Miért nem kaphatom meg az ACE-gátlót, ha fehérbőrű vagyok?
A betegtájékoztató valahogy úgy szól, hogy különösen a fekete bőrű személyeknél magasabb az angioödéma kockázata, akkor engem miért nem engednek hozzájutni az életmentő vérnyomáscsökkentőhöz? Miért az alternatíváját kapom?
(Kötekedőknek: a kérdés nem rasszista, hanem tény: [link]
az előző link végére került egy zárójel, ami elérhetetlenné teszi a cikket, itt a jó link
Szerintem bízd rá, mit ad. Kérdezz rá az okára, nem támadólag. Hogy szeretnéd tudni, miért azt adja, miért nem a másikat. Kérd meg,hogy magyarázza el számodra is érthetően.
Ha ebben nem partner (és nem azért, mert éppen rossz napja van), akkor menj el szakorvoshoz, kérj tőle másodvéleményt.
Számomra érthető, miért preferálják az orvosok: az adherencia, vagyis a terápiahűség ezen szereknél a legmagasabb, vagyis a legkisebb az esély, hogy a beteg a kezelést egy mellékhatás miatt megszakítja.
Viszont én nem tankönyv vagyok, hanem élő ember, aki tisztában van az ACE-gátlók esetleges mellékhatásaival, valamint a mortalitásra nézve messze magasabb védő szerepével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!