Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az evolúciócionistáknak van...

Az evolúciócionistáknak van igazuk az egyedfejlődést és az evulúciót illetően? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Miért nem fogadják el az emberek hogy az evolúcióra nincs bizonyíték?

Akik elfogadják azoknak rossz hírem van, mert ez nem egy olyan dolog, amit az határoz meg, hogy pl. milyen a kedvünk, nem az a fontos, hogy tetszik-e, avagy sem.

Gyakran hallom, még szakértőktől is, hogy "nem voltunk ott", így nehezen vagy egyáltalán nem bizonyítható.

Miért nem fejlődünk tovább? ez a folyamat már leállt?

Az emberi és állati evolúció ha vólt is egykor mára leállt.

Több tudós is bizonyította kutyákon hogy az evulúció mára nem játszik semmi szerepet sz életükben,ezért az leált vagy nem is volt,csak egyedfejlődés magában.

Ha már itt tartunk, nem értem, hogy evolucionisták, miért nem kapnak nagyobb szerepet a tudományos szaklapokban,talán a tudományos elit titkol valamit.

Azt titkolja hogy az evulúció egy hamis dolog és az evolúciónistáknak van igazuk?

A kulturált és normális válaszaikat előre is köszönöm.

D.v.

2020. jan. 29. 23:49
 91/131 Pombe ***** válasza:
100%

#70: "Evolúció nincs"

Na! Ez a trollkodás.

Válasz: De van!

Ez is az.

De nem azzá teszem ezzel:

[link]

Még mindig ez van: "Evolúció a laborban"

Öreg!

A szemünk láttára!

Mit tudsz, vagy mit lehet ezen tagadni???

Ez egy kutya, a hatalmas farkaskutyából!

[link]

Hogy lett ez, ha nincs evolúció?

De lényegtelen: már ez az egy origós példa igazolja, hogy a szemünk láttára változtatja az életformákat az evolúció.

És hiába rendezel itt hisztériarohamokat, a tények akkor is tények.

De ne szőrözzünk tovább!

Akkor a kért bizonyítékok még tömegével, de ez is csak a jéghegy csúcsa (Cerevisiae néven itt leírtam néhány példát, és mások is - csak két oldal):

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

Van evolúció! De még mennyire hogy van! És simán kimutatható ahogy minket is változtat. Pl. a koponyaméretünk a középkoriakhoz képest is már változott....stb.

Néhány nemrégiben kaialkult emberi változás...

[link]

stbstb.

2020. febr. 1. 00:16
 92/131 Pombe ***** válasza:
94%

Már-ki

"de Darwin-majomnak tartod magad, jó egészséget és fáramászást hozzá."

Köszi!

Te beteg vagy.

:D

Nem érted, te Vén Csataló, hogy engem egy cseppet se zavar, hogy a majmokból lettünk? Csak a te beteges agyad képzeli úgy, hogy mások emiatt feszengenek.

Fogd már vissza magad! Mit tombolsz itt, és minek?

Mi van abban a videóban, ami annyira megragadott téged?

Nem fogok itt egy agyatlan kreacionista mozit végignézni... Ha akarod, emelj ki belőle valamit. Kész baromság az egész. Egy özönvíznél, ami 40 nap alatt játszódott le, minden élőlény be lenne zsúfolva egy közel 10 cm-es földrétegbe a szárazföldön, és mivel most volt nem régen, alig lenne egy két méter mélyen, vagy annyira se az egész cucc.

2020. febr. 1. 00:27
 93/131 Pombe ***** válasza:
93%

#82: "Pombe(r?) egy megrögzött tudományfasiszta,aki nem vele az ellene."

A fenéket!

Csak legyenek érveid. Tényeket mutass fel. Ennyi az egész.

#90: "71% hát nem érted, mi az evolúciót bíráltuk és mondjuk hogy nem evolúció révén jött létre az ember mai formájában és nem általánosan a tudományt bíráljuk. Mint mindenben van valami jó, van valami rossz."

Az nem bírálat, hogy felhergeled magad, és üvöltözöl! Nincs evolúció, és kész!

De van! És kész.

Ez van fosszilisan:

Gyönyörűen összerakható az összes fosszília a kezdetektől pont úgy, ahogy az ember kialakulását szokták kirajzolni. Majomszerű, félmajomszerű, emberszerű, emberesebb, ember.

Tökéletes telitalálat. És a rétegekben az időben ezek szépen követik egymást, vagyis a majomszerű a legrégebbi rétegben..stbstb

Több száz leleten keresztül követhető szájbarágósan ahogy az ember kialakul. Itt a koponyaméretek növekedése a leletek alapján az idő változásában:

[link]

Összefoglalva nagyobb léptékben:

[link]

Itt vannak a fontosabb leletek:

[link]

Még egy közepesen értelmes kezdő paleontológus egyetemi hallgató is ki tudja rakni ebből az ember kialakulását.

Nézd! Koma! Én nem akarlak idegesíteni, csak tudod ezek a dolgok vannak. Megtapogathatóak, és sajnos tökéletesen alátámasztják az evolúció elvét. Tudod, ezek a lények éltek egykor és mindenképpen magyarázatra szorul a kivagyiságuk. Sajnos azzal nem tudok mit kezdeni, hogy habzó szájjal nem veszel tudomást ezekről.

Ez a különbség közöttünk. Én mindig alátámasztok, autentikus oldalakra hivatkozok, te meg csak kiírod magadból az álomképeidet a #69-ben is:

Már-ki: "Kérdésedre még egyszer a válasz, a tudatkutatás, amit például svájci központtal irányítanak különböző országokban, itt hazánkban is, ott tart, hogy megkérdőjelezi az evolúciós fejlődést nagy léptékben, a tudat létrejöttét nem véletlenek és evolúciós folyamatok eredményének tartja. Jelenleg már nincs egyértelmű állásfoglalás a tudat eredetére vonatkozóan."

Ez így semmi más mint egy szimpla mese, és amúgy az is. Én meg akkor erre leírom, hogy a svájci központban határozottan alátámasztották, hogy az evolválás útján alakult az emberi tudat.

Már csak azért is tudom, hogy az egészet kiszoptad az ujjadból, mert szakértő oldal ilyen baromságot nem fog írni, hogy az evolválás kompletten véletlenszerű folyamat lenne, és hogy az emberi tudat véletlenszerűségből alakult.

2020. febr. 1. 00:57
 94/131 anonim ***** válasza:
Ennyi hülyét egyrakáson...
2020. febr. 1. 01:02
 95/131 Pombe ***** válasza:
93%

@Kérdező

#100: "A helyesírás fontos,aki ezt nem tudja nem tanult ember."

Komolyan?

Mondjuk a "hamis" szót sikerült többször is helyesen leírnod, ami nagyon dicséretes. Csak hát ezen kívül túl sok más szóval nem kápráztattál el minket, így nehéz lenne véleményt mondani a helyesírási képességeidről...

Talán javasolnám, hogy egy kérdés kiírásakor legalább az evolúció szót igyekezzünk leírni rendesen, és nem háromszor is evulúció-t írni. Az evolucionizmust is össze vissza írtad, ami azért a kérdés kiíráskor szvsz. eléggé gáz. Arról már nem is beszélve, hogy olyan evolucionisták, amikről írsz, csak a te fantáziádban léteznek, ahogy arra már mások is felhívták a figyelmet itt.

[link]

Ilyen van, de ez társadalomtudományi kategória.

És írod:

"Ha már itt tartunk, nem értem, hogy evolucionisták, miért nem kapnak nagyobb szerepet a tudományos szaklapokban,talán a tudományos elit titkol valamit."

A legrangosabb tudományos folyóirat a Nature.

Pl. beírod a keresőbe, hogy "Nature evolution"

927 000 000 találatot kapsz. Na, most én neked ebből annyi bizonyítékot tudnék ide bemásolni az evolúcióra, hogy attól az összes kreacionistát megütné a guta.

És akkor nem beszéltem a PNAS-ról, a Scientific American-szről, a Science News-ról.. stbstb

Már régóta próbálkoztok ezzel a másik ujjból szopott hazudozással, hogy csökkenne az érdeklődés az evolúció tudománya irányt:

[link]

Itt pl. a 4. pontban olvashatsz erről a már dög unalmas kitalációtokról.

2020. febr. 1. 01:24
 96/131 Pombe ***** válasza:
100%

Már-ki - és végül...

Írod (#99): "Menjél szépen vedd be a nyugtatót Pombe és társaival, kitomboljátok magatokat a természettudpomány lapon, egymásnak nagy igazakat adtok és nyugszik a beteg.

Ezt te is tedd meg szépen. Bár engem szórakoztatsz az erőlködéseiddel."

Hm.

Tényleg nekünk kellene a nyugtatót beszedni? Habzik a szád, elképesztő gyűlöletet táplálsz irányunkba... Miért???

Mi bajod van? Kiírtatok egy kérdést az evolúcióról! Ez egy természettudományi kérdés, ami a tények mentén megvitatható. Bemutatom, és megcáfolod, ha tudod. A "hamis" beírások önmagukban nyilván nem azok.

Nézd! Ti írtatok ki egy természettudományi kérdést, és nem akartok itt látni szakértői, autentikus válaszokat???

Mért akarjátok, hogy elmenjünk? Mi bajotok van velünk? Kit vártatok ide, ha nem minket? Ha nem akartok ezzel foglalkozni, akkor nem írjátok ki, és kész!

Az a provokáció, ha kiírjátok, hogy hülyeség az evolúció, és mi meg erre azt mondjuk, hogy ezért és azért nem? Elromlik otthon a TV-d, és kihívsz egy TV szerelőt, majd elküldöd a francba, ha elkezdi a problémát megszakérteni?

Én nem provokálok, csak bemutatom, hogy szerintem miért 100%, hogy van evolúció. A ti felhívásotokra reagálva!

Na, de hogy megint örömet szerezzek neked, te Vén Csataló, mutatok neked még egy Darwin majmocskát.

[link]

Sőt! Egy még jobbat is:

[link]

Ez egy kislány nem is akármilyen farokkal. Csigolyák vannak benne, ráadásul mozgatni is tudja, pont mint egy Darwin majmocska.

[link]

Itt még számos állati jegy kialakulására találsz példát az emberen, plusz bizonyított makroevolúciós minták kialakulása is terítékre kerül.

Most mi a helyzet szerinted azzal a Darwin majmocska-kislánnyal? Működött az evolúció, és ezen a kislányon kialakult magától egy új farok? Vagy esetleg egy kisebb genetikai hiba miatt a bennünk valójában mindig is létező majomfarok képletről a fojtás "leszakadt"?

Hát, tudod inkább az utóbbi. És van ilyen néha...

Szóval rossz hírem van Vén Csataló! Bizony ott bujkál benned is az a majomfarok, nem csak a kislányban, meg a többiben...

2020. febr. 1. 02:02
 97/131 anonim ***** válasza:
5%

Kedves Darwin-majmok, így Pombe is, visszakanyarodunk eme magasröptű agyatlanságotok során egy eredeti vitaponthoz: az evolúzerciótokhoz.

Amennyiben a tudomány megelégedne azzal a vizsgálódásával, hogy minden változik, a változásokhoz az élőlények alkalmazkodnak, ezáltal genetikai módosulások is létrejönnek egy egyeden belül is, az önmagában helytálló lenne.

Azonban eszetlenségetekkel ettől a lényegtől eltértünk, mert láttam hogy indulatból próbáltok érvelni, és hagytam az elmebeteg őrületetek kibontakozását Evolúzer istenetek, aki alkotta vala az embert elhatalmasodni rajtatok.

Jó mulatság volt. Türelmetlen, fiatal papírszagú gyerekek vagytok, ennyi az egész.

Az evolúció egy már létrehozott entitásnál természetesen folyamatosan alakul, mint ahogyan mint említettem a csillagászat is használja a csillagok fejlődésére az evolúció szót, mert azt a biológiai nem sajátíthatja ki.

Agyatlankáim én arról beszéltem, hogy a nem élő, nem a jelenben megfigyelt evolúciós folyamatok alátámasztása egyre kevésbé egzakt, egyre inkább hipotériseken alapul, ahogyan visszafelé haladunk a már nem is oly távoli múltban.

Tehát, utoljára szájba rágósan megpróbálom a Darwin-majom koponyátokban lévő némi neuronhálózatot aktiválni, hogy nem az evolúció ma és a legutóbbi évtizedekben jelen élő szervezetek változásait kérdőjeleztem meg soha, hanem azt a visszafelé következtetést, ami az élet kialakulását, a különböző élőlények egyre magasabb rendű élőlényekké válását jelentené evolúció útján.

És most ne azzal a dogmával jöjjetek hogy mi az evolúció szó jelentése, lényege, stb., mert ez egy axióma, hanem próbáljátok meg felfogni, hogy azok a bizonyítéknak nevezett fejlődési szakaszok nem kellően elegendő és minőségileg is elégséges leletanyagra támaszkodik, hogy ne lehetne megtámadni az egész elméletet. Nem a jelenleg folyó evolúció elméletét, hanem az százmillió évek, milliárd évek alatti törzsfejlődés egymásból való következőségét.

Van a tudományban olyan állapot, amikor kijelenti a szakember,hogy nem tudja, maga a tudomány nem tart ott, hogy válasz lenne. A problémát mindenki látja, hipotézisek vannak, de egzakt válasz nincs. Ez rengeteg van szinte minden tudományágban. Ezzel nincs is gond. Kutatni kell.

Azonban vannak olyan területek, amikre a tudomány megnyugtató válaszokat akar. Mivel valahogyan oktatni is kell, illetve más szempontok is vannak. Ez néha a tudomány kényszere valami miatt - ami nem a tudósok hibája és nyomás alatt teszik -, hogy mindenképpen meg kell válaszolni valamit.

Arról beszéltem hogy nem egyértelműen alátámasztható az evolúció évmilliárdok alatti fejlődést kiváltó folyamata.

Mondom, utoljára próbállak komolyan venni benneteket Darwin-majmocskák, nincs elegendő és elegendően alátámasztott bizonyíték erre.

Ls most hozhattok nyolcmillió linket, stb., ismerem a tudomány hivatalos álláspontját, kár rugóznotok rajta.

Ha ötszáz oldalt írtok is erről, akkor ugyanannyit írok arról hogy téveszme.

Alternatíva?

Az istenhívők teremtő istenben hisznek, nem lehetett bebizonyítani hogy nem létezik, ha be lehetett volna, akkor már régen meg lehetett volna szüntetni a vallásokat.

Hogy én nem hiszek egyik vallásos dogmában sem, az még nem jelenti azt hogy nekimennék a hívőknek, hogy nincs igazuk. Emiatt is alacsony még a vitához a kultúrális szintetek, mindent támadtok gondolkodás nélkül, nem figyeltek oda a logikai résekre, nem beszélve a szerencsétlen indulataitokról.

Ha nem evolúció és nem egy teremtő isten (ugye van egy olyan ellenérv is isten létezésére, hogy őt is teremtenie kellett valaminek vagy valakinek, és akkor elindul egy fraktális soha véget nem érő sorozat, minden teremtő fölött van még egy teremtő, de ez az érvrendszer sem bizonyítja egzakt módon hogy nincs), akkor mi a harmadik alternatíva?

Ugye van a tágabb értelembe vett kreacionizmusnak egy olyan ága, amelyik főleg a Mátrix filmek óta fogta meg az emberek fantáziáját, Hawking sem zárta ki, Penrose jelenleg is dolgozik egy ebben a témában indult projecten, az egészet pedig Elon Musk, a Tesla cég tulajdonosa jelentette ki, hogy virtuális valóságban élünk.

Ami ma az emberiség birtokában álló technológiákat jelenti, az emberiséggel közölt adatok alapján e kérdésben vagy az az állásfoglalás hogy nem igaz, vagy az hogy kutatják, vagy az hogy tagadják.

Jelenleg egzakt válasz sem az evolúció által létrejött intelligenciára, sem az isten általi teremtésre, sem a virtuális valóságra a hivatalos állásfoglalások szerint nincs egzakt válasz.

Kérdezzetek meg egy iráni atomtudóst, létezik-e Allah? Ha egy siíta muszlimmal vitatkoznátok ezen, lehet hogy így névtelenül sem élnétek pár évnél tovább, mert akire egyszer kimondják a muszlimok a halálos ítéletet, azt bárki muszlim a világon végrehajthatja.

És akkor nem létezik iráni tudomány? Ők materialisták?

Gyerekek, jószándékúlag mondom, mer nem akarlak tovább kiröhögni benneteket a már említett baráti körömmel, tanuljatok meg először gondolkodni logikusan, aztán átlátni hogy nem csak a saját nézete lehet igaz az embernek, aztán nem kell jehova tanúi módjára a saját álláspontot hirdetni, mint ahogyan ti teszitek. Ti még a tudomány Jehova Tanúi vagytok, tűzzel-vassal hirdetitek, amihez nem értetek, de hisztek benne.

És ahhoz is intelligencia kellene, hogy felfogjátok ez a levél nem ellenetek szól, hanem esélyt ad hogy megtanuljatok nyitottan gondolkodni.

Nem kell megköszönni hogy segítettem. Talán valamelyikőtöknek ez eszébe jut tíz húsz, harminc év múlva, amikor a szellemi szintetek és tapasztatotok eljut arra a szintre hogy érdemben tudjatok vitatkozni.

Általában ilyenkor az intelligencia hiányban szenvedők röhögni szoktak. Sok egyetemi hallgatóval hozott össze a sors évtizedek alatt, és mindig kevés volt az igazán értelmes ember a felsőoktatásban. Ez nem azt jelenti hogy nem értettek előbb-utóbb a szakterületükhöz, de iparosok maradtak. Semmi kreativitás, amit megtanultak, az tökéletesen ment, azon felül semmi.

Nálatok ezt érzem. Ha személyesen külön--külön elbeszélgetnék veletek, belátnátok egy-két dolgot. Nem az én igazamat, hanem a hiányosságaitokat.

És ha ez a levelem is céltábla lesz, az nem engem minősít, hanem titeket. Nem kívánom hogy itt nyilvánosan felfogjátok az összes mondatot amit leírtam, mert azt fiatal agyatok nem bírná elviselni, nektek mindenáron győznötök kell. Én még évekig játszadozhattok az agyatokkal, mert úgy haraptok rá mindenre, mint Pavlov kutyája.

Attól függetlenül tehát, hogy nekem van egy ismeretem arról hogy hogyan működött minden, attól független én nem mondom egzakt módon egyik hipotézisre sem hogy igaz, mert nincs rá bizonyíték. Hogy én mit tudok az meg nem tartozik senkire, ide pláne nem.

Talán felfogtátok, mert már annyira agyonírtam, hogy ennél jobban egy tíz éves gyereknek sem lehet szájba rágni.

Már-ki

2020. febr. 1. 02:47
 98/131 anonim ***** válasza:
6%

Jó éjt, majd elolvasom mire jutottatok. Sok sikert.

Már-ki

2020. febr. 1. 02:49
 99/131 anonim ***** válasza:
95%
Látom nagyon el vagy tévedve tudományos berkekben, szóval a végletekig leegyszerűsítve egyetlen kérdést támasztanék feléd. Ha elfogadod hogy valami ma működik, akkor milyen alapon próbálod letagadni, hogy tegnap, tavaly, egymillió éve is pont ugyanígy működött volna?
2020. febr. 1. 03:56
 100/131 anonim ***** válasza:
96%

Pontosan. A mostani fajok genetikai elemzésével és a morfológiával együtt is mindig ugyan oda jutunk. Kivétel nélkül.

Ez pontosan olyan mint a gravitáció tudományos elmélete. Ha 1000x feldobod az almát, és mindig leesik egy megadott pályán... és ezt rajtad kívül megteszi még 1000 ember még 1000x és mindig ugyan úgy le fog esni... akkor gyanús, hogy az elmélet helyes.

Persze kivételes esetek mindig vannak, elgurul, látszólag másik pályán esik, elfújja a szél, fénysebességhez közeledve, vagy kvantum szinten finomítani kell stb... de az iránya egyfelé mutat kizárólagosan itt a Földön.

Az evolúcióval is ez a helyzet, az hogy pár láncszem hiányzik, illetve az ősi kihalt fajok taxonómiája DNS vizsgálat hiányában kihívást rejt... még a nagy kép állandó.

Mi a hit? Mi az elvakult hívőség?

Az amikor azt mondod az egész csak kitaláció, mert nem tetszik az eredmény... és elkezdesz hinni valami alternatív valóságban. Pl az hogy az egészet valami isteni lény bázispár pontossággal extrapolálta a múltba, és létrehozta a ma élő fajokat úgy hogy kvázi minden bizonyíték tökéletesen az evolúciót támogassa. Vagy az egész csak egy szimuláció T=0 időtől kezdve. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy Isten vagy Mátrix.

Ez is egy állítás. Márpedig a tudományban mindig az állítás megfogalmazójának kell bizonyítékot hozni! Nem a többieknek cáfolgatni bármilyen kitalált baromság létezését. Pl a Harry Potter univerzum szerintem igaz. Ki bizonyítja be az ellenkezőjét?

Tehát nincs olyan, hogy valamit elvből nem fogadsz el, mert nem tetszik majd kitalálsz rá egy kreás alternatívát, zéró bizonyítékkal. Ezt csak az amőbaagyú fanatikus hívők hiszik... mert még a normális értelmiségi keresztények is tisztában vannak az evolúcióval és a fajok eredetével is. Érdekes még ők is totálisan össze tudják egyeztetni a hitüket az evolúció tényével.

2020. febr. 1. 11:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!