, hogy ott van bennük a kreativitás máshoz, csak sosem jutott hozzá.
De azért tutira lesz lakója a majomháznak is.
"Meg lehetne ezt úgy is oldani, hogy sokkal több embert vennének fel, 4 vagy 6 órás munkaidőben.
Ez ugye a segélyek problémáját is megoldaná.
Valami miatt mégsem csinálják ezt nagy tömegben"
Persze, hiszen az embereknek kell reális fizu, a munkáltatónak meg reális bevétel.
A 4-6 órás foglakoztatás ma még mindkettőt hazavágja.
Bár átmenetet most is lehetne produkálni.
Mondjuk egy olyan konstrukcióban, hogy a régen nem dolgozó TB-kitartottakat csökkentett TB és adóteherrel alkalmazhatnák cégek és ezzel kicsit jobb bért kaphatnának, mint amit alapból ez a részmunkaidő jelent.
Ez csak azoknak megoldás, akik dolgoznának is.
A TB-parazitáknak nem.
Arra az alapjövedelemig nincs megoldás.
A környezetterhelés miatt mindenképp csökkenteni kellene a termelést, az automatizálás is rengeteg munkaerőt fog felszabadítani.
Miért kell mindenképpen munkahely mindenkinek?
Egyébként én nagyon szorítok a 4-6 órás munkanapoknak is. Nyilván nem a mai gazdasági berendezkedés mellett lehetne megvalósítani máról holnapra.
Amúgy fura, hogy sok ember unatkozna munka nélkül.
Nekem pont az jut eszembe a robotokról, hogy de jó, nem/kevésbé kell a modernkori rabszolgaság.
Mondjuk én Aspergeres vagyok, tehát ilyen téren totál másképp működöm, tanulnom kell az embereket.
Viszont ha nekem azt mondanák, hogy holnaptól itt van annyi pénz, amiből a szükségleteid azért meglennének, itt a kiskerted, két kutya, egy konyha, sőt, mivel minimum a mai színvonalról beszélünk, internet is, munkahelyen dolgoznod pedig nem kell, én lennék a legboldogabb ember a világon.
58
Épp az a trend, hogy egyre komplexebb állapotterekre próbálnak AI megoldásokat alkalmazni, nemhogy korlátoznák.
Sandbox..
Mikor manapság is azt csinálják a tech cégek, hogy a teljes internetre ráeresztik az ágenseket? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!