Lehet még a zenében (bármilyen műfajban) újat mutatni?
Egy csomó mostani dal igazából régi zenék felhasználásával készül, egy csomó sample régebbi dalokból van, illetve tudományos kutatások igazolják, hogy a zenék komplexitása csökkenő tendenciát mutat a 90-es évek óta.
Mostanában hiába kerestem új előadókat, valahogy egyik sem fogott meg igazán (főleg metál téren igaz ez), plusz sok újonnan megjelenő zenénél is az az érzésem támad, hogy ezt már hallottam korábban. Felvetődött bennem a gondolat, hogy talán közeledünk ahhoz a ponthoz, amikor egyszerűen már nem tud megújulni a zene.
Ti mit gondoltok erről?
Persze, hogy lehet. Sosem fogynak el a lehetőségek.
Az is újítás, amikor valaki újra felhasznál régi zenét. Valahol a musique concrélète is ez, mégis rengeteg benne a lehetőség. Egyébként sokan a könnyűzene leszűkült szabályjészletét követik, ezért tűnik hasonlónak, de ez olyan, minthogy sok blues dal nagyon hasonlít. És egyáltalán nem kötelező követni.
"Mostanában hiába kerestem új előadókat, valahogy egyik sem fogott meg igazán (főleg metál téren igaz ez), plusz sok újonnan megjelenő zenénél is az az érzésem támad, hogy ezt már hallottam korábban."
A rockvilágot nyugodtan felejtsd el, már így is egészen belesüllyedt az önismételgetés, nosztalgiázás, és az "inkább nem kéne erőltetni" útkeresés mocsarába, és várhatóan még tovább fog benne süllyedni, ahogy mind a zenészek, mind a közönség egyre ráncosabbak, a fiatalokat pedig (akik a megújulás motorjai) alig érdekli. A metál húzta a legtovább, de ott sem lehet semmi jelentős új irányzatot megnevezni már vagy 10-15 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!