Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ez a kérdés azoknak szól akik...

Ez a kérdés azoknak szól akik popzenét/dubsteppet hallgatnak. Mi a véleményetek a rockzenéről, metaról, metalcorról?

Figyelt kérdés
pl Askingról? http://www.youtube.com/watch?v=l7Fi8-7HRhc mindent írjatok le!!:)

2013. nov. 16. 23:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/88 anonim ***** válasza:
1%

Te miről beszélsz? Keress egy hibát abba, amit írtam, te nyelvtan zseni.

Miért kéne megvédenem azt a műfajt, amit szeretek? Én nem szeretem a rockot és annak összes fajtáját. Most ezen mit kellene túlragoznom. De azért azt vedd figyelembe, hogyha bemész egy fodrászhoz, elmész egy bevásárló központba miket hallasz.

De mégegyszer, a kérdés nem azoknak szólt, akik szeretik ezeket. De az én véleményem szerint összekeveritek a pop zene fogalmát Justin Bieber-el meg SP-vel. De miért pont pop? Ott van a rap is, aminek a szövege messze a legjobb, ha már valaki felhozta a szöveget. Na és akkor ott a disco. Annak is van sok fajtája. Van amelyiket annyira utálom mint a rockot. Ez a deep house, electro, progressive. Minek mondom úgyse tudjátok.

2013. nov. 17. 17:26
 12/88 anonim ***** válasza:
96%

Kedves "EzMelyikFaj?":

Még egy szót sem beszéltünk, nem is ismerjük egymást, de Te máris úgy beletaláltál a gondolatomba, hogy az hihetetlen. Ugyanis pont egyből azt kérdeztem magamtól az írásaid elolvasása után, hogy "Ez melyik faj (amibe tartozik)?".

Ugyanis embert ritkán látok ilyen besavanyodott, tudatlan, és elvakult adottságokkal. Kezdeném azzal, hogy nincs dallama a rock/metál számoknak, és folyton kiabálnak. Nem tudom, hogy néznek ki a füleid, de azt tudom, hogy széklábat faraghatnék belőlük, akkora botok. Ugyanis minden dalnak van ritmusa. Ez alól csak egy kivétel van, az pedig a "mai zenék" kategória. A kiabálásra pedig annyit, hogy eléggé szűk a látóköröd, mivel egyáltalán nem jellemző minden számra. Most a legaljasabb példával fogok jönni, aminek a neve instrumental. Aztán jöjjön a hangkikeverés, és a tehetség. Mit is mondjak, nem nézem ki belőled, hogy érdekel is Téged, mit hallgatsz. Rendben, szépre keverik a "pop"énekesek hangját. Ezzel be is ismerted, hogy alapból 90% körül van azon "énekesek" aránya, akiknek semmi hangjuk sincs a "pop"szakmában. Tény, a rock és metál énekeseknek nem lehet annyit javítani a hangjukon. De nem is kell, hisz nem az I'm a barby girl című számot éneklik, hanem egy sokkal mélyebb, és súlyosabb számot -mondjuk mint az Iron Man-. Ebben a műfajban erre van szükség, ez a megfelelő. Persze itt is vannak olyanok, akiknek nem szabad üveg közelében "énekelni", de ez megint csak nem általános. Aztán következzék a klasszikus "mulatóssal van egy szinten". Ez a kijelentés meg Veled van egy szinten. A mélygarázs legaljában. Látszik az írásodon, hogy divatból hallgatod a pop számokat, nem pedig hallásból, és érzésből. Ha így tennél, rájöhetnél, hogy nincs olyan, hogy egyik műfaj jobb a másiknál. Ugyanis mindenkinek más az ideális. Ha még élnek a nagyszüleid, kérdezd meg, Ők mit hallgatnak/hallgattak. Gondolom nem lövök mellé, ha azt mondom, hogy a Lady N, az Autózás a városban, a Se veled, se nélküled, vagy a Nótás kedvű volt az apám mind ismert cím számukra. Akkor most Ők is rossz zenét hallgatnak? Kétlem. Mind a pop, a rock, a metál, a múlatós, ária, de még a klasszikus számok/darabok is egy szinten vannak. Csak más a célközönség. Az egyszerű kérdésre pedig a válasz: Kérdezz meg pár embert. Nagyjából egyforma lesz az arány. Miért? Mert egyenlőek a műfajok. Mi szól a híresebb rádiókon? Ami épp divatos. Ebből élnek. Most a "pop" a divat. Miért ezek szólnak a bevásárlóközpontokban és egyéb helyeken? Agymosás. Ezen felül most képzeld el, hogy épp veszel egy szép ruhát. Te mit hallanál közben szívesebben? Azt, hogy az élet szép és jó, vagy azt, hogy ez a folyó sötétségbe burkolódzik? Na ugye... Ott a rap is. Igen, ott van. De az megint más műfaj.

Egyébként gondolom feltűnt, hogy idézőjelek közé írtam a pop szót majdnem mindenhol. Ez azért van, mert a pop ott kezdődik, hogy Michael Jackson. Én mielőtt kérdeznél, nem, nem szeretem külön egyik műfajt sem.

2013. nov. 17. 18:51
 13/88 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt azért kellene védened mert szidod a rockot és az azt kedvelőket de egyetlen épeszű magyarázatot sem tudsz felhozni hogy miért kellene nekünk szeretni pl a dupstepet vagy a popot. Nincs rá magyarázatot hogy az miért jo vagy miért jobb mint a rock és ha már "vitázunk" akkor ne csak mellébeszéljünk hanem szülessen valami értelmes magyarázat amit eltudok fogadni. Sokan vitáznak itt meg irnak hülyeségeket de értelmetlen dolgokat irogatnak ami nem hasznos a kérdezőnek. Én azért és akkor irok ide ha van véleményem ami esetleg segithet annak aki feltette a kérdést mert gondolom volt rá valami oka még akkor is ha a kérdés nem "nekünk" szól. bár szerintem itt nincs olyan hogy ennek szól vagy annak mindenki arra válaszol amire szeretne. És nem keverjük össze a pop zene fogalmát se SP-vel se senkivel de tény hogy ők is ehhez a stilushoz tartoznak és még sokan akik ilyen semmitmondo zenéket csinálnak. A rap-ről nemvolt szó eddig de igen,elismerem hogy szövegben ottvan és jónéhány kiemelkedő alakja van a stilusnak de zeneileg szintén nem lehet annyira isteniteni . A baj szerintem az hogy a hangszeres zene háttérbe szorult és a gépzene vett át mindent. És igen nyilván ezért szól mindenhol popzene mert erre van jobban igény ezt nem vitatom. A disconak meg lehet hogy vannak fajtái de egyikre sem mondanám azt hogy értékes vagy ha hallgatom akkor valami maradando élményt nyujt. egyszer menj el egy rock koncertre én meglátod mennyiben más a hangulata meg a felépitése az egésznek. de eztmeg hiába mondom te nem tudod ugye xD hamár mi is ilyen buták vagyunk hogy nem értünk az általad kedvelt stilusokhoz :DDD
2013. nov. 17. 18:58
 14/88 anonim ***** válasza:
17%

"Milyen jó, hogy elolvastátok a kérdést. ezek szerint a rockerek olvasni se tudnak."

Szerintem erre elég csak ránézni...

2013. nov. 17. 19:50
 15/88 A kérdező kommentje:
Én rocker vagyok egypk xd
2013. nov. 17. 19:50
 16/88 anonim ***** válasza:
0%

Ezzel azt mondtad el, hogy aki nem hallgat rockot az egy besavanyodott, tudatlan ember. Csak az a baj veletek, hogy én nem mondtam, de még csak nem is utaltam rá, hogy ennek a műfajnak milyen rajongói vannak. A nevem meg az ezotéria témakörre vonatkozik ugyanis ott szoktam hülyeségeket írni barátaimmal. De miért is írod hogy botok? Tudod... én más stílusokat is szeretek, de ezt nem. De miért kell így nekem esni, amiért nem szeretem ezt a műfajt!? Nekem egy ismerősöm se szereti, a szüleim discoba nőttek fel, én minden szombaton elmegyek barátaimmal bulizni. Hányszor kell még ismételni hogy felfogjátok, mindenkinek más a stílusa, mást szeret?! Én leírtam azt amit gondolol róla pont.

Nem ismétlem önmagam, nem fogom mondani, hogy az én általam kedvelt műfajok jobbak, mert MINDENKINEK MÁS A KEDVELTJE, ha még nem említettem volna. Nem megyek rock koncertre, mert ott nincsenek szép lányok. A volt sulim tele volt rockerekkel. Mindegyiknek fültágító, 5 pirszing csak a szájába, szakadt farmer. Azért ez mindennek a legalja. Ja és még nem is beszéltem a kartőjükről, a lógó övükről. Hát komolyan... ez szép? Annyit se ér, hogy ránézzek. Discoba járok lassan 7 éve, de ilyet még bent nem láttam (hála a dress code-nak)

Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak tetteted magat. Mi az, hogy erre elég csak ránézni?! Magyarul te nem olvasod el hanem csak nézed nézed hátha lesz belőle valami. Csak elolvastad, ha írsz rá...

2013. nov. 17. 20:45
 17/88 anonim ***** válasza:
100%
1:16 mekkora taslit kap a csávó!!!
2013. nov. 17. 21:08
 18/88 anonim ***** válasza:
100%
" Nem megyek koncertre mert nincsenek ott szép lányok" xD oké azthiszem itt fejezem be ezt a vitát mivel te akkora tévhitban élsz hogy olyat ritkán látni. Egyrészt azt hogy valaki rocker nem egyenlő azzal hogy fültágítója van vagy ahogy öltözködik. Vannak olyan rockerek is akik teljesen normálisan öltözködnek és mégis csak rockzenét hallgatnak szóval hülyeséget irtál megintcsak. Másrészt attól hogy valaki nem az adott társadalomtól elvártan öltözködik és nem majmolja a többieket meg nem rak ki mindent mint a csodás discos 14-15éves lányok akikről te beszélsz attól még lehet szép és értékes ember. Ja és elmondanám hogy bár énsem kedvelem a fültágitosokat meg akinek 5 piercingje van de a rockerség nemcsak egy stilus hanem egy életérzés és már régen is másképp öltözködtek a nagyobb rockerek mint a többiek, lásd guns n roses énekese. a rock egyik lényege a polgárpukkasztás,hogy szard le az elvárásokat és hogy ki mit gondol a lényeg hogy jol érezd magad és ez van akinek nem tetszik van aki pedig odavan érte és érti hogy mi ennek a lényege. de nem magyarázom ezt neked mivel ilyen értékrenddel valószinűleg sose fogod érteni szoval azt javaslom nézegesd tovább a discos "szép" lányokat. és igen mindenkinek megvan hogy mit szeret de szerintem meg az a legalja amit a discoban látni hamár igy emlitetted a dolgot mert az aztán tényleg szép látvány hogy a 14-15 évesek nagy része bedrogozva,szétcsuszva ugrál egy semmitérő zenére a fiatal lányok közül meg jopár már fél disconak megvolt egy este alatt ez aztán tényleg értékes és jo szivesen nézném énis xDDD ugyhogy ne vitázzunk ezen mert nemfogod megérteni amég megnem tapasztalod. egy koncerten bár van durvulás meg ivás de a rockerek figyelnek és vigyáznak egymásra és egy csoportnak mondhatóak. szoval erről ennyit:))
2013. nov. 18. 11:45
 19/88 anonim ***** válasza:
0%

#,,a rock egyik lényege a polgárpukkasztás,hogy szard le az elvárásokat és hogy ki mit gondol a lényeg hogy jol érezd magad"

-Ezért van annyi bolond ember az utcákon bandában

#,,de nem magyarázom ezt neked mivel ilyen értékrenddel valószinűleg sose fogod érteni"

-Én ugyanezt sugalltam finomabban. Csak nem bírod felfogni.

#,,de szerintem meg az a legalja amit a discoban látni hamár igy emlitetted a dolgot"

-Látom sokat jársz discoba :-D :-D 14-15 éveseket sehova se engednek be. Azok tanuljanak.

#,,szép látvány hogy a 14-15 évesek nagy része bedrogozva,szétcsuszva ugrál"

-Nem engedik be őket. A drogozást nem tudom honnan veszed még egy discoba se láttam betépve meg részegen senkit, ellenben a rock koncerttel, mert írtad, hogy ott van durvulás meg ivás. De az gondolom olyan (mivel van durva viselkedés), hogy nem egy korsó sört vagy egy kis Jägert ittak. #,,figyelnek és vigyáznak egymásra és egy csoportnak mondhatóak. szoval erről ennyit"

-Na igen, ezzel elmodtad a lényeget. EGYMÁSRA vigyáznak, mással nem törődnek. Az én sulimba ha csak köszöntél egynek azt mondta hogy balhét akarsz kis k..csög meg hasonlóak. De mindig mi voltunk a rosszak hogy discoba járunk, nem pedig a kocsmába lerészegedni. Csoportba vannak... de mást aki csak ismerkedne nem veszik semmibe. Ezért jobb a disco. Oda is csoportba megyünk, de mások is úgy jönnek és ha odamész egyhez, nem elküldenek, hanem ismerkednek, és nem úgy, hogy előtte letoltak 10 hordó sört. Megiszunk egy jó koktélt (ha van sex on the beach azt, mert az a kedvencem) közben beszélgetünk hogy honnan jönnek, milyen gyakran járnak ide stb.

Egy jó buliba többet beszélsz mint egész èvbe összesen. Sőt, ha jó társaságot fogsz ki (AKIK KULTÚRÁL MÓDON VISELKEDNEK MINDENFÉLE DURVA VISELKEDÉST MELLŐZVE) akkor garantált az este hangulata. Az, hogy milyen a zene erre nem térnék ki, mindenkinek más az ízlése, más műfajban érzi a ritmust (ha még nem mondtam volna elégszer). Szóval egyenlőre ennyi. Discokról ódákat mondhatnék melyik milyen mert már olyan sokba voltam (külföldön is).

2013. nov. 18. 13:09
 20/88 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy valaki máshogy él mint ahogy szeretnék nem jelenti azt hogy bolond!!! Persze vannak a rockot kedvelők közt is olyanok akik fanatikusak és tulzásba esnek de ne általánositsunk. Hát nemtudom hogy te milyen discoban jártál eddig de mamár simán kijátszák ezt a nem engedik be őket dolgot. Sőt!! igazad van nemsokat voltam életembe discoban nyilván nem véletlenül de nálam idősebbektől hallottam hogy manapság már nem szeretnek discoba járni mert a disco nagy része 18év alattiakbol áll akik igenis hogy drogoznak és részegebbek mint a felnőttek szoval erről vitatkozhatnánk de te biztos nagyon nyugis helyekre járhatsz xd A durvulás alatt pedig nem azt értettem hogy bebaszva fetreng mindenki hanem gondolok itt pl a pogóra és társaira de gondolom ezekről fogalmad sincs ugyhogy nemis magyarázom el xD és inkább igyanak meg néhány sört mint ezeket a kommersz szarokat már megne haragudj. Arrol meg megintcsak nincs fogalmam hogy te milyen suliba járhattál de én rengeteg rockert ismerek és folyamatosan ismerkedtem meg velük de egyikük sem volt ellenséges pedig az öltözködésem alapján nem tudhatták hogy rocker vagyok mert nem öltözködök úgy de érdekes módon mégis befogadtak. a Discoról meg csak annyit hogyha annyira befogadnak meg jofej mindenki akkor nemtudom mértvolt az a baleset amikor széttapostak nemtudom hány embert meg a tvben is sokkal többet hallani arról hogy discobalesetben halt meg ezmeg az a fiatal mint arrol hogy rock koncerten halt meg valaki. előfordul nyilván olyanis de egy koncerten ha elesel felsegitenek nem rádtaposnak meg otthagynak a sz*rban. de erről vitatkozhatunk itt órákig mert ugylátszik nagyon más értékrendet követünk.
2013. nov. 18. 13:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!