Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯
 511/1181 anonim ***** válasza:
97%
Én meg azon gondolkodtam, hogy milyen kövérnek kellene már lenniük a gyerekeknek, mert állandóan jó kajákat esznek, reggeli, ebéd és vacsora ugyebár, de sportolni nem szoktak. Jó oké, ott a kviddics, de a seprűn ülés sem fogyaszt sokat. Meg alapból nem is mindenki játssza.
2012. júl. 10. 13:37
 512/1181 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy valaki jó kaját eszik, még nem lesz kövér, és egészségesen étkeznek. Most újrolvastam az utolsó két hét termését, 99% hülyeség volt, már bocs. Például, hogy a nyomjel alaapján minden mugliivadékot meg lehetne találni. Csak akkor ha varázsolnak, és nyilván tudják, hogy nem varázsolhatnak. Olvassátok már el a könyveket!!! Az meg nem is volt bene, hogy Voldi kopasz, csak mindenki úgy képzeli el. Ja és hogy mért nem veszik észre a muglik a csatát? Hát azért mert a Roxfort a semmi közepén van, nincsenek a kközelben mugli városok. És csak egy vonat megy oda. És mégis milyen önkormányzat akarná lebontani a romot? Nem tartozik semmilyen önkormányzathoz vagy városhoz, egyébként is mugliriasztó bűbál van rajta. A baziliszkus-kérdés meg má kicsit fárasztó, fogadjuk el, hogy kiment a mosdóból, és épp nem járt arra senki. Ha végiggondoljátok, mindig olyankor volt támadás, amikor éppen mindenki el volt foglalva valamivel. Első az ünnepi lakoma alatt, aztán tanóra közben, éjszaka és kviddicsmeccs előtt, amikor már mindenki kint volt. Elég kacifántos, hogy tárgyakat szagolgatnak a kígyóval, egyszerűen érzi, hogy kinek milyen a vére. Elvégre varázserejű lény vagy mi. Myrtillet meg azért nem kérdezték meg mert nem jutott eszükbe, vagy észre sem vették, hogy beköltözött a wc-be. Talán nem is akkor költözött be, hanem csak később.

Engem inkább az érdezelne, hogy a 4-ben mért csinálták végig ezt a cirkuszt a tusával. Nem lett volna egyszerűbb, ha Mordon Harry kezéb ad valamit, ami zsupszkulcs? Én azzal magyarázom, hogy Harry akkor talán gyorsan rájött volna a csapdára, így meg azt hitte, hogy a tusa része, ezért ott maradt.

2012. júl. 10. 15:38
 513/1181 anonim ***** válasza:
98%

Nekem szerencsére tetszettek a kérdések, szóval írjatok még!

Egyébként a utolsóéra is ott volt a válasz a könyvben: balesetnek akarta álcázni Harry halálát, ugyanakkor persze felhasználni a főzethez. Ha csak úgy eltűnt volna Harry az iskolából, elég hamar feltűnt volna Dumbledorenak, és az újjászületésnapi party nem lett volna olyan zártkörű.

-

Voldemort nemcsak a filmben meg a mi képzeletünkben kopasz, hanem lapos szörnypofája van, vörös szemei. Azért ilyen, mert a sok fekete mágia kivett belőle elég sok emberséget (elvégre a lelkének darabjai hiányoznak), és ezt tükrözi a külseje is.

(Na meg azért, mert elmúlt 70 :D)

-

Fodrász? Ez fogós kérdés, talán nem véletlen, hogy a filmben egyre hosszabb a hajuk :D viccen kívül, nekik elég egy pálcaintés ehhez :) elvégre a pattanásaikat is leátkozták magukról egyesek :)

-

Nyílt napjuk valószínűleg azért nincs, mert a szülők is oda jártak, pontosan tudják, milyen, na meg a mágus társadalom sokkal kisebb, így jobban ismerik egymást, főleg Dumbledoret. Így tudják, hogy jó helyre kerül a gyerek :)

-

És most jön az én kérdésem: miért kezdték el védeni a Bölcsek Kövét? Az én fejemben a kronológia: Mógus felszedte valamikor Albániában Tudjátokkit. Dumbeldorék erre meg elkezdték félteni? Honnan tudták, hogy veszélyben a kő, mikor Mógus biztos titkolta a másik arcát? A kő pont akkor került a Roxfortba, amikor Harry (és Voldemort is).

Másik kérdésem: Mógus megitta az egyszarvú vért Voldemortnak (helyette). Minek? Nem lett attól önálló teste, ahhoz meg nem kellett, hogy megszállja Mógust.

Harmadik kérdés: Trelawney jóslatában volt, hogy "hatalma rettentőbb lesz mint valaha" vagy valami efféle. De a második alkalommal már felkészülten várta a világos oldal, és sokan hittek abban, hogy le fogják győzni. A konkrét történések (óriások pusztítása, gyilkosságok etc.) meg ugyanúgy megvoltak első alkalommal is. Tehát nem lett rosszabb, legfeljebb is ugyan olyan.

2012. júl. 10. 17:19
 514/1181 sanyika01995 ***** válasza:
18%
A fűtés hogy oldják meg? a tanárok hol alszanak?
2012. júl. 10. 18:11
 515/1181 anonim ***** válasza:
100%

"Nyílt napjuk valószínűleg azért nincs, mert a szülők is oda jártak, pontosan tudják, milyen, na meg a mágus társadalom sokkal kisebb, így jobban ismerik egymást, főleg Dumbledoret. Így tudják, hogy jó helyre kerül a gyerek :)"

A varázslócsaládoknál ez oké, de én külön kiemeltem a mugli származású gyerekek szüleit, akikhez egyszer csak beállít egy idegen arc és közli, hogy létezik mágia, a gyerekük varázsló és fel van véve egy bentlakásos varázssuliba, ami a semmi közepén fekszik és csak karácsonyra és nyárra lehet hazautazni. Ne mondd, hogy te rögtön rábólintanál, hogy jajj de jó, szeptemberben akkor utazik a gyerek tanulni :D

"És most jön az én kérdésem: miért kezdték el védeni a Bölcsek Kövét? Az én fejemben a kronológia: Mógus felszedte valamikor Albániában Tudjátokkit. Dumbeldorék erre meg elkezdték félteni? Honnan tudták, hogy veszélyben a kő, mikor Mógus biztos titkolta a másik arcát? A kő pont akkor került a Roxfortba, amikor Harry (és Voldemort is)."

A kő ugye Flamelé volt. Erről nem ír a könyv, de lehet, hogy előzőleg otthon tartotta, majd megpróbálták elcsórni Voldemorték, ezért a pasi elvitte a bankba és betette a széfjébe, Dumbledore meg felajánlotta, hogy inkább majd ő személyesen vigyáz rá. Ez egy variáció, de lehet ezen kívül sok másféle is.

"Másik kérdésem: Mógus megitta az egyszarvú vért Voldemortnak (helyette). Minek? Nem lett attól önálló teste, ahhoz meg nem kellett, hogy megszállja Mógust."

Erre mondtam azt, mikor olvastam, hogy parasztvakítás :D Lehet, hogy Voldemort lelke egyre nyomibb volt és megsemmisült volna, ezért kellett neki a vér, de mivel test nélkül nem tudta meginni, ezért annak kellett meginnia, akit megszállt.

"Harmadik kérdés: Trelawney jóslatában volt, hogy "hatalma rettentőbb lesz mint valaha" vagy valami efféle. De a második alkalommal már felkészülten várta a világos oldal, és sokan hittek abban, hogy le fogják győzni. A konkrét történések (óriások pusztítása, gyilkosságok etc.) meg ugyanúgy megvoltak első alkalommal is. Tehát nem lett rosszabb, legfeljebb is ugyan olyan."

Olyan szempontból viszont "rettentőbb" volt, hogy ugye az ötödik könyvben az egész minisztérium síkhülye volt, és utána is csak félig lettek normálisabbak. Szóval elég nagy volt azért a széthúzás a jó oldalon. A másik meg, hogy ugye Voldemort még fiatal korában mondta, hogy 7 horcruxot akar, mert az a legerősebb mágikus szám, és az első rémuralma alatt még cak 5 volt neki, Harryék idejében viszont már 7 (igaz, hogy ebből ő az egyikről nem is tudott). Ja és persze azt se felejtsük el, hogy a végére már Dumbledore is meghalt, és anno ő volt az egyetlen, akitől Voldemort félt.

2012. júl. 10. 18:23
 516/1181 anonim ***** válasza:
100%

>>A varázslócsaládoknál ez oké, de én külön kiemeltem a mugli származású gyerekek szüleit, akikhez egyszer csak beállít egy idegen arc és közli, hogy létezik mágia, a gyerekük varázsló és fel van véve egy bentlakásos varázssuliba, ami a semmi közepén fekszik és csak karácsonyra és nyárra lehet hazautazni. Ne mondd, hogy te rögtön rábólintanál, hogy jajj de jó, szeptemberben akkor utazik a gyerek tanulni :D

Erre csak azt tudom monani: konfúziós bűbáj :) Egyszerűbb, mint muglikat utaztatni, és főleg a mugliriasztó védőbűbájok miatt.

Viszont a mugli szülők biztosan észrevették már a gyerekek képességeit, tehát "utólag" sem aggódnak, amikor hazajön a gyerek (még furcsábban).

>>A kő ugye Flamelé volt. Erről nem ír a könyv, de lehet, hogy előzőleg otthon tartotta, majd megpróbálták elcsórni Voldemorték, ezért a pasi elvitte a bankba és betette a széfjébe, Dumbledore meg felajánlotta, hogy inkább majd ő személyesen vigyáz rá. Ez egy variáció, de lehet ezen kívül sok másféle is.

Ez egy nagyon jó magyarázat! A követ biztosan maguknál tartották, hiszen a napi életben maradásukhoz kellett, hatszáz évet nem éltek volna meg másképp. De nekem akkor is bűzlik ez a dolog: elbaltázzák először, majd Dumbledore orra alatt megint megpróbálják?

>>Erre mondtam azt, mikor olvastam, hogy parasztvakítás :D Lehet, hogy Voldemort lelke egyre nyomibb volt és megsemmisült volna, ezért kellett neki a vér, de mivel test nélkül nem tudta meginni, ezért annak kellett meginnia, akit megszállt.

Nem semmisült volna meg, a horcruxok ide láncolták volna mindörökkön örökké :O

Egyébként meg Mógus utána akkor átkozottként élt?

>Olyan szempontból viszont "rettentőbb" volt, hogy ugye az ötödik könyvben az egész minisztérium síkhülye volt, és utána is csak félig lettek normálisabbak. Szóval elég nagy volt azért a széthúzás a jó oldalon. A másik meg, hogy ugye Voldemort még fiatal korában mondta, hogy 7 horcruxot akar, mert az a legerősebb mágikus szám, és az első rémuralma alatt még cak 5 volt neki, Harryék idejében viszont már 7 (igaz, hogy ebből ő az egyikről nem is tudott). Ja és persze azt se felejtsük el, hogy a végére már Dumbledore is meghalt, és anno ő volt az egyetlen, akitől Voldemort félt.

A minisztériumban az első uralma idején is voltak besúgói (Rookwood?). Bár az igaz, hogy akkor még nem volt teljhatalma, tehát ezt végül is elfogadom.

Ami a horcruxokat illeti:

8 lélekdarab volt (1 Voldemortban, 1 Harryban, 1 a kígyóban, 1 a medálban, 1 a csészében (:D), 1 a gyűrűben, 1 a naplóban, 1 a diadémban) és a 8 már túl sok, nem az a legerősebb mágikus szám. Voldemort túllőtt a célon!

A Dumbledoreos érv nagyon jó, majdnem megingatott, de csak majdnem. Elvégre akkor már ott volt Harry a Kiválasztott, aki nem arra volt hivatva, hogy visszaverje a támadásokat, hanem hogy véget vessen az egésznek. Ő maga a remény volt.

2012. júl. 10. 18:40
 517/1181 anonim ***** válasza:
100%
Viszont amit nem értek, az az, hogy ugye Harryből véletlenül lett horcrux, mert az, hogy legyilkolta Voldemort a szüleit, olyan rémes tett volt, hogy leszakadt tőle a fél lelke :D És ráakaszkodott, vagy hogy mondták, az egyetlen élőlényre, akit talált maga körül. na, viszont egy csomó más halálfaló is követett el mindenféle rémes gyilkosságokat, ilyen alapon akkor hogy-hogy ők olyankor nem csináltak véletlenül mindenből (egymásból?) horcruxot?
2012. júl. 10. 18:58
 518/1181 anonim ***** válasza:
100%

A gyilkosság nem egyenlő a horcrux készítéssel. Az csak egy feltétele, de kellett a tudás is, amit Voldemort is nehezen szerzett meg. Emellett biztos azt is "akarni kell", mint a Cruciatust, legalább olyan szinten, hogy ne borzadj el a gondolattól is.

Meg hát annyira gyakorlott lett, hogy már automatikusan csinálta, mint mi a biciklizést :D Fel se tűnt neki.

2012. júl. 10. 19:02
 519/1181 anonim ***** válasza:
100%

Mint a biciklizést, szakadok XDD

Nekem még az jutott eszembe, hogy a) Voldemort lelke azért esett szét attól a gyilkosságtól, mert már eleve annyira roncs volt addigra, hogy már összevissza szakadozott volna attól is, ha elveszi egy kisgyerektől a nyalókáját, b) a halálfalók is csináltak egymásból horcruxokat így tudtukon kívül, csak sose derült ki, mivel róluk annyira részletresen nem ír a könyv.

2012. júl. 10. 19:06
 520/1181 anonim ***** válasza:
100%

Ácsi, azért kiderült volna ha többiek is gyártanak, mert akkor hiába lövik ki őket zöld fénycsóvával... Mindenki megdöbbent volna.

Viszont ezt a labilitást mondta is a könyv: tényleg magától szakadt szét. De akkor ez baki, mert azelőtt 7 lélekdarab volt, és az tudatosan lettek - akkor meg pont a továbbmozdulás a "lkegerősebb mágikus számról" lett volna véletlen?!

Ezt a kérdést le kéne fordítani és postázni az írónőnek :) Szerintem tetszenének neki, főleg a baziliszkusszal kapcsolatosak. ("Kijön és mindenkit összenéz..." - szerintem a csúcspont)

Saját kérdésem: miért is nem hatott Harryre a feltámadása utáni Cruciatus?

2012. júl. 10. 19:16
❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!