Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Létre lehetne hozni olyan...

Létre lehetne hozni olyan robotot, amelynek valódi öntudata és érzelmei vannak?

Figyelt kérdés
És szó szerint úgy él mint mi, ugyanúgy felfogja a dolgokat. ha nem, mi az akadálya ennek? Ugyanezt a természet hogyan rakhatta össze húsból, vérből, és szövetekből? Fémeknél miért nem lehetséges ez?
2017. jan. 1. 22:28
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

"Tehát valahonnan energiát kap az univerzumunk."

Nem. Hol olvastad ezt?

2017. jan. 3. 14:21
 32/53 Wadmalac ***** válasza:

"Tehát valahonnan energiát kap az univerzumunk."

Nem, nem kap, legalábbis nem tudunk ilyenről. Miből jött ez a következtetés?

2017. jan. 3. 14:21
 33/53 A kérdező kommentje:
Hát onnan, hogy nem zárt rendszer. Akkor nyilván valahol anyag vagy energiaáramlás van.
2017. jan. 3. 15:49
 34/53 A kérdező kommentje:

"Ámde az energiamegmaradás nem igaz a tágulás miatt (izolált rendszerben csökken az energia)."

Na. És csökken az energia? Nem. tehát izolált. Nem. tehát energiaáramlás van. Tehát valahonnan "szökik ide" az energia.

2017. jan. 3. 15:50
 35/53 A kérdező kommentje:

Rosszul írtam:

Tehát izolált? Nem. (a kérdőjelet nem írtam oda)

2017. jan. 3. 15:51
 36/53 anonim ***** válasza:
6%

"A termodinamika csak a zárt rendszerben történő entrópia csökkenést tiltja, lokálisan, nyílt rendszerben az entrópia csökkenhet."

Ez nem igaz! Az összentrópia sohasem csökkenhet. Spontán folyamatok végbemenetele mindig csak növelheti az entrópiát, és nem fordítva. Mai tudásunk szerint egyedül az élőlények képesek csökkenteni egy kisebb rendszerben az entrópiát, annak árán, hogy ezzel az entrópiacsökkentéssel az egész Univerzum összentrópiáját azonban növelik.

"Az élőlények nyílt rendszert alkotnak, ahol a napból származó energiát használják entrópiájuk csökkentésére, miközben a teljes rendszer entrópiája nő."

Jó, akkor ezek szerint a Nap energiája elegendő egy rendszer entrópiacsökkentéséhez. Kiteszek a Napra egy téglakupacot. Ha csökkentené a Napsugárzás az entrópiát, a téglakupac elkezdene rendezettebbé, falakká összeállni, majd a falak házzá alakulni. Ahogyan ezt feltételezed az élőlényekről, hogy a sejtek a Napsugárzás hatására szövetekké rendezettebb állapotba állnak, majd a szövetek még rendezettebb szervezetet alkotnak. Ugyan, édes kevés a Nap energiája ahhoz, hogy az élőlények kialakuljanak maguktól, ahogyan az is, hogy a téglakupac a Nap energiájának hatására házzá álljon össze.

És mindenben meg akartok cáfolni, akármit írok, fogadjunk ebbe a szövegbe is bele fogtok kötni. Olyanokat írtok, hogy a Világegyetem nyílt rendszer (ott voltatok? Be tudjátok bizonyítani, hogy nem zárt?), meg hogy az energiamegmaradás NEM MINDIG ÉRVÉNYES, akkor mégis mi értelmük a fizikai törvényeknek, ha NEM MINDIG ÉRVÉNYESEK???

A könyvet amit ajánlottam azzal a szöveggel utasítottad vissza, hogy az ember aki közreműködött a könyv elkészülésében, informatikus. NA ÉS?? Egy ember, csak egy szakterülethez/tudományághoz érthet? Nem! Ezért vannak olyan tanárok, hogy mondjuk biológia-és történelemszakosak, vagy ének-és irodalom.

Pontosan ezért nincs értelme ennek a vitának! Te elkötelezted magadat arra, hogy márpedig nincs Isten, én meg fordítva gondolom, úgyhogy most nem veszem a fáradságot, hogy még több és több hosszú monológot írjak Isten léte mellett, (pedig tudnék még írni, és lenne is mit) mert olyan válaszokat is írsz, amik azért vannak csak, hogy beleköthess, abba amit eddig leírtam, úgy, hogy az nem bizonyított.

De akkor most cseréljünk szerepet! Te írsz Isten létezése ellen, én pedig elolvasom, és válaszolok (amint tudok, nekem is van jobb dolgom, mint a GYK-en írogatni).

Próbálj érveket gyűjteni, miért nem létezik Isten?!

2017. jan. 3. 16:46
 37/53 anonim ***** válasza:

"miért nem tekinthető zárt rendszernek?

Valószínűleg a tágulás miatt."

Attól még, hogy tágul a Világegyetem (ami szintén nem 100%, csak eléggé valószínű), attól kell nyíltnak lennie? Ez milyen következtetés?

A gravitációs-paradoxonra azt írtad, hogy nem igaz! Olvasd el ezt! [link]

A cikk alátámasztja, amit ezzel kapcsolatban leírtam.

2017. jan. 3. 17:09
 38/53 anonim ***** válasza:
71%

"Az összentrópia sohasem csökkenhet. Spontán folyamatok végbemenetele mindig csak növelheti az entrópiát, "

Ha a következő bekezdésben rájöttél, hogy ez ostobaság, akkor miért nem törölted ki az egész bekezdést? Hiszen nyilvánvalóan nem igaz.

"Mai tudásunk szerint egyedül az élőlények képesek csökkenteni egy kisebb rendszerben az entrópiát"

Még egy ostobaság. A kristályosodás is egy lokális entrópiacsökkenést eredményező folyamat. Azért történik meg mégis, mert a kristály képződésekor felszabaduló hő szét disszipálva az össz entrópiát növeli. De csomó ilyen van különben.

"Ha csökkentené a Napsugárzás az entrópiát, a téglakupac elkezdene rendezettebbé, falakká összeállni"

Ostobaság természetesen. [link]

"akkor mégis mi értelmük a fizikai törvényeknek, ha NEM MINDIG ÉRVÉNYESEK?"

Mai tudásunk szerint a fizikai törvények mindig érvényesek. A megmaradási elv pedig nem törvény. De figyu, a keresztény törvények változása téged nem zavar egy cseppet sem? Az valóban változik, mégpedig elég gyorsan.

"NA ÉS?? Egy ember, csak egy szakterülethez/tudományághoz érthet? "

Kellő mélységben nem érthet hozzá, ha nem műveli azt a tudományterületet hivatásszerűen. Tanárokra való hivatkozás meg egyenesen vicc kategória. Elmész tanárszakra akármiből tanár leszel 3 év alatt. Ahhoz, hogy komoly tudóssá válj évtizedek munkája kell.

"Te elkötelezted magadat arra, hogy márpedig nincs Isten"

Engem isten léte egy cseppet sem érdekel, ezért érvelni sem fogok ellene. Az érdekel, hogy te ostobaságokkal szennyezed a digitális környezetet.

"hogy még több és több hosszú monológot írjak Isten léte mellett"

Mikor veszed észre, hogy senkinek sem kellenek a hosszú monológjaid? Egy db. bizonyíték kellene. Egy fránya bizonyíték. Mondjuk Gábriel arkangyal lángoló pallossal a kossuth téren. Addig az egész csak télapómese.

2017. jan. 3. 17:41
 39/53 anonim ***** válasza:

Szóval bizonyíték kell neked. Méghozzá olyan, amit senki nem von kétségbe, teljesen nyilvánvalóvá teszi azt, hogy Isten létezik. A baj csak az, hogy ilyen bizonyítékot elég nagy eséllyel soha nem fogsz kapni! Istennek nem az a célja, hogy minden ember tudja, hogy ő létezik, mert az már nem hit! Persze van kivétel; egy-két embernek egy angyala megjelenik álmában, látomásban, esetleg megmutatja nekik a mennyországot. De van egy teljesen más jelentkezési forma, ez már gyakoribb; Van, hogy egy "belső hang" ad utasítást, ezt nem hallod, csak érzed mit kéne tenned.

Emberek beszámolói szerint, amikor klínikai halált haltak, akkor egy gyönyörű helyre kerültek, ahol lények vették őket körül (angyalok),és azt mondogatták; még nincs itt az ideje (a biológiai teljes halálnak), vissza kell menned! És az orvosoknak sikerült visszahozniuk az életbe ezeket az embereket. Mások arról számoltak be, hogy egy fényes alagutat követtek látván Jézust az alagút végén.

Mi emberi lények nem láthatjuk fizikailag Istent, mert ő jó és bűntelen, mi pedig mindig követünk el bűnöket. Ádám és Éva eleinte bűntelen volt, Istennel együtt békességben éltek.

A fény hiánya a sötétség, a meleg hiánya a hideg, Isten hiánya pedig a bűn. A világban azért történik ilyen sok rossz dolog (lopás, ölés, csalás) , mert ott Isten hiánya mutatkozik meg. Miért van szerinted lelkiismeret furdalásunk, ha rosszat teszünk? Ezt tudományosan nem tudod megmagyarázni, az evolúciónak a lelkiismeret furdalás hátrányt jelent. Egyszer, amikor majd meghalunk, számon lesznek kérve rajtunk a cselekedeteink. Ez nem az én dolgom, és nem másé, hogy ítélkezzek rajtad, mert mondjuk nem érdekel téged Isten, mert majd ő a halál után úgyis "lerendezi" ezt veled.

Jézus létezése történelmileg bizonyított (fennmaradt írásokból, nyomokból tudjuk). Azt, hogy őt ki fogadja el megváltónak, azt mindenki maga dönti el, de számos csodát tett, amiért nem szerették egyesek, végül keresztre is feszítették. Azért jött a Földre, hogy az embereknek meg legyen a lehetőségük az örök életre. A Bibliában meg van írva, hogy Jézus még egyszer le fog jönni a Földre, de az már a Világvége lesz egyben.Sem a napot, sem az órát nem tudjuk, de jeleket adott, hogy mikor fog eljönni; Az utolsó időkben a Nap és a Hold elhomályosodik, háborúk fognak dúlni, az emberek olyanok lesznek majd, mint Noé idejében (gonoszak, hitetlenek)...

Ezek azért vannak beleírva a Bibliába, hogy az okosak felismerjék a jeleket, kicsit segítsék az embereket, de soha senki nem tudhatja a pontos időt.

Az Arkangyalos példád viszont nem lenne jó, ha megtörténne, mert: Az emberek között pánikot keltene, az egész hit a sajtó és média rabságába esne és ténnyé alakulna át. Egyesek azt hinnék, csak képzelegtek, míg mások teljesen megzavarodnának, egyszerűen káosz alakulna ki belőle.

Nem tudom, hogy hány betűt kell még leírnom. Nem tudom van e értelme még ennek a párbeszédnek. Szerintem fejezzük be.

2017. jan. 3. 18:49
 40/53 anonim ***** válasza:
71%

Nahát, pont ez az a blabla süketelés, amire semmi szükség a tudomány topicban.

"Istennek nem az a célja, hogy minden ember tudja, hogy ő létezik, mert az már nem hit!"

Hogy merészeled te, utolsó kis senki azt feltételezni, hogy akárcsak megközelítőleg tisztában lehetsz isten céljával? Hogy alacsonyíthatod le ennyire minden látható és láthatatlan teremtőjét?

"Szerintem fejezzük be."

Amen.

2017. jan. 3. 20:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!