Az evolúciócionistáknak van igazuk az egyedfejlődést és az evulúciót illetően? (a többi lent)
Miért nem fogadják el az emberek hogy az evolúcióra nincs bizonyíték?
Akik elfogadják azoknak rossz hírem van, mert ez nem egy olyan dolog, amit az határoz meg, hogy pl. milyen a kedvünk, nem az a fontos, hogy tetszik-e, avagy sem.
Gyakran hallom, még szakértőktől is, hogy "nem voltunk ott", így nehezen vagy egyáltalán nem bizonyítható.
Miért nem fejlődünk tovább? ez a folyamat már leállt?
Az emberi és állati evolúció ha vólt is egykor mára leállt.
Több tudós is bizonyította kutyákon hogy az evulúció mára nem játszik semmi szerepet sz életükben,ezért az leált vagy nem is volt,csak egyedfejlődés magában.
Ha már itt tartunk, nem értem, hogy evolucionisták, miért nem kapnak nagyobb szerepet a tudományos szaklapokban,talán a tudományos elit titkol valamit.
Azt titkolja hogy az evulúció egy hamis dolog és az evolúciónistáknak van igazuk?
A kulturált és normális válaszaikat előre is köszönöm.
D.v.
Ilyen alapvetést nem tud, aztán behazudta a korábbi kérdésnél a tudományos pályafutást.
WTF. Ez óriási égés.
Nem fogják megérteni, ki kell emelni a lényeget:
"The meaning of the term scientific theory (often contracted to theory for brevity) as used in the disciplines of science is significantly different from the common vernacular usage of theory.[4][Note 1] In everyday speech, theory can imply an explanation that represents an unsubstantiated and speculative guess,[4] whereas in science it describes an explanation that has been tested and widely accepted as valid. These different usages are comparable to the opposing usages of prediction in science versus common speech, where it denotes a mere hope."
Na most akkor komolyabban vennél, ha bevallanám, hogy 6 éve dolgozok kutatóként? Összesen 4 kutatócsoportban dolgoztam már egyetem alatt és után a PhD alatt - pénzért -, amíg nem találtam meg az aktuális munkát félig ipari, műszeres vonalon.
Én nem értem mi a jó abban, hogy trollkodsz. Mert valamelyik sántít. Amennyiben valóban bármelyik tudományterületen dolgoztál, 100% hogy ismerned kellett volna a tudományos elmélet fogalmát.
Ha pedig trollkodsz, és nem vagy ostoba... mi az a perverzió, amiért megéri valakinek szétrombolni jóhiszemű emberek idejét, és közösségét? Vagy azt élvezed hogy tesztelheted anoním módon a tűröképességünket? Micsoda beteg lelkület volna az ilyen. Inkább szeretném elhinni, hogy szimplán csak ostoba vagy, és nem érted a tudományos módszer alapjait sem. Inkább ez legyen...
Szerintem némileg egész jól össze is fogják ezek a mindenkinél is mindenben is okosabb kaliberű emberkék a valóban tudományos gondolkodású embereket.
Én pl kifejezetten szerettem benne lenni itt néhány ezo-károsulttal szembeni vitában a tudomány topic "nagy öregjeivel" karöltve.
Baromi sokat tanultam tőlük is, meg merem kockáztatni hogy néhány régi nicknév vezetett rá a valóban tudományos igényű forráselemzésre, és rengeteg ismeretet az ő válaszaikból szedtem fel.
szóval a tudós közösség némileg kicsit "külső nyomásra" is képes összébb zárni, és megbecsülni a másikban az értelmet.
Hisz láthatja, hogy a közösségen kívül mi van...
"És a jövőben is megteszem, ha tízszer nem megy be nektek, akkor tízszer, ha százszor nem megy be, akkor százszor."
Hát ez inkább hangzik vérpisálós erőlködésnek, mint délutáni laza kikapcsolódásnak...
> Miért nem fogadják el az emberek hogy az evolúcióra nincs bizonyíték?
Mert van rá. Hogy mi számít bizonyítéknak az érdekes kérdés, de maradjunk annyiban, hogy az evolúció az egyetlen konzisztenst, tudományos módszertannak megfelelő modell jelenleg.
> Akik elfogadják azoknak rossz hírem van, mert ez nem egy olyan dolog, amit az határoz meg, hogy pl. milyen a kedvünk, nem az a fontos, hogy tetszik-e, avagy sem.
Így van, vagy így lenne helyes. Az evolúció is, meg minden más alternatíva is olyan, hogy van, aki azért tagadja, mert nem tetszik neki. Van, aki azért fogadja el, mert tetszik neki. Van, aki elfogadja, mert racionálisnak tartja, függetlenül attól, hogy tetszik-e neki, vagy sem. Van, aki nem fogadja el, mert irracionálisnak tartja, függetlenül attól, hogy tetszik-e neki, vagy sem. Az előző kettőből a racionális gondolkodás hiányzik.
> Gyakran hallom, még szakértőktől is, hogy "nem voltunk ott", így nehezen vagy egyáltalán nem bizonyítható.
Szakértőktől aligha. A szakértő azért tisztában van a tudományos módszertan mibenlétével, hogy mit jelent modellt alkotni, pl. tisztában van azzal, hogy ha egy mérés, megfigyelés nem is végezhető el, de a mai is észlelhető, megfigyelhető jelenségekből extrapolálható, és maga a következtetés reprodukálható.
> Miért nem fejlődünk tovább? ez a folyamat már leállt?
Nem állt le. Viszont nem fejlődünk a szó hétköznapi értelmében. A fejlődés szóban benne van a jobbá válás is, mint jelentéstartalom. Az evolúcióban nincs fejlődés. Változás van.
> Az emberi és állati evolúció ha vólt is egykor mára leállt.
Nem állt le. Ezt egyrészt kísérletek sokasága bizonyítja, másrészt ki is használjuk, mikor az evolúcióban mi szabályozzuk, hogy milyen tulajdonságok vezetnek jobb túlélési esélyhez (lásd: állat- és növénynemesítés), harmadrészt a káros hatásait is szenvedjük (pl. kórokozók új mutációi).
> Több tudós is bizonyította kutyákon hogy az evulúció mára nem játszik semmi szerepet sz életükben,ezért az leált vagy nem is volt,csak egyedfejlődés magában.
Kíváncsi lennék a forrásra, meg a kutatási eredmény visszhangjára. Csak az érdekesség kedvéért, mert ez ellentmond számtalan különböző kutatási eredménynek.
> Ha már itt tartunk, nem értem, hogy evolucionisták, miért nem kapnak nagyobb szerepet a tudományos szaklapokban,talán a tudományos elit titkol valamit.
Nem tudom ezt értelmezni ezt a mondatot. Tudományos szaklapokban számos evolúcióval kapcsolatos kutatási eredmény megjelenik. A tudomány nem titkol el semmit, de a tudományosságnak vannak kritériumai. Lásd: [link] . Ami ennek nem felel meg, azt – az eredményétől függetlenül – nem fogja megjelentetni egy szaklap. Ami megfelel ennek – az eredményétől függetlenül – az meg meg fog jelenni.
"Tanuljatok, és szerénységet is tanuljatok.
És a tudás iránti alázatot is meg kellene tanulnotok."
LOOOOL
Mintha Sztálin beszélne a bizalom és a megbocsáltás erényességéről XD
Leghitelesebb attól hallani a tudományos alázatról, aki az elmúlt 150 év tudományos közösségét cakkumpakk hülyézi, agyalágyultozza, meg illeti minden olyan szépséges jelzővel, ami nem épp az alázatról tesz tanubizonyságot.
Na mindegy, nem te vagy az első és sajna nem az utolsó monomániás, aki a belső bajait itt éli ki.
De amúgy imitálhatjuk még a tudományos vita látszatát (ami már az első 10 hozzászólás során szörnyethalt, hála Már-ki kolléga jótékony majmozásának, és senkizésének).
Itt van egy egész szép, hosszadalmas, részletekbe menő magyar nyelvű összefoglalója az evolúciónak.
Körülbelül 10 éves könyv, úgyhogy még tekinthető abszolút helytállónak a tartalma, tankönyvként is tökéletes ha az ember evolúciós, genetikás, vagy embriológiás tárgyra készül.
Szóval hajrá kreások, lehet szemezgetni ebből a 150 év alatt összegyült "hazugság kupacból".
Szóljatok ha találtatok valamit.
Amúgy egyik kedvenc tanárom (csak egy tárgyat tartott nekünk, abból is csak 3 órát de imádtam) dr. Boldogkői Zsolt molekuláris biológus fog részt venni holnap (azaz ma, 30-án) egy vitában Budapesten teremtés-tudomány témakörben.
"Eltemette-e a tudomány Istent" (ha jól emlékszem ez a címe).
YouTube-on fenn lesz szerintem már fél órával a vita után.
Aki nagyon ráér, és nagyon szeretné sokadjára hallani a naprakész kutatók véleményét evo témakörben, az hallgassa meg. (Feltehetőleg evolúció, és kozmológia lesz a két fő témakör a vitán, mint ahogy az lenni szokott kreacionista vitapartnerekkel szemben).
Aztán legalább lehet majd név szerint szidni a professzor urat kreás oldalról. Az jól láthatóan megy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!