Szerinted a magyar fehérbőrű lakosságnak eredeti hajszín szerint milyen a százalékos megoszlása? Tehát: Barna, fekete, szőke, vörös százalékosan?

Úgy 80% a barna valamilyen árnyalata. Ami feketének néz ki messziről, az is sok esetben sötét barna közelebbről megnézve. Illetve a szőke haj esetében is nehéz meghatározni, hogy pontosan milyen árnyalattól számít valódi szőkének és nem pedig szőkésbarnának. Ha 80% barna, akkor a valódi fekete és a valódi szőke is olyan 8-8%, az igazi vörös pedig 4% körüli.
Leggyakoribb árnyalat az a seszínű/egérszínű árnyalata a barnának.
Igen, ami fekete messziről, azt feketének számítanám, amolyan nyárifekete, meg hasonlók. Volt kutyám, amelyiknek a fekete szőre nyáron helyenként vörösesbarnává vált :)
Valóban nehéz néha az árnyalatokat megállapítani, én a barnásszőkét szőkének számítom, a szőkésbarnát barnának, attól függően, hogy több szőkét, vagy több barnát látok a színben. Nyilván ebben van szubjektivitás...
Jé, azt hittem a kicsit sötétebb középbarna a leggyakoribb.
Azon gondolkodtam a szőke vagy a fekete gyakoribb, tehát egyforma:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!