A sárkány 3 feje?
"Maggy jóslata...egyszerűen nincs idő ilyenekre"
Ez azért érdekes, mert az 5. évadra már volt egy Maggy és egy fiatal Cersei casting. A kiszivárgott forgatókönyv szerint pedig a cold open pont a jóslat lesz. A flashback jelentre pedig az is ráerősít, hogy Charles Dance megerősítette, hogy visszajön a következő évadban.
+ Nem is olyan rég volt egy hír Spanyolországban egy forgatási helyszínről, ami kísértetiesen hasonlít a "tower of joy-ra".
Értesültem róla, de eddig semmi ilyen nem volt. Ha most lesz, akkor is csak egy rövidke jelenet róla...
Tywin tudod hogy tér vissza? Hullaként.
Nem vennék rá mérget, hogy csak hulla lesz. Gondolom ki fogják használni.
Igen, a flashback is ugyanolyan jelenet lesz, mint bármelyik másik.
- Ez az a teória, megtaláltam -
GRRM írt annó egy novellát Jégsárkány címen 1980-ban, amit asszem 2007-ben publikáltak ujra.
Sok a hasonlóság a Tűz és Jég dal-nak a sztorijához. Olyan kezdetleges, ''Béta verziójának'' tűnik.
Pár tény a sztoriból, angolul:
- Adara a főszereplő kiscsaj
- A hosszú tél alatt született/anyja meghalt a szülésben
- Halvány kék volt és jég hideg mikor megszületett(ilyen is maradt). Halványszőke haja van. Sose sír.
- A jégsárkány hozza a hideget, vagy a hideggel jön a sárkány (csak mint a Mások)
- Adara órákon keresztül feküdt a hóban, meg kesztyű nélkül játszott benne
- Apjának volt egy bátyja Hal, aki szintén sárkánylovas volt
- A tűzsárkányok nem bírták a hideget és délre repültek
- A jégsárkányok ritkák a sztoriban is
- Amikor jégsárkányt látnak, úgy értelmezik hogy hosszú telük lesz
- Adara születésekor egy jégsárkányt láttak repülni a Hold fényében
- Az emberek tüzeket gyújtanak hogy megpróbálják távoltartani a jégsárkányokat
- A jégsárkányokat nem lehet megszelídíteni, de Adara-nak sikerült
- A jégsárkány lehellete megölt 3 tűzsárkányt, amikor megérintette az egyiknek a szárnyát az megfagyott és egyből darabokra tört
- Ahol a jégsárkány leszállt a földre tavasz eljövetelének az idején, ott tél maradt
Adara a sárkánylovas benne, akinek az édesanyja meghalt a szülésben. Csak úgy mint Daenerys, Jon és Tyrion édesanyja. Jon 100% hogy Rhaegar fia. Tyrion-al kapcsolatban is eléggé erősödnek a teóriák.
Tehát szerintem a sárkány három feje egyértelműen a szülésben elhunyt anyákhoz köthető(Targaryen-eknél).
DAENERYS+JON+TYRION=KIRÁLYNÉ+KIRÁLY+KIRÁLY SEGÍTŐJE (és szerintem Tyrion megkapja majd Casterly Rock-ot is, Dany pedig szülésben fog meghalni ahogy megjósolták neki, és egy új sárkánynak ad életet)
Nem hiszem hogy a sorozatba véletlenül hozták volna össze szorosabbra úgymond Jon és Tyrion kapcsolatát és most Daenerys-el is találkozik minden bizonnyal.
Dany látomásában volt ugye egy növekvő kék virág a Fal-on(könyvben), a sorozatban pedig a Fal-at látja.
Tywin egyik legmeghatározóbb elszólása Tyrion-ról szerintem:
''mens laws give you the right to bare my name and display my colours since I cannot prove that you are not mine''
Azt mondja Tywin neki, hogy a törvények engedik Tyrion-nak, hogy viselje az ő nevét és családja színeit, mivel sehogy nem tudja bebizonyítani hogy nem az ő fia.
Jon és Dany lesz együtt Azor Ahai szerintem.
Daenerys már a jóslat egyik felét teljesítette azzal, hogy kikeltette a sárkányokat.(megkövesedett tojásokból/ ''stone dragons'')
Jon pedig a Fényhozót fogja ''életre kelteni''. (De az is eszembe jutott már hogy mivel zűrzavar van a Fal-nál, megérkeznek a Mások és az Őrség elveszti a csatát, a maradék elő elmenekül és a hullákat ott hagyják, majd ezáltal a Mások oldalán kel életre Jon mint Azor Ahai :D )
''Amikor a vörös csillag vérezni kezd és a sötétség leereszkedik Azor Ahai megszületik és életre kelti a kősárkányokat.''
Azonban a könyvben azt mondja Öreg Nan, hogy a vérző csillag egy dolgot jelent, sárkányokat. A sorozatban Osha mondja azt hiszem.
Amikor kikeltek a sárkányok nem ereszkedett le a sötétség.
Viszont most eléggé úgy áll a dolog hogy a sötétség közeledik, szinte már ott is van a Fal-nál(mivel a tél már megérkezett,tehát a Mások is jönni fognak vele) és hát Melisandre csak Jon-t látja ha kéri R'llor-t hogy mutassa neki Azor Ahai-t.
Mondjuk nem tudom mért van ott hogy ''angolul'' mikor magyarul van az egész. :D
Most tűnt fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!