Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯
 521/1181 anonim ***** válasza:
100%

Azt értem, hogy lapos szörnypofája van, de az csak az arca, nem? Attól még lehetne haja. Persze én is kopasznak képzelem el, de ez konkrétan nem volt leírva. És érdekelne, hogy mit szokott enni meg ilyenek. Neki is vannak normális emberi szükségletei?

A nyílt nappal kapcsolatban csak annyit, hogy szerintem nincs nagyon választásuk a szülőknek, muszáj elküldeniük a gyereket. Van varázsereje, és a mugli szülők nem tudják őket otthon tartani, visszatartani meg nem lehet, ezt Ariana esetéből tudjuk. És azt sem engedhetik, hogy egész életükben felügyelet nélkül varázsoljanak. Biztos nem szórtak rájuk konfúziós bűbájt, az szerintem egyébként is törvényellenes. Muglik jelenlétében nem nagyon szabad varázsolni.

Mógus és az egyszarvú érdekes kérdés, de biztos, hogy ő itta meg? Vagyis persze, biztos, mert Voldi nem tudott inni, és mondták is utólag, de amikor az erdőben voltak, azt mondták, hogy nagyon különös hangja volt neki. Mintha valmilyen ruha söpörne végig az avaron. De az nem emberi, vagyis Mógus úgy járt-kelt mint egy ember, akkor mért volt olyan furcsa hangja? Én amikor elször olvastam, azt hittem, hogy az csak Voldemort volt egyedül. Ja és Dumbi mondja a végén, hogy azért kellett innia a vérből, hogy utána ihasson az elixírből, mert negyon gyenge volt. Ezt fizikailag én sem tudom elképzelni, ha Mógus inna az elixírből, akkor Voldi egyszer csak kiugrana belőle, vagy mi? Mert ő maga nem tud inni. Mógus pedig meghalt, nem élt elátkozottan.

Voldemort hatalma több okból is rettentőbb lett. Az egyik Caramel töketlensége, a másik Dumbledore halála, a harmadik a puccs, amit a 7. részben hajtottak végre. Azt csak Siriusék mondták, hogy jobban állnak, de akkor még nem tudták, hogy mit hoz a jövő. Persze, ott volt Harry, de ő csak annyiban befolyásolta Voldi hatalmát, hogy a végén megölte, előtte nem sok mindent tudott tenni ellene.

Fűteni tűzzel szoktak, a kandallókban, a tanárok pedig a hálószobájukban alszanak, ami szerintem egybenyílik a dolgozójukkal, de nem biztos. Olvasd el a könyvet!

Voldemort véletlenül csinálta a 8. horcruxot, nem direct lőtt túl a célon.

Az mért baki, hogy “a továbbmozdulás a legerősebb mágikus számról véletlen”? Nincs ezzel semmi baj.

Harryre gondolom azért nem hatott a Cruciatus, mert olyan szuper önfeláldozó volt, hogy Voldemort már nem tudta így megalázni.

Az én kérdésem az, hogy Voldemort horcruxai hogyan működnek? Ha megöl egy embert, leszekad egy lélekdarab, amit vagy bezár egy tárgyba vagy nem. Ha nem akkor mi van? Idővel visszaforr, vagy ugyanűgy elveszik? Dumbledore azt mondta, hogy öt horcrux után már olyan labilis lett a lelke, hogy… De nem öt embert ölt meg, hanem sokkal többet, ebből én arra következtetek, hogy ha nem csinál belőle horcruxot, akkor nem veszik el, mert különben még gyengébb lenne a lelke. Akkor visszanő? Viszont a 6. rész végén azt is mondta, hogy Draco lelke még nem sérült súlyosan, tahát ha megölte volta Dumbit, akkor elveszett volna egy lélekdarabja? Vagy csak megsérül a lelke, mondjuk leesik, aztán visszanő, de nem tökéletesen. Persze, ha a saját mugli szememmel nézem, úgy logikus, hogy egy gyilkosság után a bűnbánatig hiányos marad a lélek, de ez sok mindennek ellentmond.

Várom a válaszokat! :)

2012. júl. 10. 21:15
 522/1181 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, arról volt is szó a könyvben, hogy a lélekdarabokat úgy lehet újra egyesíteni, ha megbánja bűneit, csak abba az illető bele is halhat.

Biztos írták a könyvben, csak nem emlékszem, de Voldi Naginit mikor tette horcruxá? És csak azután lett a házikedvence vagy előtte is az volt?

2012. júl. 10. 22:13
 523/1181 anonim ***** válasza:
100%

>> És érdekelne, hogy mit szokott enni meg ilyenek. Neki is vannak normális emberi szükségletei?

:DD Hát ennie mindenképp kell, de nem hiszem, hogy jut ideje ínyenckedni. Takarékon lehetnek a szükségletei. Volt már kérdés itt a gyakorin arról, hogy szereti-e a prököltet vagy csülköt vagy valami ilyesmit :D

>>A nyílt nappal kapcsolatban csak annyit, hogy szerintem nincs nagyon választásuk a szülőknek, muszáj elküldeniük a gyereket. Van varázsereje, és a mugli szülők nem tudják őket otthon tartani, visszatartani meg nem lehet, ezt Ariana esetéből tudjuk. És azt sem engedhetik, hogy egész életükben felügyelet nélkül varázsoljanak. Biztos nem szórtak rájuk konfúziós bűbájt, az szerintem egyébként is törvényellenes. Muglik jelenlétében nem nagyon szabad varázsolni.

Szerintem nagyon is van választási lehetőségük, elvégre a mágus család gyerekit sem kötelezi a törvény (ezt egy interjúból tudtuk meg).

Konfúziós bűbájt használt: Dumbledore az árvaházba, Hermione az őrző válogató, Ron a mugli jogsi vizsgán, Kingsley Mariettán, Harryék a Gringotts koboldon... szóval egyáltalán nem elképzelhetetlen.

>>Mógus és az egyszarvú érdekes kérdés, de biztos, hogy ő itta meg? Vagyis persze, biztos, mert Voldi nem tudott inni, és mondták is utólag, de amikor az erdőben voltak, azt mondták, hogy nagyon különös hangja volt neki. Mintha valamilyen ruha söpörne végig az avaron. De az nem emberi, vagyis Mógus úgy járt-kelt mint egy ember, akkor mért volt olyan furcsa hangja?

A ruha hangja a súrlódó talárszegélyé volt. Jól el kellett rejtőznie, hogy senki ne tudja kitalálni, hogy ő, Mógus, mászkál az erdőben éccaka.

Az elixír pedig baki, nem lett jól elmagyarázva.

>>Fűteni tűzzel szoktak, a kandallókban, a tanárok pedig a hálószobájukban alszanak, ami szerintem egybenyílik a dolgozójukkal, de nem biztos. Olvasd el a könyvet!

Na, én erre nem is válaszoltam, mert azt hittem, trollkodás áldozata lettem. :D

>>Voldemort véletlenül csinálta a 8. horcruxot, nem direct lőtt túl a célon. Az mért baki, hogy “a továbbmozdulás a legerősebb mágikus számról véletlen”? Nincs ezzel semmi baj.

De mert a 7 a legerősebb, a 8 már nem olyan erős. Ha nem is szándékosan tette, attól még túllőtt a célon (nem mindig szándékos ugyanis).

>>Harryre gondolom azért nem hatott a Cruciatus, mert olyan szuper önfeláldozó volt, hogy Voldemort már nem tudta így megalázni.

De itt hol az ok-okozat?

Leginkább arra gondolok, hogy a Pálca nem fordult jogos tulajdonosa ellen. De ez is erőltetett ahogy az önfeláldozás is. Szóval, én várok még valami jobb hihető magyarázatra, addig nem jól sikerült dolgok listáján marad.

>>Az én kérdésem az, hogy Voldemort horcruxai hogyan működnek? Ha megöl egy embert, leszekad egy lélekdarab, amit vagy bezár egy tárgyba vagy nem. Ha nem akkor mi van? Idővel visszaforr, vagy ugyanűgy elveszik? Dumbledore azt mondta, hogy öt horcrux után már olyan labilis lett a lelke, hogy… De nem öt embert ölt meg, hanem sokkal többet, ebből én arra következtetek, hogy ha nem csinál belőle horcruxot, akkor nem veszik el, mert különben még gyengébb lenne a lelke. Akkor visszanő? Viszont a 6. rész végén azt is mondta, hogy Draco lelke még nem sérült súlyosan, tehát ha megölte volta Dumbit, akkor elveszett volna egy lélekdarabja? Vagy csak megsérül a lelke, mondjuk leesik, aztán visszanő, de nem tökéletesen. Persze, ha a saját mugli szememmel nézem, úgy logikus, hogy egy gyilkosság után a bűnbánatig hiányos marad a lélek, de ez sok mindennek ellentmond.

Sérülés nem egyenlő azzal, hogy le is válik. Megkarcolódik, bemaródik stb. Leválasztani direkt (vagy nagyon csonkolt lélek esetén, úgy látszik, véletlenül) lehet a lélekdarabot, amit be kell zárni valami tárgyba.

Az átlag halálfaló csak öl, közben tönkreteszi a lelkét, de nem hasogatja.

Bűnbánattól összeforrnak a lélekdarabok - de vissza nem hiszem, hogy nő. Ez nem egy GYIK-farok :)

Én is várom a válaszokat a megoldatlan bakikra! :)

2012. júl. 10. 22:17
 524/1181 anonim ***** válasza:
100%

>>Biztos írták a könyvben, csak nem emlékszem, de Voldi Naginit mikor tette horcruxá? És csak azután lett a házikedvence vagy előtte is az volt?

Elvileg Albániában. Vagy interjúban mondta, vagy a könyvben.

2012. júl. 10. 22:18
 525/1181 anonim ***** válasza:
100%
Javítás: Vagy Berta Jorkinst, vagy az öregembert (Frank?) áldozta fel Nagini esetében. Biztos azt hitte, az a 7. horcrux :D
2012. júl. 10. 22:20
 526/1181 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a máguscsaládoknál nem kötelező, mert a szülők tudják tanítani a gyereket, de mugliknál ez nem így van. Valamit kell csinálni a varázserővel. Lehet használni konfúziós bűbájt, de szinte kizárt, hogy a szülőknek nem mondják el. Hermione szülei is mindenről tudnak. Nem járhat hét évig úgy iskolába a gyerek, hogy a szülők nem is tudják, hol van.

Azt tudom, hogy a talárszegélyé hangja volt az, de úgy írta le, mintha valami nagyon félelmetes hang lenne. Lépésjangok nem voltak?

Szerintem az jó, hogy nem fordult a pálca a tulajdonosa ellen, de a többiekre azért nem hatottak hosszan a bűbájai, mert Harry kész volt meghalni értük. Lehet, hogy ugyanaz a magyarázat.

Dumbledore azt mondta, hogy ha megöl valakit, akkor leválik egy darab a lelkéből, szóval ha Draco megölte volna őt, akkor utána mi történt volna a lelkével? Mert egy időre leválik, az biztos.

Én úgy emlékszem, hogy Naginit Frank Brice halálával csinálta.

2012. júl. 10. 23:09
 527/1181 sanyika01995 ***** válasza:
100%
HATALMAS BAKI!!!!! a 3.részben a Griffendél ajtaját a lépcsőháznál látjuk(a könyv is úgy írja le) miközben ennek a bejáratnak az egyik folyosó végén kéne lennie( 1.rész: amikor az elsősök először mennek a klubhelységbe)
2012. júl. 12. 08:25
 528/1181 anonim ***** válasza:
20%

én vagyok az 528. válaszolóóóóó! :D

egyébként nem találtam iagzán bakikat.

2012. júl. 12. 23:00
 529/1181 anonim ***** válasza:
97%

Utolsó, és akkor már megbocsáss, de Merlin gatyájára, akkor minek írsz ide?

Ami még érdekel, hogy vajon az olyan varázslógyerekek, mint Draco, otthon miben járnak? Talárban? Mugliruhában gondolom nem, hiszen ők alapból alantas fajnak gondolják a muglikat.

2012. júl. 12. 23:12
 530/1181 sanyika01995 ***** válasza:
100%
Miért nem foglakozik Rowling a könyvek végén a ház kupával? az 1. részben a Griffendél nyerte, de a többiben nem tudjuk meg
2012. júl. 13. 07:26
❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!