Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Érdemes vitát folytatni...

Érdemes vitát folytatni olyanokkal, akik tagadják a legalapvetőbb biológiai tényeket, abban a reményben, jobb útra vezessük őket?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok:

- akik tagadják a makroevolúciót, és nem fogadják el, hogy a fajok egymásból fejlődtek ki (neoprotestánsok).

- Akik tagadják azt, hogy a biológiában csak két nem van. Szerintük nem igaz, hogy csak férfi és nő van biológiai szemszögből sem. (LMBTQ)

- Akik tagadják azt, hogy az ember mindenevő, szerintük a fogazatból az következik, hogy az embernek csak növényi eredetű táplálék való (vegánok)

Akik tagadják a holdraszállást, szerintük csak megrendezték az amerikaiak egy stúdióban (konteósok).

Mit gondoltok?

ma 07:25
A kérdező szavazást indított:
Igen, érdemes.
Talán.
Nem kell velük vitázni.
8 szavazat
 1/7 A kérdező kommentje:

Közben látomn hogy elírtam a kérdést, mert a holdraszállás nem biológiai tény, az az űrkutatáshoz kapcsolódik.

De a lény: olyan csoportokról van szó, akik valamilyen tudományos tényt tagadnak.

ma 07:28
 2/7 anonim ***** válasza:
60%

Eléggé keversz sok mindent, méghozzá minden értelmes ok nélkül.

Mivel biológus vagyok, ezért csak egy megállapításodat akarom helyretenni, mivel amit állítasz, az egyáltalán nem heyltálló.

Az ember mindenevö - EZ TÉNY! De a mindenevö NEM AZT jelenti, hogy mindent KELL ennie, hanem hogy mindent KÉPES MEGEMÉSZTENI!

A ragadozók a növényeket jóformán semennyire nem képesek hasznosítani, sok esetben legfeljebb hashajtóként müködnek.

A növényevök nem tudják az állati fehérjéket hasznosítani, mivel az emésztörendszerük a növényi sejtek emésztéséhez szükséges speciálos bélflórával rendelkeznek, ezek viszont az állati eretü élelmiszerekre nem hatnak.

A mindenevök képesek mindkét élelmiszercsoportot hasznosítani, de NINCS SZÜKSÉGÜK mindkettöre, képesek csak növényi vagy csak állati táplálékot is hasznosítani.

Ezek biológiai TÉNYYEK, erröl csak olyanok vitatkoznak, akiknek nincs meg a szükséges alapismeretük.

ma 08:06
 3/7 A kérdező kommentje:
A mindenevőn én sem azt értettem, hogy mindent meg kell ennie. Azt értettem, amit leírtam.
ma 08:42
 4/7 Mojjo ***** válasza:
89%
Attól függ, mi a vita célja. Ha a vitapartnered meggyőzése, akkor nem. Ha más odatévedő érdeklődő olvasók tájékoztatása, akkor talán. Ha szellemi onanizáció, akkor mindenképpen.
ma 08:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkivel érdemes. Pl lapos Földesekkel is
ma 09:41
 6/7 Psycho ***** válasza:

Mojjo adta eddig a legjobb választ.

+1 szempont, ami kapcsolódik is az ő válaszához: mennyire befogadó a vitapartner?

Ha totálisan bigott, teljesen lezárt, mindenféle érv, tény, bizonyíték élből lepattan (önmagában sokatmondó), akkor tökéletesen felesleges.

Ha olyan, akinek van valamiféle "alulsütött", kiforratlan, alakulófélben lévő véleménye, de egyébként kíváncsi és nyitott a fejlődésre/tanulásra, akkor igen, van. Ritka, kihalófélben lévő állatfaj, de létezik ilyen is :)

ma 10:19
 7/7 anonim ***** válasza:
" Ha szellemi onanizáció, akkor mindenképpen." Rég röhögtem ilyen jót, köszi.
ma 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!