Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
KP, ez: "csak kimászott a csövekből és ránézett mindenkire." nagyon ott van a szeren! Imádom, amiket írtok a baziliszkuszról, nem ez az első, amin besírok.
Azon morfondíroztam, hogy Umbridge mi a fenét csinált Rémszem rémszemével, miután az ajtajába tette? Az volt a kukucskáló? Elsőre nagyon nagy hatású ez is, de ha mélyebben belegondolunk - egyszerűen csak hatásvadász.
A másik problémám: volt egy csomó klassz szerkezet elfekvőben Dumbledore-nál (azok a gondolkodást segítő ezüstszerkenytűk, meg a Teszlek süveg, meg a merengő...) mi lett velük Dumbledore halála után? Nem nézhették meg a gondolatait/emlékeit?
A harmadik: hogy élhette túl a kegyvesztett Malfoy család a hetedik könyvet? A főnök a ötödik vége óta volt zabos rájuk (ráadásul ők nem vállalték érte az Azkabant). Mások haltak már meg sokkal kevesebbért is (pl Féregfark ezüskeze megölte őt egy másodpercnyi habozásért). Csak mert V. nem mert aranyvért ontani, mert esetleg a követői kiábrándultak volna belőle?
Ez igazából csak egy filmes baki. A Titkok Kamrájában az egyik kviddicsmeccsen, mikor Harry már a cikeszt üldözi, egy gurkó nekivágódik a kezének. A karvédője lerepül, de a következő pillanatban meg már megint ott van rajta.
Nekem ez volt a legszembetűnőbb ilyen dolog. :D
(Átrágtam magam mind a 48 oldalon, így ennek köszönhetően ismét megjött a kedvem a Harry Potter-olvasáshoz. Ha túl leszek megint a könyveken, és találok valami olyat, amiről eddig még nem volt szó ennék a kérdésnél, feltétlenül kiírom. :))
Kovács Pál:
Ha jól emlékszem, megkérdezték a csajt, és valami ilyesmit felelt, hogy: "az egyetlen dolog, amire emlékszem, az egy nagy sárga szempár. Ott láttam, annál a mosdónál."
Szóval lehet, hogy miután visszatérsz szellemként, homályosabban emlékszel a veled történtekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!